Annonce
Struer

Forældrebetalingen stiger nu i både vuggestuer og børnehaver

Peter Vestergaard (R), formand for børne- og uddannelsesudvalget i Struer Kommune. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Det bliver næste år dyrere at få sit barn passet i Struer Kommune, men "produktet" bliver også bedre, lyder det fra politisk side.

Struer: Taksterne i Struer Kommunes dagpleje, dagtilbud og SFO pr. 1. januar næste år var i denne uge på dagsordenen hos politikerne i børne- og uddannelsesudvalget.

Her besluttede de folkevalgte at følge indstillingen fra administrationen, som tager udgangspunkt i budgetforliget for 2020 - herunder også helhedsplanen for 0 til 18-års området.

Det betyder konkret i kroner og øre, at en vuggestueplads både på fuld- og deltid stiger med 9,8 procent i pris. En vuggestueplads på fuld tid koster lige nu 3302 kroner om måneden. Det tal stiger til næste år til 3627 kroner.

Altså en stigning på 325 kroner, mens en deltidsplads i vuggestue - som er på 32 timer - stiger med 243 kroner om måneden.

Kigger man i børnehaven, vil både en fuldtidsplads og en halvtidsplads til næste år stige i pris med 9,7 procent. En fuldtidsplads går dermed fra at koste 1695 kroner om måneden til at koste 1859 kroner.

En stigning på 164 kroner, mens en halvtidsplads vil stige med 82 kroner om måneden.

Annonce

Vi besluttede, at taksten skulle følge med op, når der bliver tilført midler, og det gjorde vi blandt andet ud fra, at det her har været sendt i høring uden at møde ret megen modstand.

Peter Vestergaard (R), formand, børne- og uddannelsesudvalget, Struer Kommune

Derfor stigningen

En plads i dagplejen stiger til næste år med 70 kroner, hvilket i procent svarer til 2,7 procent, mens en heldagsplads i skolefritidsordningen (SFO) stiger med 1,8 procent eller 33 kroner om måneden.

Prisstigningerne skyldes ifølge formand for børne- og uddannelsesudvalget i Struer Kommune, Peter Vestergaard (R), at området - med helhedsplanen - bliver opjusteret.

- Vi besluttede, at taksten skulle følge med op, når der bliver tilført midler, og det gjorde vi blandt andet ud fra, at det her har været sendt i høring uden at møde ret megen modstand, siger den radikale udvalgsformand.

Der har ifølge ham grundlæggende været et ønske fra forældrene om en opnormering i dagtilbuddene. Den kommer nu med helhedsplanen.

- Jeg har fulgt det her med interesse, og en bred skare af forældre har sagt, at de godt selv ville lægge nogle penge i det, men at kommunen måtte gå foran. Det har vi gjort med det her. Forældrebetalingen følger med opnormeringen, lyder det fra Peter Vestergaard.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

Annonce