Annonce
Erhverv

For et år siden tog det 54 dage at få grønt lys til et byggeri – nu tager det 17 dage

- Vi er begyndt at screene og prioritere sagerne, så vi afgør de sager straks, som er veloplyste fra start. De sager, hvor forarbejdet fra investoren, virksomheden eller den private er knapt så godt, tager lidt længere tid. Men det, synes vi, er en rimelig prioritering, siger Torben Mølgaard, chef for natur, miljø og byggesag, Holstebro Kommune. Arkivfoto: Morten Stricker
Kommunen har tidligere fået skældud for være for langsom til at behandle byggeansøgninger, men nu er ventetiderne nedbragt markant.

Holstebro: For et år siden var Holstebro Kommune ikke i stand til at overholde de nationale servicemål for sagsbehandlingstider på nyt byggeri, som lyder på mellem 40 og 60 dage, afhængigt af om det er et simpelt eller mere komplekst byggeri.

Men det er kommunen nu.

Byggesager tager for øjeblikket gennemsnitlig 17 dage fra modtagelse af ansøgning, til at sagen er afgjort.

Annonce

De gode resultater er opnået efter Holstebro faldt tilbage i de årlige målinger af kommunernes erhvervsvenlighed, hvilket fik politikerne til at tilføre ressourcer til området, så der kunnes ansættes to ekstra medarbejdere.

Ny prioritering

Opbemandingen er dog ikke den eneste årsag til den positive udvikling.

- Vi er begyndt at screene og prioritere sagerne, så vi afgør de sager straks, som er veloplyste fra start - og er der en enkelt lille ting, der mangler, så kontakter vi ansøgerne og siger, at hvis de kan sende oplysningen med det samme, så kan de have tilladelsen i morgen eller overmorgen. Det virker meget motiverende på folk, siger Torben Mølgaard, der er chef for natur, miljø og byggesag, Holstebro Kommune.

På de byggesager, hvor forarbejdet fra investorer, virksomheder og private er knapt så godt, vil man typisk opleve lidt længere ventetider end før.

- Men det synes vi, er en rimelig prioritering, siger Torben Mølgaard og opfordrer alle, der ansøger om byggetilladelse, til at gøre brug af mulighederne for tidlige forespørgsler og forhåndsdialog om sagerne, så der kan indsendes så klar og færdig en ansøgning som muligt.

Annonce

Opbemander igen

Holstebro Kommune afgør 90 procent af sagerne inden for servicemålet på 40-60 dage.

Lige nu er der tryk på byggeriet, så for at kunne fastholde en lav sagsbehandlingstid blev det i forbindelse med budget 2022 aftalt, at der også fremad skal afsættes ekstra penge til byggesagsbehandlingen.

Der kan være meget på spil for de borgere, som har bygget uden at søge tilladelse først, men der er også en retssikkerhedsfølelse på spil for dem, der har søgt, inden de byggede. Derfor skal vi jo i alle disse sager finde den rette linje, så der ikke bliver forskelsbehandling i afgørelserne,

Torben Mølgaard, chef for natur, miljø og byggesag, Holstebro Kommune.

Det betyder, at der lige nu søges yderligere to mand til byggesagsafdelingen. Det giver kommunen mulighed for at tage hul på bunken af lovliggørelsessager, hvor folk har bygget uden at have den nødvendige tilladelse.

- Der kan være meget på spil for de borgere, som har bygget uden at søge tilladelse først, men der er også en retssikkerhedsfølelse på spil for dem, der har søgt, inden de byggede. Derfor skal vi jo i alle disse sager finde den rette linje, så der ikke bliver forskelsbehandling i afgørelserne, mellem dem, som søgte før de byggede, og dem som byggede uden at søge først, siger Torben Mølgaard, chef for natur, miljø og byggesag, Holstebro Kommune.

Annonce
Holstebro

Forældre i tvivl om vaccination af deres børn: - Vi vakler simpelthen sådan, om vi skal eller ikke skal

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

TTH tabte for femte gang i seks kampe: - Det var langt under det niveau, vi skal have

Sport For abonnenter

Videoanalyse og liveblog: TTH tabte på udebane til oprykkerne fra Skive

Holstebro

26-årig fængslet for at trække køkkenkniv, sætte den mod nakken af en person og sige: 'I will fucking kill you'

Erhverv

Tre butikker ser tilbage på Black Friday og frem mod en hverdag med mundbind: Det værste er faktisk de ting, vi begynder at have i restordre

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Holstebro For abonnenter

Byrådets længst siddende medlem røg ud, og det er glædeligt

Erhverv

Forretninger frygter ikke krav om mundbind: Kunder er gode til at bakke op om lokal handel

Vestjylland For abonnenter

Kronprinsen og fodboldstjernerne går i tøj fra Ringkøbing: Frederik og Casper sælger eksklusive jakker til de kendte

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Holstebro

26-årig anholdt for at gribe køkkenkniv og true tre personer på livet, da de bad ham skrue ned for musikken

Struer For abonnenter

De skiltes som uvenner, men efter 82 år er de igen de bedste venner på plejehjemmet: - Jeg blev sgu sur, da han sagde, at jeg lugtede af ko

Leder For abonnenter

Lad det blive ved pas og mundbind - den sunde fornuft kan sagtens klare resten

Annonce