Annonce
Sport

Flyvende Asgreen tager tidlig føring på Tour-enkeltstart

Jeff Pachoud/Ritzau Scanpix
Den danske mester i enkeltstart, Kasper Asgreen, kom i mål i klart bedste tid på fredagens tidskørsel i Pau.

Kasper Asgreen har gjort sig selv til en seriøs bejler til at tage sejren på fredagens 27,2 kilometer lange enkeltstart i Tour de France.

Den danske mester i kampen mod uret blev på grund af sin placering langt nede i klassementet sendt afsted fredag som den blot sjette rytter, og det stod hurtigt klart, at han havde gode ben.

Asgreen kom i dannebrogstrøjen i mål hele 30 sekunder foran Chad Haga, der var den hidtil hurtigste, i tiden 35 minutter og 52 sekunder, og så kunne Quick-Step-rytteren sætte sig i den varme stol.

Her kan han ende med at sidde i lang tid. Asgreens holdkammerat Julian Alaphilippe bliver som indehaver af den gule trøje sendt afsted som sidste mand klokken 17.19. Franskmandens anses dog ikke som én, der kan vinde fredag.

- Det gik fint. Benene var gode. Jeg var selvfølgelig træt - vi er i anden halvdel af en grand tour, så det er meget naturligt - men det var en god enkeltstart med trætte ben, siger Asgreen efter sin tur på cyklen fredag.

Han blev i slutningen af juni dansk mester, da han blandt andet slog den tidligere tredobbelte DM-vinder Martin Toft Madsen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Overskud, der ikke kan beskattes

Man skal nærmest have et hjerte af sten, hvis man ikke kan blive bare lidt glad i låget af gårsdagens historie om de 350 ældre borgere, der var til julefrokost med steg, sild, Richard Ragnvald og brune kartofler. Er man i tvivl om, hvorvidt det var en succes, der skabte glæde blandt de ældre, skal man bare se på de medfølgende fotos, der er en sand eksplosion af glæde. Deltagerne var alle "brugere" af Kær.dk, Privathjælpen og TKC Mad, der havde lavet julefrokosten for deres private kunder, der i det daglige får leveret pleje, omsorg eller mad - og som sådan kan man godt kalde det "kundepleje" og "loyalitetsopbyggende". Man kan også bare lade mundvigene vende opad og anerkende, at de ældre faktisk havde en dejlig og festlig dag sammen med andre ligesindede - hvilket man alt for sjældent hører om. Når der kommer historier fra ældre- og plejesektoren er det oftest rædselsberetninger om dårlig bemanding, uværdige forhold med for få bade og borgere, der må finde sig i først at blive taget op ad sengen til middag af et evigt skiftende personale, der sætter dagsordenen. Der er næppe megen tvivl om, at mange kommuner enten ikke har prioriteret ældreservicen højt nok eller for længe har ignoreret den demografiske udvikling, og dermed ikke i tide har taget højde for det stigende pres på ældresektoren. Og der er næppe heller tvivl om, at man mange steder i ældresektoren vil have gavn af at være nogle flere hænder. Men historien om julefrokosten viser bare også, at alt ikke drejer sig om flere penge. De ansatte i de tre firmaer bag arrangementet bruger deres fritid på at servere og sikre, at julefrokosten kan afholdes. Det er et udtryk for både arbejdsglæde og nærvær. Det er overskud af den slags, som heldigvis ikke kan beskattes, men som der er så meget brug for. Det gælder både i forhold til at rekruttere personale til ældreplejen, og det gælder i forhold til troen på, at alt ikke bare kan måles og tidssættes i et kommunalt Excel ark. Godt gået.

Annonce