Lemvig

Fodterapeut har fået kvalitetsstempel

Klinikejer Dorte Kristensen kan glæde sig over, at Sundhedsstyrelsen nu har akkrediteret hendes klinik. Arkivfoto
Fodterapeut i Vestergade er blevet akkrediteret af Sundhedsstyrelsen

Lemvig: Fodterapeuter over hele landet bliver i disse år gennemgået, for at de kan blive akkrediteret på lige fod med andre sundhedsfaglige grupper som læger, fysioterapeuter og tandlæger. Akkrediteringen er et kvalitetsstempel, og det har Klinik for Fodterapi i Vestergade i Lemvig nu fået.

- Hvis Sundhedsstyrelsen uddelte smileyer, ville klinikken have fået en af den grønne slags, der smiler, for alt har været i orden, siger indehaveren af Klinik for Fodterapi, Dorte Kristensen.

Akkrediteringen er ikke blot et enkelt kontrolbesøg, men kulminationen på en længere læringsproces, som starter længe inden, de såkaldte surveyors fra Sundhedsstyrelsen kommer på besøg.

- Vi har gennem mange måneder arbejdet på at kunne opfylde alle krav i de otte standarder, som vi skal leve op til for at modtage akkrediteringen. Vi er derfor glade for at være nået over målstregen og kan tilbyde vores patienter de allerbedste rammer, siger Dorte Kristensen, som er statsautoriseret fodterapeut og klinikejer.

Klinikkens hygiejne er en af de mest omfattende standarder, hvor klinikken skal bevise, at den lever op til krav om blandt andet sterilisation af instrumenter, rengøring, håndhygiejne og opbevaring af steriliserede instrumenter.

- Vi levede i forvejen op til kravene om hygiejne, som sundhedsmyndighederne har strammet meget op på i de sidste par år. Akkrediteringen har dog givet anledning til at gå det hele igennem en gang til og sikre, at alt er, som det skal være, så patienterne nu kan vide sig helt sikre, når de bliver behandlet hos os, siger Dorte Kristensen.

Journalføringsrutinerne er også blevet revideret, så klinikken kan stå inde for, at det sker på en grundig og fyldestgørende måde. Ligeledes skal patienter identificeres sikkert og behandles i henhold til best practice inden for fodterapien.

- Vi har holdt en stor lup hen over vores datasikkerhed, så patienterne med ro sindet kan give os personfølsomme oplysninger om deres helbred. Desuden har vi nu fået en fast procedure for, hvad vi gør, hvis vi oplever utilsigtede hændelser, og hvordan vi håndterer patientklager. Vores kompetencer inden for førstehjælp er også blevet genopfrisket, så vi kan gøre det optimale, hvis det skulle blive nødvendigt, siger Dorte Kristensen.

Ud over logoet "statsautoriseret fodterapeut" kan man derfor nu også kigge efter stemplet DDKM, der står for akkreditering i henhold til Den Danske Kvalitetsmodel.

I forvejen har fodterapeuterne på klinikken en statsautorisation, som i sig selv er et kvalitetsstempel. Det viser blandt andet, at fodterapeuterne har en offentlig uddannelse og skal leve op til de samme krav, som alle andre autoriserede sundhedspersoner. At Sundhedsstyrelsen fører kontrol med klinikken, og at patienter har mulighed for at klage og søge erstatning i det offentlige klagesystem.

0/0
Annonce
Lemvig

På refugium i Italien: Par fulgte i Thøger Larsens fodspor

Lemvig

Søndagsåbent hele sommeren i Thyborøn

Lemvig For abonnenter

Storkereden på Vasegården: De blev det sidste par i Lemvig

Lemvig

Skal 10. klasse flytte til gymnasiet

Lemvig For abonnenter

Her lærer vi på en anderledes måde

Lemvig For abonnenter

Lidt regnvejr kan ikke stoppe rigtige mænd

Lemvig

Bovbjerg Fyr er klar til indvielsen

Annonce