Annonce
Holstebro

Forældre ønsker vuggestue: Vi kan ikke holde på sognets børn

Hele idéen med Holstebro Kommunes landsbyordninger er, at der skal være lettere overgange og en sammenhæng i børnelivet - fra dagpleje/vuggestue til børnehave og skole. Men det går fløjten, hvis de mindste børn i Nr. Felding ikke kan tilbydes pasning lokalt. Genrefoto/arkiv: Johan Gadegaard
I Nr. Felding giver flaskehalsproblemer i dagplejen problemer. Det kunne løses ved at etablere vuggestue i børnehavens pavillon, men politikerne tøver.
Annonce

Nr. Felding: Den fælles forældrebestyrelse for Nr. Felding Skole og Børnehus har henvendt sig til Holstebro Kommune om muligheden for at etablere en vuggestue.

- Det er en udfordring, at der mangler dagplejepladser lige nu, så vores børn kommer andre steder hen, udenfor sognet, og det betyder, at mange af dem ikke kommer tilbage. Når de først er landet i en integreret institution inde i byen, fortsætter de i børnehave og eventuelt også i skole, for så har børnene dannet relationer, og forældrene er kommet ind i en rutine med at tage børnene med, når de kører på arbejde, siger formanden for den fælles bestyrelse, Mads Tjørnelund Toustrup.

Bestyrelsen har kendskab til seks familier, som kører ud af Nr. Felding.

- Vi kan ikke holde på vores børn, pointerer bestyrelsesformanden.

En vuggestue er derfor vejen frem, hvis Nr. Felding også fremover skal være attraktiv for unge børnefamilier, og byen kunne fastholde de seneste års vækst og udvikling. Der er solgt grunde og bygget huse, hallen er blevet udvidet, der er etableret fitnesscenter, man har fået en ny købmand og butik op at stå, og aktuelt er der planer om en stor, ny legeplads.

Annonce

Pavillonen står der allerede

Bestyrelsen foreslår, man inddrager børnehavens pavillon. Børnehaven er normeret til 60 børn, men har i øjeblikket 33 børn, der kan være i den faste bygning, der er bygget sammen med hallen.


Nr. Felding er ikke alene om at ønske en vuggestue. I Borbjerg har man også længe stået og gerne villet have én. Og principielt kunne vi bygge alle steder, men vi skal heller ikke overse den fleksibilitet, der ligger i dagplejen.

Svend Ørgaard (S), medlem af børn- og familieudvalget.


I pavillonen foreslås etableret 10 vuggestuepladser. Pavillonen har allerede garderobe, toilet, pusleplads, køkken, stort legeområde og spisepladser, men der vil skulle anlægges gulvvarme og laves en overdækning til soveområde - og begge dele er noget "lokale eventuelt vil hjælpe med at lave", skriver bestyrelsen i sin anmodning.

Annonce

Flere står i kø

Børn- og familieudvalget har behandlet bestyrelsens ønske på sit seneste møde, men valgte at sparke den til hjørne, fordi udvalget ønsker en ”temadrøftelse primo 2021 omkring generelle principper for dagtilbud i de mindre lokalsamfund."

Hvorfor ikke give grønt lys til vuggestuen nu - den kan etableres i en eksisterende pavillon uden de store omkostninger?

- Nr. Felding er ikke alene om at ønske en vuggestue. I Borbjerg har man også længe stået og gerne villet have én. Og principielt kunne vi bygge alle steder, men vi skal heller ikke overse den fleksibilitet, der ligger i dagplejen, siger Svend Ørgaard (S), medlem af børn- og familieudvalget.

Annonce

Gæstebørn fra byen

Bestyrelsen foreslår endvidere, at der i en kommende vuggestue i Nr. Felding også etableres fire pladser til gæstedagpleje - pladser som også vil kunne benyttes af dagplejen i Holstebro by i tilfælde af sygdom og ferieafvikling.

-Det er en smaddergod idé, siger Svend Ørgaard fra børn- og familieudvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Millioner af nedgravede mink: Jura-eksperter sår tvivl om lovlighed af minkgrave

Annonce