Annonce
Struer

For få tilmeldte - Parkskolen må droppe ny I-klasse

Der kommer ikke en ny I-klasse på Parkskolen i det nye skoleår. Arkivfoto: Jørn Deleuran
Ti elever var for lidt, så der vil i det kommende skoleår ikke komme nogen ny international klasse på Parkskolen

Struer: Der er ikke elever nok til, at Parkskolen i Struer også det kommende skoleår kan oprette en international klasse - eller, som den bliver kaldt i mere almindelig, daglig tale - I-klasse.

Det bekræfter Bente Larsson, der er konstitueret skoleleder på Parkskolen frem til sommerferien.

- Der var alt for få elever, som havde valgt det (I-linjen, red.) i marts, hvor der var deadline for tilmeldinger, og det har vi også meldt ud til forældrene, forklarer den midlertidige skoleleder, som er udlånt fra Limfjordsskolen.

I alt ti elever havde meldt sig til at gå på den internationale linje, hvor en del af undervisningen foregår på engelsk.

- Det er ikke, fordi der er færre elever på 7. årgang. Der kommer fire 7. klasser efter sommerferien. I år har vi tre, siger Bente Larsson.

Annonce

Ekstra udfordringer

Forklaringen på, at færre har valgt den internationale linje denne gang, har den konstituerede skoleleder ikke på stående fod, men som hun siger, så tror hun da, at det betyder noget, at der er kommet et tilbud om en sciencelinje på Limfjordsskolen.

- Og så kan årgangene jo også bare have forskellige interesser, lyder det fra Bente Larsson.

I dette skoleår har der været en I-klasse på 7. årgang, en på 8. og to små på 9. Altså fire i alt, hvilket efter sommerferien jo så bliver til en 8.i. og en 9.i.

- De bliver undervist efter de samme læreplaner, men det er typisk elever med mod på lidt ekstra udfordringer, siger Bente Larsson og forklarer, at der i det kommende skoleår vil blive evalueret på, om linjen fortsat skal udbydes.

Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce