Annonce
Struer

Folkefest og gadeløb med Fuglsang i spidsen: Kun i Struer

Jakob Fuglsang glæder sig til at køre cykelløb i Struer umiddelbart efter, at han krydser målstregen på Champs Elyssees i årets udgave af Tour de France. Foto. AP Photo
De danske helte fra Tour de France stiller med Jakob Fuglsang i spidsen op til gadeløb i Struer to dage efter det endelige opgør om den gule trøje i Paris.

Struer: Uanset om du er interesseret i cykelsport og sidder klæbet til skærmen for at følge etaperne i det kommende Tour de France eller ej, vil navnet på det danske håb i årets udgave af løbet formentlig brænde sig fast, så du husker det.

For går det som forventet, vil Jakob Fuglsang være med i kampen om en podieplads i Paris.

Efter en sejr i i forårsklassikeren, Liège-Bastogne-Liège, samt det prestigefyldte opvarmningsløb til Tour de France, Critérium du Dauphiné, har Danmark aldrig haft så stor en favorit ved Tour de France, som Jakob Fuglsang er det i år - og kun to dage efter afslutningen på Champs Elyssees vil der nu blive mulighed for at hylde ham - og i alle tilfælde følge ham - under et gadeløb i Struer, som det eneste sted, hvor han stiller op til start i hele Danmark i 2019.

Annonce

Det skal nok blive en fantastisk dag med masser af feststemning, og så sammen med nogle af mine rigtig gode kammerater og store konkurrenter. Det bliver helt sikkert sjovt.

Jakob Fuglsang, cykelrytter og Tour de France favorit, Astana

De største stjerner

Løbet bliver afviklet 30. juli, og Le Tour Revanchen 2019 bliver afviklet i et samarbejde med Lydens By, Struer og f Sports Group fra København.

Startskuddet lyder klokken 19, og ruten vil blive tilrettelagt, så tilskuerne får mulighed for at følge både Jakob Fuglsang og alle de øvrige helte fra årets udgave af Tour de France på så tæt hold, som det overhovedet bliver muligt.

For ud over Danmarks største cykelstjerne, Astana-rytteren, Jakob Fuglsang, har f Sports Group også fået tilsagn om, at Dimension Data-rytteren, Michael Valgren, Deceuninck-Quick Step-rytteren, Michael Mørkøv, og andre af de danske og udenlandske tour-ryttere vil stille op til start og gøre tour-revanchen i Struer til en begivenhed af de store - formentlig med deltagelse af et felt af de bedste danske amatørryttere, som kan se frem til at komme i konkurrence med de bedste af de bedste umiddelbart efter det helt store opgør ind over de franske bjergtinder.

Stiller gerne op

Alt i alt forventer f Sports Group at kunne sende et felt med et sted mellem 50 og 60 cykelryttere ud på en cirka to kilometer lang rundstrækning, og håbet er selvfølgelig også, at det vil lykkes, at få rytteren i den gule trøje - hvis det ikke bliver Jakob Fuglsang - med til start, formentlig på Tegltorvet.

Derfra vil det være oplagt at starte med en tur op ad Søndergade.

Men intet ligger fast.

Onsdag eftermiddag var et par repræsentanter fra f Sports Group i Struer for at vurdere forholdene.

Formanden for Struer Cykelklub, Dennis Mark, var inviteret med, og Struer Cykelklub vil også yde assistance til begivenheden med frivillig arbejdskraft.

- Jeg kan ikke sige så meget om, hvordan det kommer til at forløbe, men vi stiller selvfølgelig op og kommer også gerne med forslag til en rute - og hvad vi ellers kan gøre for at være med til at gøre løbet til en succes, siger Dennis Mark.

En fest

Uanset, hvordan det går i Tour de France, så glæder Jakob Fuglsang sig til at køre cykelløb i Struer.

- Uafhængigt af mit resultat ved dette års Tour de France, har 2019 allerede været mit bedst år hidtil i min karriere. Jeg har oplevet en helt fantastisk støtte fra de danske fans, og derfor glæder jeg mig også ekstra meget over, at jeg kan være med til at give noget tilbage til dem, når jeg kører mit eneste løb i Danmark ved Le tour Revanchen i Struer. Det skal nok blive en fantastisk dag med masser af feststemning, og så sammen med nogle af mine rigtig gode kammerater og store konkurrenter. Det bliver helt sikkert sjovt, siger han i en pressemeddelelse, som blev udsendt om løbet i Struer torsdag formiddag.

Også borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) glæder sig og er stolt over at kunne få så stort et cykelløb til Struer, og at alle de danske helte i Tour de France vil stille op til start i Struer.

- Vi ser frem til at skabe en fest og give tilskuerne en unik mulighed for at komme helt tæt på de store cykelstjerner, som de har fulgt i tv i ugerne inden løbet. Vi har noget af det mest varierede cykelterræn i landet med bakker, mountainbikespor i skoven og ikke mindst vinden, hvilket ryttere i både Danmark Rundt, DM i mountainbike og Giro d'Italia før har mærket. Derfor var det oplagt for os at invitere de største cykelryttere hertil og fejre dem med en stor folkefest i gaderne i Lydens By den 30. juli, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce