Annonce
Lemvig

Forældre kan passe to børn hjemme med kommunalt tilskud

Fra nytår kan forældre søge om tilskud til at passe børn op til børnehavealderen hjemme. Arkivfoto
Socialdemokrater bakker op om ny ordning, men er skeptiske ved om det vil fungere
Annonce

Lemvig: Det bliver nu muligt for forældre at passe de yngste medborgere i hjemmet og få et tilskud til pasningen fra Lemvig Kommune.

Efter at have genbehandlet forslaget faldt rammerne for ordningen på plads, da familie- og kulturudvalget tirsdag holdt møde. Ordningen er en del af budgetforliget for 2020, hvor Lemvig Kommune har afsat 350.000 kroner til et forsøg, der skal køre i to år.

- Vi håber, at der vil være nogle, der med tilskuddet i hånden vil flytte til kommunen i stedet for nogle af omegnskommunerne. Det er et muligt bosætningsparameter for tilflyttere, men vi ønsker naturligvis også at forkæle de børn, der allerede bor her, siger formanden for familie- og kulturudvalget, Henrik Thygesen (V).

- Nu prøver vi dette forsøg i de kommende to år, og så ser vi på, hvor meget ordningen vil blive brugt, og om det vil give nogle pladser i vores øvrige dagtilbud, tilføjer udvalgsformanden.

Han peger på, at Lemvig Kommune med et tilskud på 6875 kroner per måned per barn vil yde et større kommunalt tilskud til pasning hjemme end de omkringliggende kommuner, der har en lignende ordning. Det er samtidig det maksimale beløb, en kommune måde yde i støtte til forældres egen pasning af børn i hjemmet.

Der var oprindeligt lagt op til, at det skulle være muligt at passe op til tre børn op til skolealderen hjemme i op til et år med et kommunalt tilskud i hånden. Det blev ved den endelige vedtagelse skåret ned til, at der nu maksimalt kan passes to børn i alderen op til 34 måneder, hvor de normalt begynder i børnehave. Pasningen hjemme vil desuden være under kommunalt tilsyn.

Karsten Kragelund (S), der er næstformand i udvalget, bakkede op om tilskuddet til hjemmepasning af de yngste, da det er en del af budgetforliget, som et enigt byråd står bag. Men han understregede samtidig, at det ikke var partiets ide. I det oprindelige udkast var han blandt andet skeptisk over for, hvorvidt det kunne give en øget bosætning.

- Jeg er spændt på at se, hvad forsøget ender med. Men når det er som det er, så lever jeg med, at forsøget bliver på den måde, vi nu har besluttet, siger han oven på vedtagelsen af forslaget.

Han tilføjer, at han ikke nødvendigvis ser muligheden for at passe sine egne børn hjemme som et parameter for bosætning, og han havde gerne set de 350.000 kroner, der er sat af til forsøget, brugt på andre måder.

- Jeg ser lige så meget kontingentfrihed i vores klubtilbud eller muligheden for at komme på arbejdsmarkedet, lige efter man er flyttet hertil som gode parametre for bosætning. For mig er et bosætningsparamter, at vi har gode skoler og daginstitutioner samt at man hurtigt falder til. Og det gør man ved at blive en del af arbejdsmarkedet, siger Karsten Kragelund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Skuffet Mathiesen fandt aldrig VM-benene

Annonce