Annonce
Holstebro

Flere dagplejere fyret: Forældre kan ikke få Laura passet i hverken Tvis, Halgård eller Mejdal

Laura er en glad lille pige, men forældrene kan ikke få hende passet i det område, hvor de har valgt at bosætte sig og bygge hus. "Kommunen vil gerne have unge familier til at flytte til Holstebro - og så kan vi få vores børn passet i Ulfborg? Pasningsgarantien er ingenting værd, synes Søren Gahner Larsen og Maria Ejstrup Bach, der efterlyser en distsriktsgaranti, som forældre har i Herning Kommune. Foto: Anette Lund
I Tvis er flere forældre bekymrede over pasningssituationen, efter kommunen har fyret flere dagplejere, og de lokale vuggestuer er fyldt op.

Holstebro: Holstebro Kommune har fyret dagplejere i både Tvis og Mejdal, og det bekymrer flere forældre, der skal tilbage på arbejde efter endt barsel inden for de næste par måneder.

Det første par, der er rendt ind i problemer, er Søren Gahner Larsen og Maria Ejstrup Bach. De er forældre til ni måneder gamle Laura, der en måned efter fødslen blev skrevet op til dagpleje i Tvis fra 1. februar 2020.

- Det er først, da jeg selv ringer til kommunen mandag, altså 24 dage før jeg skal starte, at vi får at vide, der er et problem. Man føler sig magtesløs. Det er alt for sent i forhold til at få ændret på min arbejdsplan, siger Maria Ejstrup Bach, der er sygeplejerske.

Beskeden fra pladsanvisningen er, at Laura ikke kan få plads i dagplejen og heller ikke i en vuggestue i hverken Tvis, Halgård eller Mejdal. Så skal Laura passes fra 1. februar, bliver det i en midlertidig plads i Mejrup.

Også fagforbundet FOA undrer sig over, at kommunen har fyret to dagplejere i Mejdal og én i Tvis. To af dagplejerne har været ansat i 17 år, den tredje i ti år.

- Der skulle ikke være børn til dem - det er, hvad kommunen siger. Det undrer os, når forældre samtidig fortæller, at de har søgt om dagpleje i samme område, men fået nej til en plads. Kommunen burde da nedlægge de midlertidige vuggestuepladser i stedet for at fyre fast personale, man har været glad for og haft ansat i en årrække, og som det koster en formue at skille sig af med, siger Dorthe-Pia Hansen, formand for pædagogisk sektor hos FOA Holstebro.

Annonce

Er en god start luksus?

Maria Ejstrup Bach er tilflytter fra Aarhus, og Søren Gahner Larsen stammer fra Idom. De valgte at bygge hus i Tvis, fordi det var et godt lokalområde med en skole med et godt ry.

- Kommunen udstykker grunde og vil gerne have, at der flytter småbørnsfamilier til Holstebro, men en pasningsgaranti, der ikke er en distriktsgaranti, er ikke meget værd. I værste fald kunne vi jo blive anvist en plads i Thorsminde, siger Søren Gahner Larsen.

Men en distriktsgaranti ville koste kommunen otte-ti millioner kroner ekstra om året - penge som kommunen ikke har. Stiller I som forældre ikke for høje krav?

- Er det luksuriøst at ønske, at Laura skal have en god start og passes i Tvis sammen med de andre børn, hun kommer til at gå sammen med? Det synes jeg ikke, og vi er ikke de eneste forældre, der kommer til at stå i denne situation. Det er jo det samme problem, de er rendt ind i i Mejdal, hvor flere af pladserne også er optaget af børn uden for distriktet, fordi de er brugt til at slukke ildebrande andre steder i kommunen, siger Søren Gahner Larsen.

Parret bor på Egetoften, som er en del af et nybyggerkvarter, hvor naboen og flere andre familier også har børn skrevet op til pasning.

- Jeg ved, at de også føler sig virkelig pressede, fortæller Maria Ejstrup Bach.

I første omgang har de udsat pasningsdatoen for Laura og trækker på bedsteforældrene i Idom. Datteren står lige nu nummer ét til en plads i Tvis, men til februar rykker hun ned på en plads nummer to, idet hun overhales af et andet barn.

Det har ikke været muligt fredag at træffe Holstebro Kommunes dagtilbudschef for en kommentar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Fire sigtelser til to mænd

Annonce