Annonce
Struer

Forårets konfirmationer kan blive flyttet til sensommeren

Konfirmationerne blev i 2020 flyttet flere måneder hen på året på grund af restriktioner i forbindelse med covid-19. Det kan blive aktuelt at træffe samme beslutning i år. Foto: André Thorup
De lokale kirker vil gerne undgå sidste års datobøvl på grund af restriktioner. Mødes i denne uge for at tale om eventuelle nye datoer for årets konfirmationer

Struer: Restriktionerne i forbindelse med covid-19 holder stadig samfundet - og med det også folkekirken - i et folkesundhedsfagligt jerngreb. I hvert fald frem til 7. februar. De politiske signaler indikerer tilmed, at restriktionerne bliver forlænget.

Ifølge statsminister Mette Frederiksen er påsken en slags deadline for, hvornår det er sikkert gradvist at genåbne i større stil. I fjor gik påsken, der er kirkens største højtid, for første gang i mands og måske kirkens minde i vasken. Kirkerne stod tomme under pandemiens første udbrud.

I foråret 2020 gik det blandt andet ud over de mange konfirmationer, der ellers er et sikkert forårstegn. Nogle præster, konfirmander, forældre og gæster oplevede datoer, der blev flyttet to gange.

De lokale kirker vil meget gerne komme forvirring og usikkerhed om datoer for konfirmationerne i forkøbet. Derfor tages emnet om datoerne for de lokale konfirmationer i 2021 op som et tema på et møde mellem provsten for Struer Provsti, Birgitte Krøyer, og provstiets præster i denne uge.

Annonce

Måske i sensommeren

Dagsordenen er ganske klar at få afklaret udfordringen. Eventuelt ved at flytte konfirmationerne eller alternativt at lægge sig fast på datoer, der bliver aktuelle, hvis restriktionerne forlænges eller på anden måde forhindrer konfirmationen i april og maj.

- Der er flere forhold, der skal tages højde for. Blandt andet, hvor mange, der er  vaccineret i april og maj, og hvor realistisk det er, at restriktionerne forlænges en rum tid længere end 7. februar, siger Birgitte Krøyer.


Sent i august og i begyndelsen af september kan være et tidspunkt, der passer ind i forhold til sæsonen for blandt andet bryllupper i de lokale kirker.

Birgitte Krøyer, provst, Struer Provsti


Hun siger selv, at hun tager til mødet med et åbent sind, men også med et alternativt bud på, hvornår konfirmanderne kan se frem til at blive konfirmeret, hvis de nuværende datoer skal ændres.

- Sent i august og i begyndelsen af september kan være et tidspunkt, der passer ind i forhold til sæsonen for blandt andet bryllupper i de lokale kirker, lyder provstens bud.

Det er de enkelte menighedsråd, der i samarbejde med præsterne beslutter, om eller hvordan en flytning af datoerne for konfirmationerne skal føres ud i livet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Sound Hub Denmark indvier lydkunst

Holstebro

De stormer frem på uddannelser og erhvervslivet: Men hvorfor er der ikke flere kvinder, der vil stille op til kommunalvalget?

Annonce