Annonce
Struer

- For fem år siden ville vi formentlig være flyttet til Kolding

To vognmandsforretninger er blevet til én. HGC Transport og Vogmand Bjarke Vestergaard ApS er efter en fusion blevet til Struer Transportcenter. Nu driver de et fællesfirma med Hans Gadegaard Christensen (t.h.) som administrerende direktør. Foto: Morten Stricker
To selvstændige vognmandsvirksomheder er med en fusion per 1. januar blevet til et fællesskab under navnet Struer Transportcenter.

Struer: - Bortset fra levende dyr og sand og grus, kører vi med alt, fortæller Hans Gadegaard Christensen, som er administrerende direktør i selskabet Struer Transportcenter.

Et selskab, som blev etableret 1. januar efter en fusion mellem vognmandsfirmaet Bjarke Vestergaard ApS, som kommer ind i det nye firma fra en base på Kjeldsmarkvej, og HGC Transport ApS på Bødkervej.

- For fem år siden, ville vi formentlig være flyttet til Kolding, hvor vi allerede har et selskab sammen. Men nu sker der heldigvis så meget i Struer, at vi hellere end gerne vil blive i byen, understreger Hans Gadegaard Christensen.

- Det er jo her, vi er vokset op. Jeg boede selv i Grønnedal som dreng, fortæller han, og Bjarke Vestergaard gik i skole med Hans Gadegaard Christensens storebror på Østre Skole, hvor Hans Gadegaard Christensen så var lige et år yngre og ikke helt inde i varmen.

- Men vi har altid kendt hinanden, konstaterer Bjarke Vestergaard, og tilfældighederne førte dem så også ind i den samme branche med hvert sit transportfirma.

Annonce

For fem år siden, ville vi formentlig være flyttet til Kolding, hvor vi allerede har et selskab sammen. Men nu sker der heldigvis så meget i Struer, at vi hellere end gerne vil blive i byen.

Hans Gadegaard Christensen, administrerende direktør, Struer Transportcenter.

Familiefirmaet opløst

For Bjarke Vestergaard var det en naturlig overgang, da han overtog et vognmandsfirma, der blev grundlagt af hans far, Jens Vestergaard i 1977.

Hans Gadegaard Christensen startede for sig selv i 1997 og etablerede firmaet HGC Transport ApS i 2007.

Nu har de så slået sig sammen.

Familiefirmaet Bjarke Vestergaard ApS, som har været drevet af Bjarke Vestergaard sammen med sønnerne Stefan, Thomas, Lasse og Morten er opløst, og sønnerne får nu en ejerandel på fire procent hver i det nye firma, Struer Transportcenter ApS.

De to direktører, Hans Gadegaard Christensen og Bjarke Vestergaard har en ejerandel på 80 procent, og Hans Gadegaard Christensens førstemand i firmaet HGC Transport, Bo Frisk Pedersen står så som ejer af de sidste fire procent.

Benhård konkurrence

Hans Gadegaard Christensen fortæller, at fusionen af de to transportfirmaer sker på baggrund af en benhård konkurrence i transportbranchen.

- Konkurrencen er særdeles hård, og det er vort ønske, at vi med fusionen kan styrke og udvikle vores position i markedet, siger han med opbakning fra Bjarke Vestergaard.

- I forhold til at drive to selvstændige selskaber, får vi nu en klart bedre udnyttelse af bilerne og det materiel, vi har kørende, siger Bjarke Vestergaard, og når de bliver klar til det, bliver det med base på Gørtlervej, hvor Bjarke Vestergaard i forvejen er medejer af bygningerne, hvor HGC Transport har lager og base i dag.

- Vi skal have udvidet og bygget om. Vi skal have mere lagerkapacitet, og der skal også bygges nye omklædningsrum, forklarer Hans Gadegaard Christensen.

- Det kommer til at tage lidt tid, men vi satser på at være klar 1. juni, fortæller han.

50 chauffører

Indtil da bliver det nye transportfirma, Struer Transportcenter, stadigvæk drevet fra de to nuværende adresser på både Kjeldsmarkvej og Bødkervej.

- Vi kommer formentlig til at skille os af med nogle af bilerne, og så kan vi bare udnytte dem, vi beholder, noget bedre, forklarer Hans Gadegaard Christensen.

Alt i alt kommer de ind i det nye firma med cirka 20 biler fra hver, og antallet af chauffører kommer op på cirka 50.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer For abonnenter

Mens han stod fast på retfærdighed, hævede han penge på kommunens kreditkort

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Annonce