Annonce
Holstebro

Forældre takkede nej til kommunale pladser langt væk: Ny privat børnepasser kunne melde alt udsolgt på to timer

Lone Brouw Pedersen starter som privat dagplejer i Halgård den 1. april. Det var en børnefamilie i pasnings-nød, der opfordrede den tidligere kommunale dagplejer til det, fordi familien havde hørt fra en anden børnefamilie, der bor to huse fra Lone Brouw Pedersen, at hun gerne ville tilbage til sit "drømmejob." Foto: Morten Stricker
En opfordring i en postkasse, et hurtigt møde, et enkelt Facebook-opslag og vupti - fire familier har fået den børnepasning tæt på hjemmet, som kommunen ikke kunne klare.

Holstebro: To timer.

Det er, hvad det tog Lone Brouw Pedersen at besætte pladserne i den private pasningsordning, hun åbner i Halgård.

- Det havde jeg overhovedet ikke regnet med. Tværtimod, var jeg lidt ræd for at sige ja til to børn og så måske få to huller, for så er det ikke rentabelt, siger Lone Brouw Pedersen.

At hun vover springet, har sagt sit faste job som sosu-hjælper op og investerer i omegnen af 40.000 kroner i dagplejevogn, højstole, sandkasse, hegn og legetøj kan hun takke forældrene til knapt et år gamle Oliver for. Halgård-familien skrev et brev og lagde det i Lone Brouw Pedersens postkasse for tre uger siden.

- De skrev, at de havde hørt, at jeg gerne ville starte som dagplejer igen og spurgte, om jeg havde ledige pladser, og hvornår jeg startede, fortæller Lone Brouw Pedersen, der tidligere har været kommunal dagplejer i 17 år, men blev afskediget for syv år siden, da børnetallet i Ellebæk faldt.

Allerede dagen efter mødtes parterne og aftalte, at Olivers mor skulle spørge i Facebook-gruppen ”Private dagplejere/ledige pladser" om, der var andre familier, der kunne være interesserede i en plads i Halgård til deres barn.

- Indenfor en time havde jeg to henvendelser, og da der var gået en time mere havde jeg den fjerde, fortæller Lone Brouw Pedersen, der efterfølgende er blevet kontaktet af yderligere tre familier, som ønsker en plads.

Annonce

Beliggenhed og bonus

To familier bor i Nr. Felding, en familie tæt på kasernen og den fjerde i Halgård. Alle har i det kommunale pasningssystem fået nej til lokal pasning og er i stedet anvist pladser i den anden ende af Holstebro by - i Ellebæk- og Trekants-området.

- Vi sagde nej til pladsen på grund af beliggenheden. Vi bor i Halgård - det er her, vi ønsker, at Oliver skal passes og vokse op, siger Lea Lauridsen, der er mor til Oliver og pædagogstuderende.

Hun har ikke betænkeligheder ved at vælge privat pasning. Hun føler, at de "klinger rigtigt godt" sammen, og i tilfælde af sygdom vil hun enten selv eller bedsteforældrene kunne passe Oliver.

- Kommunen giver tilskud til privat pasning, så vi betaler 2300 kroner om måneden for pladsen. For en kommunal vuggestueplads og madordning skulle vi betale knap 4000 kroner hver måned. Det har ikke været grunden til, at vi har valgt, som vi har, men det er en ekstra bonus, synes Lea Lauridsen.

Annonce

Drømmejobbet

For Lone Brouw Pedersen er den tvivl, hun har gået med det seneste halve år, fejet af bordet. Huset er godkendt som egnet til privat børnepasning af kommunen, og hun starter 1. april.

- Jeg glæder mig. For mig er det her drømmejobbet, siger hun.

Hvis drømmejobbet er at passe børn, hvorfor har du så ikke søgt, når Holstebro Kommune har søgt dagplejere?

- Det har jeg skam også, da kommunen søgte dagplejere i Mejdal/Halgård, for jeg vil allerhelst tilbage til at være kommunal dagplejer, fortæller Lone Brouw Pedersen.

Holstebro Kommune søgte to dagplejere i Mejdal/Halgård i efteråret 2020 og ansatte én blandt tre-fire ansøgere, oplyser dagplejeleder Klavs Eg, Holstebro Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Vil du alligevel have AstraZeneca-stik? Regeringen vil se om droppet vaccine kan tilbydes danske borgere

Annonce