x
Annonce
Sport

Fognini og Opelka bander af dommer i maratonkamp

David Gray/Ritzau Scanpix

Fabio Fognini vandt efter fem sæt i første runde over Reilly Opelka, og begge spillere skældte dommeren ud.

Fabio Fognini er videre i Australian Open efter en maratonkamp, der bød på både drama, en regnvejrsafbrydelse samt skældud til dommeren.

Fognini var nede med to sæt, men vandt sin kamp i første runde over amerikaneren Reilly Opelka efter fem sæt og cifrene 3-6, 6-7, 6-4, 6-3, 7-6.

De tre timer og tre kvarters tennis blev afviklet over to dage, da regnvejr afbrød spillet mandag.

Her var Fognini nede med to sæt, men da spillet under en blå og skyfri himmel blev genoptaget tirsdag, var det med den 12.-seedede italiener i førersædet.

Dommer Carlos Bernardes blev undervejs mødt af vrede fra begge spillere, og især Opelka var hidsig. Opelka kaldte dommeren for "latterlig".

Opelka mente, at Fognini slap af sted med at trække tiden og kaste med ketsjeren, og amerikaneren konfronterede dommeren.

- Lad mig spørge om noget virkelig hurtigt. Du er latterlig. Du gav mig en advarsel for at kaste med ketsjeren en gang.

- Han har kastet den tre eller fire gange, lød det ophidset fra Opelka til dommeren.

Fognini, som rasede mod Bernardes flere gange mandag, ytrede sig også tirsdag kritisk mod dommeren med en svada på italiensk.

Ifølge AFP sagde Fognini angiveligt følgende til Bernardes i dommerstolen:

- Du er ikke egnet til dette.

Kampen fortsatte, og Fognini tvang kampen ud i tiebreak i femte sæt, hvor der blev spillet bedst til ti point. Her var italieneren bedst og vandt 10-5.

Opelka blev efterfølgende spurgt til skærmydslerne med dommeren. Om det hjalp amerikaneren?

- Nej, overhovedet ikke. Det gør mig ked af det. Det var negative følelser, og man ønsker at holde dommeren ude af kampen så meget som muligt.

- Man skal ikke involveres i den slags med dommeren. Det er bestemt ikke en positiv ting, siger Opelka.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce