Annonce
Struer

Forældre i dyb frustration over regnefejl: Det her er simpelthen ikke i orden

Der er nu igen ved at rejse sig en massiv forældrekritik på dagtilbudsområdet i Struer. Arkivfoto: Privat
Der samler sig nu en markant kritik af den økonomiske justering, politikerne på falderebet blev nødt til at lave i forbindelse med helhedsplanen for 0 til 18-års området.

Humlum/Bremdal: Forældre fra både Humlum og Bremdal reagerer nu skarpt på nyheden om, at der på grund af en regnefejl i helhedsplanen for 0 til 18-års området nu bliver taget i første omgang 845.000 kroner fra puljen til opnormering af dagtilbud.

- Vi er meget utilfredse med i første omgang, at man har lavet en kæmpe regnefejl, og at man så beslutter at tage det hele fra opnormering af dagtilbud. Det er simpelthen ikke i orden, siger Kristina Ottesen, som er formand for forældrebestyrelsen i Humlum dagtilbud.

Medunderskriver på kritikken er også Kristine Munk Larsen, der er formand for forældrebestyrelsen for Bremdal dagtilbud, og andre formænd er også ved at blive kontaktet.

- Vi har tidligere stillet spørgsmålstegn ved, hvor pengene skulle tages fra, og spurgt om de nu var sikre på, at de havde regnet rigtigt, fortæller Kristina Ottesen.

Annonce

Skræmmende i sig selv

- Det har været meget svært som forælder at gennemskue, hvor pengene kom fra, og vi er egentlig ikke overraskede over, at der nu kommer sådan en bombe her. Det er i sig selv skræmmende, når man har betalt BDO mange penge for at lave det arbejde her, tilføjer formanden fra Humlum.

Frustration er der kort sagt masser af hos forældrene.

- Det er mange penge, man tager ud, og det burde kunne gøres bedre. Det er hele tiden blevet sagt, at den tidlige indsats er det vigtige i det her. Det er en af søjlerne, og så er det bare ikke godt nok at tage regnefejlen herfra, siger Kristina Ottesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Lige nu: Voldsom brand i halmlade

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce