Annonce
Sport

Fognini og Opelka bander af dommer i maratonkamp

David Gray/Ritzau Scanpix

Fabio Fognini vandt efter fem sæt i første runde over Reilly Opelka, og begge spillere skældte dommeren ud.

Fabio Fognini er videre i Australian Open efter en maratonkamp, der bød på både drama, en regnvejrsafbrydelse samt skældud til dommeren.

Fognini var nede med to sæt, men vandt sin kamp i første runde over amerikaneren Reilly Opelka efter fem sæt og cifrene 3-6, 6-7, 6-4, 6-3, 7-6.

De tre timer og tre kvarters tennis blev afviklet over to dage, da regnvejr afbrød spillet mandag.

Her var Fognini nede med to sæt, men da spillet under en blå og skyfri himmel blev genoptaget tirsdag, var det med den 12.-seedede italiener i førersædet.

Dommer Carlos Bernardes blev undervejs mødt af vrede fra begge spillere, og især Opelka var hidsig. Opelka kaldte dommeren for "latterlig".

Opelka mente, at Fognini slap af sted med at trække tiden og kaste med ketsjeren, og amerikaneren konfronterede dommeren.

- Lad mig spørge om noget virkelig hurtigt. Du er latterlig. Du gav mig en advarsel for at kaste med ketsjeren en gang.

- Han har kastet den tre eller fire gange, lød det ophidset fra Opelka til dommeren.

Fognini, som rasede mod Bernardes flere gange mandag, ytrede sig også tirsdag kritisk mod dommeren med en svada på italiensk.

Ifølge AFP sagde Fognini angiveligt følgende til Bernardes i dommerstolen:

- Du er ikke egnet til dette.

Kampen fortsatte, og Fognini tvang kampen ud i tiebreak i femte sæt, hvor der blev spillet bedst til ti point. Her var italieneren bedst og vandt 10-5.

Opelka blev efterfølgende spurgt til skærmydslerne med dommeren. Om det hjalp amerikaneren?

- Nej, overhovedet ikke. Det gør mig ked af det. Det var negative følelser, og man ønsker at holde dommeren ude af kampen så meget som muligt.

- Man skal ikke involveres i den slags med dommeren. Det er bestemt ikke en positiv ting, siger Opelka.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lyden af image-tab

Mens Struer Kommune forsøger at markedsføre sig som Lydens By, er det lige nu lyden af den ene dårlige historie efter den anden, som rammer byen og ikke mindst dens borgere. I januar var det den tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark, der kom i søgelyset, da det kom frem, at han havde brugt det kommunalt udleverede kreditkort til utal af privathævninger. Op til sidste weekend blev havnechefen så fritaget for tjeneste, da kommunen havde ”mistanke om uretmæssigheder i ansættelsen", som formuleringen lød. Og tirsdag var den gal igen, igen. Nu kom det frem, at flere chefer i kommunen havde brugt deres kommunale kreditkortet til formål, det er mere end vanskeligt at se det kommunale formål med. Hvorfor skal skatteyderne eksempelvis betale for et barbesøg i Vejle? Ret skal være ret, det er ude i småtingsafdelingen, at der er fundet uregelmæssigheder for i den seneste sag, der er kommet i kølvandet på Gammelmark-sagen. Men den er sammen med de andre sager med til at tegne et billede af, at der ikke har været ret meget styr på bilagene i kommunens top. Tidligere borgmester Mads Jakobsen (V) ærgrer sig forståeligt nok over sagerne:"Der sker rigtig mange gode ting i Struer, og det her kommer bare til at skygge for det, og det, synes jeg ikke, Struer fortjener”, siger han gårsdagens avis. Det har Mads Jakobsen ret i. Borgerne fortjener det hvert fald ikke. De har ikke kommunale kreditkort, og de har intet ansvar for den svigtende kontrol. Borgerne kan bare se til, mens deres kommune bliver sat i forbindelse med den ene dårlige sag efter den anden, som involverer personer, der har siddet i betroede offentlige stillinger. Retfærdigt eller ej, så koster sagerne i form af et stort overtræk på kommunens image-konto. Man må for borgerne håbe, at der ikke ligger flere skeletter og venter på at falde ud af de kommunale arkivskabe, og at en ny kommunaldirektør kan være med til at få sat en stopper for problemerne. Der er trods alt en grænse for, hvad man kan holde til at høre på og om - også i Lydens by.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Annonce