Annonce
Holstebro

Forældre har fået nok af politikernes lappeløsninger: Skolen er fyldt op - til maj kommer der 100 nye børn - hvad har I tænkt?

- Vi får flere og flere klasser og kan ikke blive ved med at rumme dem. Allerede nu er det et logistisk problem. Vi kan kun opfordre til, at kommunen kommer på forkant med udviklingen, så vi ikke ender i flere lappeløsninger og med en pavillonskole, siger skolebestyrelsesformanden i Halgård, Rasmus Højberg. Foto: Morten Stricker
Forældre i Halgård efterlyser handling. Skolen har ikke plads til de børn, der heller ikke var plads til i vuggestuen og børnehaven.

Halgård: De har talt om det længe i Halgård, og for hver dag der går, bliver bekymringerne ikke mindre.

Skolen har ikke plads til alle børn, men udstykningerne fortsætter bare.

- Vi får flere og flere klasser og kan ikke blive ved med at rumme dem. Vi er fyldt til maks nu, til maj kommer der en årgang med cirka 100 førskolebørn - og der er ikke tænkt noget videre, undrer Rasmus Højberg sig.

Annonce

Han er far til tre og bestyrelsesformand for Halgård Skole, hvor der går 623 børn. Skolen er presset både inde og ude og har været det længe, og de to midlertidige pavilloner, som er taget i brug som klasselokaler, udløber om halvandet år.

Inddrager musiklokalet

- Allerede i dag er det et logistisk problem, og specielt når førskolebørnene kommer har det tidligere været nødvendigt at rykke rundt med de store elever. Så er de kommet ned i musiklokalet midlertidigt. Ellers var der ikke plads til dem, siger Rasmus Højberg.

Forældrene oplever, at kommunen hele tiden halser bagefter, og at såvel dag- og skoletilbud ikke udbygges tilstrækkeligt og i tide til at følge med de nye boligområder, der skyder op.

- Da hallen blev bygget, blev der lavet et ekstra rum dernede, som - vi fik at vide - ikke måtte bruges til undervisning, men allerede halvandet år efter blev der sat nogle vinduer, og så sagde kommunen, at det godt måtte bruges. Det bliver hele tiden lavet lappeløsninger, kritiserer Rasmus Højberg.

Det er ikke bare i skoleåret 22/23, at vi står til at få et ekstra spor på 0. årgang, som udfordrer os på kapaciteten. Elevtallet vil blive øget, også efter 2025 - og i det tal er der ikke engang indregnet de 700 nye boliger, der er planer om at opføre i Halgaard Enge.

Rasmus Højberg, bestyrelsesformand, Halgård Skole.

Store problemer med at få passet Mejdal-Halgård-børnene lokalt, har også resulteret i flere lappeløsninger. Blandt andet har Børne Universet Mejdal været ude at låne lokaler i kirken midlertidigt, ligesom institutionen også har været nødt til at tage pavilloner i brug for at få plads til alle børn.

- Vi har jo vidst længe, at børnene er her, men kommune og politikere har gemt sig bag tallene, som viste noget andet. De tal var jo ikke realistiske, siger Rasmus Højberg.

Annonce

Ikke talt med

Han håber ikke, at det gentager sig med skolen, så det ender som en pavillonskole som skolen i Mejrup, der først nu er under udbygning.

- Det er ikke bare i skoleåret 22/23, at vi står til at få et ekstra spor på 0. årgang, som udfordrer os på kapaciteten. Elevtallet vil blive øget, også efter 2025 - og i det tal er der ikke engang indregnet de 700 nye boliger, der er planer om at opføre i Halgaard Enge, pointerer skolebestyrelsesformand Rasmus Højberg.

SF har for nyligt været ude at foreslå, at der bygges en ny skole og daginstitution mellem Mejdal og Mejrup. Men de andre partier har endnu ikke forholdt sig til og meldt noget ud i forhold til kapacitetsproblemerne på skolen, ligesom det ikke er nævnt med et ord i forvaltningens udkast til budget 2022-2025.

Til gengæld er der tidligere politisk blevet nikket til, at der skal opføres en ny daginstitution i Halgård i 23/24, men placeringen vil SF altså gerne have op til diskussion.

Annonce
Holstebro

SFO-ledere peger på flere forklaringer: De yngste børn strømmer til sfo'erne - de ældste siver

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Tyve tog to timer om at stjæle 45 opvaskemaskiner og tørretumblere: Det værste er, at de stjal to bestemte hvidevarer

Sport For abonnenter

Fløjspiller efter nederlag: - Ville gerne have haft to point med hjem fra min gamle hjemmebane

Erhverv

Avlere holder igen med at sælge: - Der kommer jo ikke flere skind, så der er ingen grund til at forære dem væk

Sport For abonnenter

Breddehåndbolden ruller igen efter corona: - Aner ikke hvad de andre hold kommer med

Holstebro

Vil have drøftet mængden af lukkede punkter: For at være helt ærlig, havde jeg ikke spekuleret over det

Debat For abonnenter

Manden har jo ret - vi får for lidt

Kultur

Et ungt søskendepar er med, når det store symfoniorkester opfører koncert med populær filmmusik

Holstebro

Finn samler på en ting, vi allesammen har gået med i lommen: - Der er mange samlere, der køber bare for at købe

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Struer

Ny genbrugsplads skal være klar i slutningen af maj næste år

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte venter i månedsvis på hjælp

Erhverv

Døde insekter var med til at give sur smiley: Jeg synes, at de var hårde ved mig

Annonce