Annonce
Lemvig

Forældre kan passe to børn hjemme med kommunalt tilskud

Fra nytår kan forældre søge om tilskud til at passe børn op til børnehavealderen hjemme. Arkivfoto
Socialdemokrater bakker op om ny ordning, men er skeptiske ved om det vil fungere

Lemvig: Det bliver nu muligt for forældre at passe de yngste medborgere i hjemmet og få et tilskud til pasningen fra Lemvig Kommune.

Efter at have genbehandlet forslaget faldt rammerne for ordningen på plads, da familie- og kulturudvalget tirsdag holdt møde. Ordningen er en del af budgetforliget for 2020, hvor Lemvig Kommune har afsat 350.000 kroner til et forsøg, der skal køre i to år.

- Vi håber, at der vil være nogle, der med tilskuddet i hånden vil flytte til kommunen i stedet for nogle af omegnskommunerne. Det er et muligt bosætningsparameter for tilflyttere, men vi ønsker naturligvis også at forkæle de børn, der allerede bor her, siger formanden for familie- og kulturudvalget, Henrik Thygesen (V).

- Nu prøver vi dette forsøg i de kommende to år, og så ser vi på, hvor meget ordningen vil blive brugt, og om det vil give nogle pladser i vores øvrige dagtilbud, tilføjer udvalgsformanden.

Han peger på, at Lemvig Kommune med et tilskud på 6875 kroner per måned per barn vil yde et større kommunalt tilskud til pasning hjemme end de omkringliggende kommuner, der har en lignende ordning. Det er samtidig det maksimale beløb, en kommune måde yde i støtte til forældres egen pasning af børn i hjemmet.

Der var oprindeligt lagt op til, at det skulle være muligt at passe op til tre børn op til skolealderen hjemme i op til et år med et kommunalt tilskud i hånden. Det blev ved den endelige vedtagelse skåret ned til, at der nu maksimalt kan passes to børn i alderen op til 34 måneder, hvor de normalt begynder i børnehave. Pasningen hjemme vil desuden være under kommunalt tilsyn.

Karsten Kragelund (S), der er næstformand i udvalget, bakkede op om tilskuddet til hjemmepasning af de yngste, da det er en del af budgetforliget, som et enigt byråd står bag. Men han understregede samtidig, at det ikke var partiets ide. I det oprindelige udkast var han blandt andet skeptisk over for, hvorvidt det kunne give en øget bosætning.

- Jeg er spændt på at se, hvad forsøget ender med. Men når det er som det er, så lever jeg med, at forsøget bliver på den måde, vi nu har besluttet, siger han oven på vedtagelsen af forslaget.

Han tilføjer, at han ikke nødvendigvis ser muligheden for at passe sine egne børn hjemme som et parameter for bosætning, og han havde gerne set de 350.000 kroner, der er sat af til forsøget, brugt på andre måder.

- Jeg ser lige så meget kontingentfrihed i vores klubtilbud eller muligheden for at komme på arbejdsmarkedet, lige efter man er flyttet hertil som gode parametre for bosætning. For mig er et bosætningsparamter, at vi har gode skoler og daginstitutioner samt at man hurtigt falder til. Og det gør man ved at blive en del af arbejdsmarkedet, siger Karsten Kragelund.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ulfborg/Vemb

Indbrud på hotel

Leder For abonnenter

Der er meget at hente her

Lige i tiden er der fokus på sygefraværet på offentlige arbejdspladser, fordi der sendes en del statistik ud for området af den liberale tænketank Cepos, og det er også blevet behandlet på forskellig vis her i avisens spalter. Bemærkelsesværdigt er det såmænd ikke, at de vestjyske kommuner ligger i den gode ende af den slags statistikker. Men overraskende er det måske nok, at der for eksempel inden for plejepersonalet er hele fem dages sygefravær om året i forskel på for eksempel Struer og Lemvig kommuner med Lemvig som den, der er blandt de kommuner, der har færrest sygedage om året. Her ser man på gennemsnitstallet, og det er altså rigtig mange dage, når man ganger op med antallet af personaler inden for plejesektoren. Var der blot 100 ansatte, så var det 500 dage - eller hen ved 10 ugers arbejde, der er til rådighed. Det gør altså en forskel, når man skal regne udgiften ud til sådan en sektor. Man kan også studse over, at der er kommuner, der har langt over 20 sygedage pr. medarbejder i gennemsnit om året, hvor andre har mindre end det halve. Og selv om man regner ud fra den gode ende, så er der vist ikke mange private virksomheder, der opererer med at forudse, at hver medarbejder i gennemsnit skulle have to ugers sygdom om året. Der er selvfølgelig mange facts og kendsgerning bag disse tal, så man ikke "bare lige" kan overføre fra det ene fag til det andet. Der er jobs, som vil give flere sygedage, fordi man er i kontakt med syge mennesker, og det er hårdt og stressende. Men alligevel er det en markant forskel. Det er i hvert tilfælde noget, enhver kommunalpolitiker må tænke meget over, da der her virkelig er nogle penge at investere i bedre arbejdsmiljø med mere, hvis de bliver betalt tilbage med, at medarbejderne er mindre syge. Når man ser ud over landet, så er det vist ikke en fordom, at man føler sig mere forpligtet til at møde op på arbejde jo længere, man er væk fra de store byer. Det skyldes også, at der er mindre enheder, hvor man føler sig forpligtet af fællesskabet, og man kender den, der skal arbejde hårdere, når man bliver hjemme. Det er ret opdragende. Til gengæld er mindre enheder også mere sårbare i statistikkerne, når man taler langtidssyge, da blot en enkelt af dem kan påvirke statistikken ret meget. Derfor kan statistik ikke bruges til alt, men de her statistikker er mere end en tanke.

Ulfborg/Vemb

Mand omkommet i drukneulykke

Annonce