Annonce
Sport

Fodboldikon: Forbund distancerer tyske stjerner fra fans

Fabrizio Bensch/Reuters
Lothar Matthäus mener, at det tyske fodboldforbund bærer et ansvar for tomme sæder til Tysklands hjemmekampe.

Det tyske fodboldlandshold spiller ikke længere for udsolgte tribuner til holdets hjemmekampe.

Flere tusinde siddepladser var tomme, da Tyskland søndag på eget græs slog Hviderusland med 4-0 i Mönchengladbach med 33.000 tilskuere som vidner.

Den nu pensionerede fodboldstjerne Lothar Matthäus ser flere årsager til, at tilskuerne i stigende grad er begyndt at svigte det tyske landshold, der for fem år siden vandt VM i Brasilien.

- Fodboldforbundet har efter titlen i 2014 fuldstændig isoleret stjernerne, og så distancerer man fansene fra stjernerne og holdet. Nærheden til fansene skal bygges op igen, mener Matthäus.

Den tidligere landsholdsspiller udtrykker sine holdninger i en klumme hos tv-stationen Sky.

Han peger også på, at billetpriserne er i den høje ende, da landstræner Joachim Löw indimellem sparer sine bedste spillere. Det burde afspejle sig i billetpriserne, mener Matthäus.

Han mener også, at Det Tyske Fodboldforbund (DFB) burde have placeret søndagens kamp mod Hviderusland et andet sted end Mönchengladbach, hvor det lokale hold - Borussia - topper den tyske liga.

- Gladbach-fansene vil sikkert hellere bruge deres penge på deres eget hold. Klubben topper ligaen, og uge efter uge er stadion med plads til omkring 50.000 tilskuere fyldt op, konstaterer Lothar Matthäus.

Han foreslår, at forbundet havde placeret kampen i de mindre byer Mainz, Augsburg eller Hoffenheim. Så tror han, at kampen mod Hviderusland var blevet spillet for fuldt hus.

- Alle ville have fået noget ud af det, hvis der havde været en smule mere fingerspidsfornemmelse, mener han.

Sejren over Hviderusland betød, at Tyskland sluttede foran Holland i gruppe C. Begge nationer er klar til næste års EM.

/ritzau/

Annonce
Lothar Matthäus'' klumme på tv-stationen Skys hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mellem to onder

Skal man være mest glad for Politiets Efterretningstjeneste, der med en storstilet aktion onsdag anholdte 20 personer, som det mistænker for at have forsøgt at skaffe sprængstoffer og våben til brug for en ikke nærmere defineret terroraktion? Eller skal man være mere bekymret over, at der stadig findes radikale grupperinger, der bor mellem alle os andre - i det her tilfælde islamister - der er klar til at bruge terror som våben? Svaret er nok, at man både skal være glad for PET og bekymret over de radikale grupperinger. PET og Politiet får med rette megen ros for at have stoppet et muligt terrorangreb. Og som operativ chef i PET Flemming Drejer siger: "Vi skal ikke lade os kue af terror. Vi skal leve vores liv normalt". Det er naturligvis rigtigt. Men det er stadig vanskeligt ikke at vågne en anelse mere bekymret op i disse dage. Det er desværre ikke den første sag om støtte til eller forsøg på at begå islamistisk terror, som vi ser her i landet. Bemærkelsesværdigt er det dog, at den har grene ud til adskillige politikredse, og at de radikaliserede miljøer derfor ikke "kun" er et storbyfænomen. Lige så afskyelig terroren er, lige så komplekst er det at bekæmpe den, fordi den begås af fanatikere, der ganske enkelt er uden for pædagogisk rækkevidde. Gerningsmændene ønsker ofte bare at se de vestlige frihedsværdier gå op i en sky af røg fra et bombebælte. Modsvaret bliver ofte fakkeloptog og fællessang, som ingen terrorister eller fanatikere frygter - eller måske endnu værre; flere muligheder for at politiet kan overvåge os alle sammen. Senest er debatten om at brugen af kameraer med ansigtsgenkendelse dukket op, som politiet ønsker blandt andet med baggrund i terrortruslen. Ønsket er sådan set forståeligt. Og hvem vil ikke gerne forhindre terror? Men hver gang vi skærper myndighedernes mulighed for at overvåge ikke bare potentielle terrorister men os alle sammen, får vi også alle indskrænket lidt af vores frihed i forsøget på at bevare den. Terror skal naturligvis bekæmpes. Men midlerne vil altid blive valg mellem to eller flere onder.

Annonce