Annonce
Holstebro

- Folk besørger overalt - mandag havde én lavet en klat på en bænk i anlægget

Efter Vejdirektoratet har fjernet toiletfaciliteter på flere rastepladser lang Ringvejen, er antallet af mennesker, der besørger sig i parker og anlæg, steget. Så sent som i går mandag havde nogen lagt en klat på en bænk i Lystanlægget, fortæller Kaj Bechs teamleder for Park, Ulrich Pedersen. Arkivfoto
Det er ikke kun hundelorte, som skovarbejdere og ansatte hos Kaj Bech støder på i parker, anlæg og på rasterpladser. Det er i stigende omfang også efterladenskaber fra mennesker.
Annonce

Holstebro: Opgaven med at pleje Holstebros grønne områder, parker, anlæg og skove er ikke for sarte sjæle. Det sker oftere og oftere, at entreprenørfirmaet Kaj Bech A/S støder på efterladenskaber fra mennesker.

Det fortæller teamleder for Park, Ulrich Pedersen.

- Det er alle vores ansatte, der har haft oplevelser med det. Folk gør det overalt. Så sent som i går var der én, der havde lagt en klat på en bænk i Lystanlægget. Det er sådan, at det er lige før, man kaster op, men vi bliver jo nødt til at fjerne det, siger Ulrich Pedersen.

Han kæder det stigende antal skovskidere sammen med færre tilgængelige, offentlige toiletter, efter Vejdirektoratet har nedgraderet halvdelen af landets rastepladser og fjernet toiletfaciliteter, skraldespande og bænke.

Den samme oplevelse har kommunes skovarbejdere, der især har noteret en "betydelig øget affaldsmængde" på rastepladsen ved Østre Plantage på Viborgvej, der benyttes af mange lastbilchauffører.

- Folk går ind og besørger mellem træerne. Vi finder både lorte, toiletpapir og hygiejnebind. I bund og grund er det jo noget svineri, siger Jess Vestergaard, skovarbejder og leder af Brændepladsen på Prins Buris Vej.

Men fejlen ligger ikke kun hos Vejdirektoratet. Også Holstebro Kommune kunne gøre det bedre, mener Ulrich Pedersen fra Kaj Bech.

- Kommunen har lavet en stor truckerplads på Joachim Wellers Vej, men der er ingen toiletter, så hvor tror man, at en rumænsk eller polsk lastbilchauffør går hen? De søger ud i parker og anlæg. De skal jo bare sove og videre næste dag, siger teamleder Ulrich Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Struer kommer glidende ind i 2021

TTH Holstebro For abonnenter

Hele trænerstaben var med til den første triumf for 12 år siden, nu jagter de den tredje: - Det står som et af de største øjeblikke i min karriere

Annonce