Annonce
Holstebro

- Folk besørger overalt - mandag havde én lavet en klat på en bænk i anlægget

Efter Vejdirektoratet har fjernet toiletfaciliteter på flere rastepladser lang Ringvejen, er antallet af mennesker, der besørger sig i parker og anlæg, steget. Så sent som i går mandag havde nogen lagt en klat på en bænk i Lystanlægget, fortæller Kaj Bechs teamleder for Park, Ulrich Pedersen. Arkivfoto
Det er ikke kun hundelorte, som skovarbejdere og ansatte hos Kaj Bech støder på i parker, anlæg og på rasterpladser. Det er i stigende omfang også efterladenskaber fra mennesker.

Holstebro: Opgaven med at pleje Holstebros grønne områder, parker, anlæg og skove er ikke for sarte sjæle. Det sker oftere og oftere, at entreprenørfirmaet Kaj Bech A/S støder på efterladenskaber fra mennesker.

Det fortæller teamleder for Park, Ulrich Pedersen.

- Det er alle vores ansatte, der har haft oplevelser med det. Folk gør det overalt. Så sent som i går var der én, der havde lagt en klat på en bænk i Lystanlægget. Det er sådan, at det er lige før, man kaster op, men vi bliver jo nødt til at fjerne det, siger Ulrich Pedersen.

Han kæder det stigende antal skovskidere sammen med færre tilgængelige, offentlige toiletter, efter Vejdirektoratet har nedgraderet halvdelen af landets rastepladser og fjernet toiletfaciliteter, skraldespande og bænke.

Den samme oplevelse har kommunes skovarbejdere, der især har noteret en "betydelig øget affaldsmængde" på rastepladsen ved Østre Plantage på Viborgvej, der benyttes af mange lastbilchauffører.

- Folk går ind og besørger mellem træerne. Vi finder både lorte, toiletpapir og hygiejnebind. I bund og grund er det jo noget svineri, siger Jess Vestergaard, skovarbejder og leder af Brændepladsen på Prins Buris Vej.

Men fejlen ligger ikke kun hos Vejdirektoratet. Også Holstebro Kommune kunne gøre det bedre, mener Ulrich Pedersen fra Kaj Bech.

- Kommunen har lavet en stor truckerplads på Joachim Wellers Vej, men der er ingen toiletter, så hvor tror man, at en rumænsk eller polsk lastbilchauffør går hen? De søger ud i parker og anlæg. De skal jo bare sove og videre næste dag, siger teamleder Ulrich Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

75-årig omkommet i drukneulykke

Leder For abonnenter

Lad briterne komme ud og lad os komme videre

Fredagens fintælling efter parlamentsvalget i Storbritannien torsdag kunne umuligt rokke ved den overbevisende sejr til Boris Johnson og hans konservative parti. Absolut flertal i Underhuset betyder, at briterne og resten af EU nu sandsynligvis endelig kan komme videre. Brexit bliver en realitet inden udgangen af januar. Det er briternes valg - først ved brexit-afstemningen for tre år siden - og nu igen ved at give de politikere, som lover en hurtig afklaring, et klart flertal. Udtrædelsen af EU er grundlæggende en sørgelig beslutning, som giver både briterne alle os andre masser af udfordringer. Men det er også en demokratisk beslutning, og det skal man selvfølgelig respektere. Tilbage står kun at få det til at ske. Uanset om man er tilhænger eller modstander af EU - eller for eller imod briternes ønske om at forlade samarbejdet - kan man nu glæde sig over udsigten til at slippe ud af det tåbelige ingenmandsland, det internationale samarbejde har befundet sig i alt for længe. Også her i området har især erhvervslivet sukket efter en afgørelse. Den ser nu ud til at være faldet, og vi kan alle sammen begynde at indrette os efter fremtiden. Briternes beslutning har store konsekvenser for fiskeriet og for de virksomheder, der eksporterer til området. Men det får også indflydelse på danske virksomheder, som arbejder inden for samme område, som britiske eksportvirksomheder. Blandt andet inden for landbruget handler det derfor nu om at udnytte de ekstra muligheder, som brexit skaber. Hvis briterne får sværere ved at eksportere til EU, åbner det muligheder for, at andre kan få en større bid af kagen. En fornuftig samarbejdsaftale bliver afgørende for briterne, mens den i sidste ende næppe kommer til at rokke meget ved den enkelte danskers hverdag. For erhvervslivet handler det mest af alt om stabilitet, og den har vi nu udsigt til for første gang i flere år.

Annonce