Fjand: De boede i Bagsværd - en bydel i Storkøbenhavn. Havde begge jobs inden for den finansielle sektor. Han som forsikringsmand. Hun i en HR-afdeling.
De levede det travle familieliv og havde ringe tid til det sociale.
En dag blev det hele for meget for Maj-Britt Schwartz. Hun blev sygemeldt med stress.
Det blev mere og mere tydeligt for parret, at nu måtte de foretage sig nogle mere markante ændringer.
- Jeg ville ikke bare søge nyt job. Vi ville ud af hamsterhjulet. Finde noget helt anderledes, siger Maj-Britt Schwartz.
Kærligheden faldt i 2003 på Fjand Gårdbutik. Parret rykkede teenagebørnene med sig til Vestjylland, slog sig ned på gården, og overtog den butik, der havde været på adressen siden 1994.
Maj-Britt Schwartz, medindehaver af Fjand GårdbutikOg det vil jo være ønskeligt for os, hvis der kommer nogen, som gerne vil Fjand Gårdbutik, og som ikke bare køber det for at lave sommerhus, for det ville være synd for området.
Valget har de ikke fortrudt én eneste gang.
- For der kommer så mange glade gæster. Vi havde aldrig forestillet os, da vi overtog det herude, at vi ville komme til at kramme vores kunder, men det gør vi nu, siger 67-årige Maj-Britt Schwartz.
Arbejdet med gårdbutikken og caféen er meget sæsonbestemt. Caféen har travlt i april og maj, men ellers er det primært fra juli til oktober, at der er "højsæson" her på adressen ved Fjand.
- Det er 70 procent af vores omsætning, vi får i de fire måneder. Så der arbejder vi vel 80-100 timer om ugen, siger 63-årige Per Kjeldsgaard.
Omvendt er der så næsten helt fri i flere af vintermånederne.
Afløseren
I år kører parret på 20. sæson. Og selvom de fortsat er glade for at sælge tøj, sko, delikatesser og diverse sæsonvarer, så begynder alderen nu også at trykke.
- Så inden for de næste par år skulle der gerne komme nogle nye ejere, siger Maj-Britt Schwartz.
Parret er så småt i gang med få at kontaktet en ejendomsmægler for at få sat stedet til salg.
- Og det vil jo være ønskeligt for os, hvis der kommer nogen, som gerne vil Fjand Gårdbutik, og som ikke bare køber det for at lave sommerhus, for det ville være synd for området, siger hun.
Og hvad så, når stedet er solgt?
- Ja, jeg har jo nogle år endnu på arbejdsmarkedet, så jeg skal vel ud at finde noget andet, siger Per Kjeldsgaard, før Maj-Britt overtager:
- Jeg ved det ikke endnu. Men jeg vil i hvert fald ikke bare sætte mig ned. Der skal ske et eller andet nyt, siger hun.