Annonce
Struer

Fodbolden ruller på kunstgræsset

På lørdag er der en sportslig indvielse af kunstgræsbanen i Struer. Arkivfoto: A.P. Christensen

STRUER: Struer Kunstgræs blev officielt indviet i november måned, da borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) klippede den røde snor og erklærede banen for åben.

På lørdag inviterer Struer Kunstgræs, der er en forening med lokale fodboldklubber som medlemmer, til en fælles sportslig indvielse af kunstgræsbanen.

- Det bliver en festlig dag, hvor banen for alvor bliver taget i brug af fodboldspillere i alle aldre. Vi starter med kampene midt på formiddagen, mens seniorholdene slutter af sidst på eftermiddagen, fortæller Karsten Lund, formand i Struer Boldklub.

Klokken 13 vil der være besøg og indlæg fra Struer Kommune, mens den kendte maskot Lupus fra FC Midtjylland også har meldt sin ankomst til Struer på lørdag.

- Alle er velkomne til at kigge forbi og se aktiviteterne på banen. Der vil også være et mindre traktement med pølser, sodavand samt kaffe og te, siger Karsten Lund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Overså togbom: Blev blændet af solen

Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

Annonce