Annonce
Struer

Forældrebetalingen stiger nu i både vuggestuer og børnehaver

Peter Vestergaard (R), formand for børne- og uddannelsesudvalget i Struer Kommune. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Det bliver næste år dyrere at få sit barn passet i Struer Kommune, men "produktet" bliver også bedre, lyder det fra politisk side.
Annonce

Struer: Taksterne i Struer Kommunes dagpleje, dagtilbud og SFO pr. 1. januar næste år var i denne uge på dagsordenen hos politikerne i børne- og uddannelsesudvalget.

Her besluttede de folkevalgte at følge indstillingen fra administrationen, som tager udgangspunkt i budgetforliget for 2020 - herunder også helhedsplanen for 0 til 18-års området.

Det betyder konkret i kroner og øre, at en vuggestueplads både på fuld- og deltid stiger med 9,8 procent i pris. En vuggestueplads på fuld tid koster lige nu 3302 kroner om måneden. Det tal stiger til næste år til 3627 kroner.

Altså en stigning på 325 kroner, mens en deltidsplads i vuggestue - som er på 32 timer - stiger med 243 kroner om måneden.

Kigger man i børnehaven, vil både en fuldtidsplads og en halvtidsplads til næste år stige i pris med 9,7 procent. En fuldtidsplads går dermed fra at koste 1695 kroner om måneden til at koste 1859 kroner.

En stigning på 164 kroner, mens en halvtidsplads vil stige med 82 kroner om måneden.

Vi besluttede, at taksten skulle følge med op, når der bliver tilført midler, og det gjorde vi blandt andet ud fra, at det her har været sendt i høring uden at møde ret megen modstand.

Peter Vestergaard (R), formand, børne- og uddannelsesudvalget, Struer Kommune

Annonce

Derfor stigningen

En plads i dagplejen stiger til næste år med 70 kroner, hvilket i procent svarer til 2,7 procent, mens en heldagsplads i skolefritidsordningen (SFO) stiger med 1,8 procent eller 33 kroner om måneden.

Prisstigningerne skyldes ifølge formand for børne- og uddannelsesudvalget i Struer Kommune, Peter Vestergaard (R), at området - med helhedsplanen - bliver opjusteret.

- Vi besluttede, at taksten skulle følge med op, når der bliver tilført midler, og det gjorde vi blandt andet ud fra, at det her har været sendt i høring uden at møde ret megen modstand, siger den radikale udvalgsformand.

Der har ifølge ham grundlæggende været et ønske fra forældrene om en opnormering i dagtilbuddene. Den kommer nu med helhedsplanen.

- Jeg har fulgt det her med interesse, og en bred skare af forældre har sagt, at de godt selv ville lægge nogle penge i det, men at kommunen måtte gå foran. Det har vi gjort med det her. Forældrebetalingen følger med opnormeringen, lyder det fra Peter Vestergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gav politiet en fuck-finger

Lemvig

Nu er vandet klar i Thyborøn

Annonce