Annonce
Holstebro

- For mange ved ikke, hvad der findes af tilbud til kræftramte

Et af aktiviteterne, som Kræftens Bekæmpelse Holstebro Lokalafdeling står for er "FC Prostata", en fodboldklub for kræftramte mænd. De træner hver tirsdag i Måbjerg. Foto: Morten Stricker.
Kræftens Bekæmpelse Lokalforening Holstebro har to udfordringer. Den mangler folk til bestyrelsen, og kendskabet til foreningens aktiviteter skal løftes.

Holstebro: Kræftens Bekæmpelse Lokalforening Holstebro er vært for en workshop torsdag den 6. februar i Sundhedshuset i Holstebro. Arrangementet henvender sig både til folk, der har eller har haft kræft eller er i behandling.

- Vi har mange grupper og aktiviteter i Holstebro, men der er en del folk, som ikke ved det. Blandt andet har vi et fodboldhold for mænd med prostatakræft i Holstebro, og alligevel er der nogen, der kører til Struer, fortæller formanden for lokalafdelingen, Maibritt Klitgaard.

Annonce

Hvis du ikke har en hund at gå med?

Lokalafdelingen har 4146 medlemmer i Holstebro, Ulfborg, Vemb og Vinderup, men aktuelt kniber lidt med at få frivillige nok til bestyrelsen. Foreningen har derfor valgt at lægge den årlige generalforsamling samme dag som workshoppen.

- Vi har to bestyrelsesmedlemmer, der træder ud, og er fire medlemmer tilbage. Så skal vi ikke dø som lokalforening, skal der være nogen, der vil gå ind og støtte bestyrelsesarbejdet, siger Majbritt Klitgaard og tilføjer:

- Vi holder netop generalforsamlingen på samme dag som workshoppen, så de, der har lyst, kan gå med ind og høre, hvad vi har lavet i årets løb, og hvad vi regner med at lave i 2020. Blandt andet har vi talt om at starte en ugentlig gå-aktivitet op, hvor vi går to-tre kilometer. Det er sjovere at gå en tur, hvis man har nogen at gå sammen med. Det er jo ikke alle, der har en hund at gå med, siger Majbritt Klitgaard og tilføjer, at det ikke koster noget at gå med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lyden af image-tab

Mens Struer Kommune forsøger at markedsføre sig som Lydens By, er det lige nu lyden af den ene dårlige historie efter den anden, som rammer byen og ikke mindst dens borgere. I januar var det den tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark, der kom i søgelyset, da det kom frem, at han havde brugt det kommunalt udleverede kreditkort til utal af privathævninger. Op til sidste weekend blev havnechefen så fritaget for tjeneste, da kommunen havde ”mistanke om uretmæssigheder i ansættelsen", som formuleringen lød. Og tirsdag var den gal igen, igen. Nu kom det frem, at flere chefer i kommunen havde brugt deres kommunale kreditkortet til formål, det er mere end vanskeligt at se det kommunale formål med. Hvorfor skal skatteyderne eksempelvis betale for et barbesøg i Vejle? Ret skal være ret, det er ude i småtingsafdelingen, at der er fundet uregelmæssigheder for i den seneste sag, der er kommet i kølvandet på Gammelmark-sagen. Men den er sammen med de andre sager med til at tegne et billede af, at der ikke har været ret meget styr på bilagene i kommunens top. Tidligere borgmester Mads Jakobsen (V) ærgrer sig forståeligt nok over sagerne:"Der sker rigtig mange gode ting i Struer, og det her kommer bare til at skygge for det, og det, synes jeg ikke, Struer fortjener”, siger han gårsdagens avis. Det har Mads Jakobsen ret i. Borgerne fortjener det hvert fald ikke. De har ikke kommunale kreditkort, og de har intet ansvar for den svigtende kontrol. Borgerne kan bare se til, mens deres kommune bliver sat i forbindelse med den ene dårlige sag efter den anden, som involverer personer, der har siddet i betroede offentlige stillinger. Retfærdigt eller ej, så koster sagerne i form af et stort overtræk på kommunens image-konto. Man må for borgerne håbe, at der ikke ligger flere skeletter og venter på at falde ud af de kommunale arkivskabe, og at en ny kommunaldirektør kan være med til at få sat en stopper for problemerne. Der er trods alt en grænse for, hvad man kan holde til at høre på og om - også i Lydens by.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Annonce