Annonce
Holstebro

For mormor bragte Lucia andet end lys

Lucia kan noget, når det handler om at få folk ud på gader og stræder. Der stod mennesker overalt - på begge sider af den oversvømmede å, på broerne og oppe i lejlighederne. Foto: Johan Gadegaard
Fredagens udendørs Lucia-optog var lige så som smukt, som det var koldt - og midt i menneskehavet stod en mor og mormor for hvem sangen og lyset bringer et helt særligt minde.
Annonce

Holstebro: Det var et smukt syn, da syngende balletbørn, piger på islænderheste med lyskæder i "hestehalerne" og julepyntede kajakker bar Lucialyset frem i Holstebros gågader og på Storåen.

Vejret var dog ikke helt vindstille nok til, at det annoncerede lys på himlen kunne gennemføres.

- Jeg havde købt en masse af de lanterner, som man bruger til bryllupper i Thailand, men det blæser desværre for meget til, at vi kan sætte dem op, sagde arrangør Kristian Andersen fra Holstebro Events kort før arrangement blev skudt i gang.

Men det så nu ikke ud til at røre nogen. Især ikke de mindste, der var polstret godt og grundigt i tykke flyverdragter og strikhuer, og for hvem den bløde flis omkring springvandet på Store Torv tilsyneladende var lige så munter en legekamerat som den hvide sne, der endnu ikke er dalet ned.

På torvet havde Alberte og hendes mormor, Else Laustsen taget opstilling - i god tid. For Lucia-optoget har for mormor en helt særlig betydning.

- Der var ikke Lucia-optog, da jeg var barn. I hvert fald ikke i Isenvad, hvor jeg voksede op. Så det første Lucia-optog, jeg så, var da min søn blev født den 15. december. Da gik de Lucia-optog på sygehuset. Det var så rørende. Jeg var lige kommet op på stuen. Det var en fantastisk oplevelse, husker Else Laustsen, hvis søn bliver 37 på søndag.

For Alberte var det dagens andet Lucia-optog. Hun havde stået helt alene foran børn og forældre på sin skole og læst historien om Lucia højt - et helt A-4 ark var det.

Det er andet år, at Holstebro Event arrangerer et udendørs optog - og igen i år stimlede folk sammen langs den oversvømmede å.
For Else Laustsen og barnebarnet Alberte var det dagens andet Lucia-optog. Men for mormor kan det aldrig blive for meget - og den forklaring skal søges på et hospital. Foto: Johan Gadegaard
Pigerne holdt tonen - og takten - smukt ned gennem Nørregade. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Stjal for 200.000 kroner i BMW

Annonce