Annonce
Sport

Forårets højdepunkt er aflyst: Gymnaster må undvære opvisninger

Gymnastikken har været ramt af coronarestriktionerne og det betyder, at forårets opvisninger er blevet aflyst. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Sæsonen er efter alt at dømme slut for gymnaster. Foreninger forventer, at det vil være svært at genoptage sæsonen senere på foråret
Annonce

Lemvig: Sæsonens højdepunkt for gymnasterne, forårsopvisningerne, bliver ikke til noget i år.

Lemvig GF's gymnastikafdeling har valgt at aflyse deres opvisning, der skulle have været afholdt søndag 7. marts.

- Det er med blødende hjerte, at vi har været nødt til at gøre det. Det er et højdepunkt, som især børnene ser frem til at være med til, og som alle gymnaster arbejder hen mod gennem hele sæsonen, siger Kirsten Opstrup, der er formand for gymnastikudvalget i Lemvig GF.

Hun peger også på, at gymnastikken sammen med al anden idræt har været lukket ned siden midten af december, og at der derfor ikke har været muligt at træne op mod opvisningen.

Annonce

Utopi med mennesker i hal

Heller ikke DGI Vestjylland, der har planlagt deres forårsopvisning i weekenden 13.-14. marts, forventer at kunne afvikle deres arrangement.

- Det er utopi at vi kan samle mange mennesker i en hal i midten af marts, og derfor er det også udelukket, at vi kan gennemføre en opvisning ud fra de retningslinjer, myndighederne har givet og anbefalingerne fra DGI, siger Merete Andreasen, der er formand for gymnastikudvalget i DGI Vestjylland.


Vi må nok erkende, at vi ikke kommer i gang med gymnastikken igen i denne sæson

Helene Herping, sekretær Klinkby IF


- Vi har aflyst opvisningen. I første omgang havde vi håbet på, at vi kunne afholde en lille, lokal opvisning uden deltagere udefra, men det vil heller ikke kunne lade sig gøre, siger Helene Herping, der er sekretær i Klinkby IF.

Annonce

Aflyst for andet år

Dermed bliver det andet år i træk, at Klinkby IF ikke kan afholde gymnastikopvisning. Sidste år måtte man aflyse opvisningen med kort varsel efter landet blev lukket ned to dage før opvisningen skulle have været afviklet.

Helene Herping regner med, at det i det hele taget vil være slut med gymnastikken for denne sæson.

- Vi må nok erkende, at vi ikke kommer i gang med gymnastikken igen i denne sæson. Regeringen har meldt ud, at man vil prioritere udendørs idræt før den indendørs og jeg tror ikke, der vil være interesse for at dyrke gymnastik i foråret og sommeren, siger Helene Herping.

Heller ikke hos Lemvig GF regner man med, at det vil være muligt at komme i gang med gymnastikken på denne side af sæsonen.

- De nuværende restriktioner for forsamlinger udløber 28. februar, men vi ved endnu ikke, om det vil være muligt at kunne forsamles flere end ti personer, og derfor mener vi ikke, det er muligt at gå i gang med gymnastikken i denne sæson, siger Kirsten Opstrup.

Annonce

Måske udendørs

Til gengæld håber DGI Vestjylland på, at det i et eller andet omfang vil være muligt at gennemføre en opvisning senere på året.

- Det er muligt, at vi vil prøve at lave en udendørs opvisning, men der er intet besluttet endnu, siger Merete Andreasen.

Også Lemvig GF arbejder med en ide om at lave et udendørs arrangement, siger formanden Hanne Sig Weibel.

- Når forsamlingsforbuddet er lempet vil vi arrangere en aktivitetsdag med flere forskellige idrætter. Gymnastik i en eller anden form kommer til at være del af arrangement, siger formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Højst 20 kilometer til en test og særlige planer for skolerne: Her er den omfattende testplan for genåbning

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce