Annonce
Holstebro

Flytter juleudstilling fra Herning: Der er ikke så meget snik-snak i Holstebro

Holstebro er ikke et nyt bekendtskab for Johnny Haugaard. Han har tidligere pyntet op for Musikteatret Holstebro og her i baggården ved Knudsens i forbindelse med julen. Han roser byens aktører for et åbent sind, der betaler det for kunsten, som det koster. Arkivfoto: Morten Stricker
Blomstermanden Johnny Haugaard bytter Messecenter Herning ud med den vestjyske herregård. Holstebro er god til at værne om kreativiteten, roser han.
Annonce

Vemb: Bilen er pakket. Sengen er med. De kommende uger hedder herningenseren Johnny Haugaards nye hjem Nørre Vosborg.

De seneste år har Blomstermanden, som han også kaldes, ellers huseret i Herning med sin juleudstilling, der er besøgt af tusinder.

- Jeg har boet 22 år i Herning og er glad for det. Jeg har nogle fantastiske venner, og der er nogle fantastiske erhvervsmennesker. Men det, man i Holstebro er god til, er kreativiteten. Man kan mærke ånden. Går man gennem byen, ses det i måden, byen er bygget op på og de skulpturer, man har - man har modet til at give plads til det kreative, siger Johnny Haugaard.


Holstebro skal have ros for, at man kan mærke en nerve. Der er ikke så meget snik-snak, og så får man faktisk også den løn, som man kræver.

Johnny Haugaard, Blomstermanden.


Kunstneren forklarer, at Holstebro forstår ham bedre, end man gør i Herning. Især fordi han værdisættes korrekt.

- Holstebro skal have ros for, at man kan mærke en nerve. Der er ikke så meget snik-snak, og så får man faktisk også den løn, som man kræver. Det skal jo være sådan, at galninge som jeg skal have råd til champagne bagefter, så jeg kan få flere gode ideer. Dem får jeg ikke af danskvand, siger en Johnny Haugaard og ler.

Annonce

49 med fra start

Mandag begyndte Johnny Haugaards ophold på Nørre Vosborg, og skulle der være tvivl om opbakningen i det vestjyske, blev den hurtigt gjort til skamme.

- Jeg tror, vi har været 49 frivillige til at hjælpe i dag. Og det er kun starten. Vi skal i alt gerne op på 200. Til sammenligning var der i Herning kun 35-40 frivillige fra start, inden tallet plejer at eskalere, siger han.

The New Way

"Danmarks smukkeste juleudstilling – the new way" er lavet af Johnny Haugaard og er ifølge Nørre Vosborgs hjemmeside "en juleudstilling skabt fra hjertet, der vil fortrylle og inspirere dig."

Udstillingen åbner 7. november og vises frem til 13. december.

- Det er hele den gamle del af Nørre Vosborg, der skal omdannes. Vægge, gulve, endda noget af loftet. Fra riddersalen til det mindste rum. Jeg forsøger virkelig at få stedets sjæl med, således at når man går gennem rummene, får man Nørre Vosborgs historie, som jeg ser den - med naturmaterialer.

Blomstermanden forklarer, at han egentlig havde opgivet tanken om en juleudstilling i år, grundet corona. Men så kom herregårdens direktør Helle Sigh, der gav ham frie rammer, og snart var en aftale i hus.

- Den energi, juleudstillingen giver, er ekstra vigtig, fordi folk er triste på grund af corona. Derfor er der virkelig brug for, at der sker noget. Det er det, kunst og kultur kan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce