Annonce
Holstebro

For den ene kan sommerpakke bliver redningspakke - for den anden har den ingen værdi

Ny sommerpakke kan føre til menneskemængder som disse hos De Kulturhistoriske Museer i Holstebro, håber direktør Ingeborg Svennevig. Her er vi på Hjerl Hede - før der var noget, som hed afstandskrav... Arkivfoto: Johan Gadegaard
Sommerpakke med halv pris til blandt andet museer og teatre kan måske redde besøgstallet, siger museumsdirektør. For teaterdirektør har hjælpepakken ingen værdi.
Annonce

Holstebro: - Fantastisk, siger den ene.

- Den har ingen værdi for os, siger den anden.

En lang række partier har fremlagt en pakke til i alt 700 millioner, der skal hjælpe kultur- og naturoplevelser denne sommer. En af aftalens tungeste punkter, rent økonomisk, er 186,5 millioner kroner til en ordning, der gør det muligt for eksempelvis museer og teatre at tilbyde billetter til halv pris.

Den del er direktør for De Kulturhistoriske Museer i Holstebro, Ingeborg Svennevig, lykkelig for.

- Vi kommer til at tage halv pris, og forhåbentlig kan det være anledning til, at der nu kommer "vilde horder" af besøgende, siger hun.

Besøgstallet har i corona-krisens nedlukningsfase været ikke-eksisterende, og det giver den nye pakke nu et håb om at kunne rette op på.

- Jeg forventer, at der kommer flere gæster. I museumsverdenen handler det om at give folk en anledning til at komme. Det kunne være en ny udstilling eller sommerhistorier på Frilandsmuseet Hjerl Hede, men halv pris er også en anledning, siger Ingeborg Svennevig.

Annonce

Alt aflyst

For Musikteatret Holstebro forholder det sig komplet anderledes. Alle arrangementer er allerede aflyst indtil den 1. september.

- Vi kan ikke bruge pakken til noget. Den har ingen værdi for os, må direktør Anders Jørgensen sande.

Så man bort fra det faktum, at alt er aflyst, så er der ganske enkelt ikke økonomi i at arrangere noget med de nuværende restriktioner om større forsamlinger og afstandskrav.

Halv pris

En lang række af Folketingets partier er blevet enige om en sommerpakke til i alt 700 millioner kroner, som skal booste den danske økonomi.

320 millioner tilfalder Kulturministeriets område, og de 186,5 millioner går til en halv pris-ordning på billetter til kulturoplevelser fra 27. juni til 9. august.

Ordningen giver museer, spillesteder med siddende publikummer og orkestre, teatre, revyer, cirkusser, Folkeuniversitetet, foreningsaktiviteter, videnspædagogiske aktivitetscentre og zoologiske anlæg mulighed for at tilbyde halv pris og dermed lokke flere besøgende til.

- Og hvis nu man på baggrund af denne sommerpakke skulle få lyst til at arrangere noget, skal man forstå, at det både tager tid at sælge billetter, og at man ikke kan få fat i store navne på så kort tid, forklarer Anders Jørgensen og tilføjer:

- Vi har været hårdt ramt af denne corona-krise. Se bare på MCH som eksempel (Messecenter Herning fik for nylig en redningspakke på 61,5 millioner kroner fra Herning Kommune og Agromek, red.). Hele vores indtægtsgrundlag forsvandt fra den ene dag til den anden. Vi har dog være heldige med, at alle vores sponsorer har holdt fast. Dem arrangerer vi som tak snart en cubansk party for, og så håber vi, at alt går godt, således vi kan åbne for fuldt tryk den 1. september.

Annonce

Is og mad-håb

For De Kulturhistorie Museer, der tæller Holstebro Museum, Frilandsmuseet Hjerl Hede og Strandingsmuseum St. George, håber Ingeborg Svennevig, at sommerpakken kan bevirke, at man alligevel kan bevare et besøgstal på højde med tidligere år.

- Men intet er "som det plejer" under corona, så vi ved ikke, hvad vi kan forvente. Men jeg tror, at folk vil komme, og jeg håber og tror, at de vil købe flere is og lægge flere penge hos restauratøren, når nu de er kommet billigere ind. Håbet er lysegrønt, og det holder vi fast i, fastslår Ingeborg Svennevig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Udvalg vil ikke fyre: Millioner til SOSU-elever skal findes i budgetforhandlinger

Debat

Film. Selvfølgelig er det kultur

Holstebro

Råt for usødet, så truer de jo med at fyre personale på grund af en aftale, de selv har indgået

Struer

Søren Gade holder foredrag om at miste

Struer

Pungen lå i bilen

Annonce