Annonce
Sport

Flyver til Kairo mandag: Bramming udtaget til VM i Egypten

Mandag tilslutter Magnus Bramming sig Nikolaj Øris Nielsen og resten af håndboldlandsholdets lejr i den egyptiske hovedstad Kairo. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Landstræner Nikolaj Jacobsen har sent søndag aften indkaldt TTH Holstebro-fløjen Magnus Bramming som erstatning for Emil Jakobsen, der stadig fastholdes i isolation efter to positive covid-19 prøver.
Annonce

Holstebro: Magnus Bramming havde sådan set mistet sin plads i landsholdstruppen til GOGs Emil Jakobsen, men nu bliver TTH Holstebros rutinerede fløjspiller alligevel en del af truppen.

Søndag aften efter Danmarks sejr over Congo valgte landstræner Nikolaj Jakobsen at sende bud efter Magnus Bramming, som mandag sætter sig i et fly mod Kairo. Bramming træder ind i truppen i stedet for netop Emil Jakobsen, der er isolation efter to gange at være blevet testet for covid-19.

Bramming testes inden afrejse og ved ankomsten. Inden der kommer svar på coronatesten, isoleres han og støder først fysisk til truppen, hvis testen er negativ. Derfor er det heller ikke sikkert, at han kan skrives på holdkortet til Danmarks kamp mod Argentina tirsdag aften.

Den 30-årige fløj var med ved sidste års EM, hvor det blandt andet blev til seks mål i gruppekampen mod Ungarn. Magnus Bramming har scoret 30 mål i de 13 landskampe, han indtil videre har spillet i den rød-hvide trøje.

VM truppen

Med tilføjelsen af Magnus Bramming ser Nikolaj Jacobsens trup nu således ud:

Målvogtere: Niklas Landin, Kevin Møller, Emil Nielsen.

Fløjspillere: Magnus Landin, Emil Jakobsen (isolation),  Lasse Svan, Johan Hansen, Magnus Bramming.

Stregspillere: Anders Zachariassen, Benjamin Jakobsen, Simon Hald, Magnus Saugstrup.

Bagspillere: Henrik Møllgaard, Mikkel Hansen, Morten Olsen, Mads Mensah, Jacob Holm, Lasse Andersson, Nikolaj Øris, Mathias Gidsel, Nikolaj Læsø.

Annonce

Godt for Magnus

Allerede ved TTH Holstebros træning i lørdags havde fløjspilleren fået besked om, at han skulle testes og holde sig klar, såfremt der blev bud efter ham, så han med kort varsel kunne rejse til Egypten.

Og derfor var han også tidligt mandag morgen klar til at begynde rejsen mod det afrikanske land. En oplevelse, hans cheftræner hjemme i Holstebro godt kan unde ham, selvom han nu kommer til at mangle en spiller resten af januar.

- Det er altid dejligt at have folk hjemme og kunne arbejde med dem, men vi skal også glæde os over at have spillere, der rejser ud og repræsenterer klubben, ligesom jeg er glad på Magnus' vegne over, at han får den her oplevelse med, siger cheftræner Søren Hansen.

I dagene op til VM gik cheftræneren og kiggede nervøst på alle nyheder om smitte-situationen hos Kap Verdes landshold, der havde flere corona-tilfælde. Hvis afrikanerne trak sig ligesom USA og Tjekkiet allerede havde gjort det, stod Holland nemlig til at overtage deres plads ved VM - og TTH dermed også til at mangle brødrene Smits, som meget af januar ellers skulle gå med at få spillet ind i nogle nye systemer.

- Magnus er jo fuldstændig inde i, hvordan vi spiller, så på den måde er det ikke et lige så stort tab at skulle mangle ham, som hvis Jorn og Kay skulle have været afsted. Havde jeg på forhånd kunnet vælge, hvem der skulle til VM, så havde jeg også valgt det sådan, som det er blevet, siger Søren Hansen.


Det er altid dejligt at have folk hjemme og kunne arbejde med dem, men vi skal også glæde os over at have spillere, der rejser ud og repræsenterer klubben, ligesom jeg er glad på Magnus' vegne over, at han får den her oplevelse med.

Søren Hansen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Slidt vejstrækning får nyt liv

Annonce