Annonce
Lemvig

Flyttede ind - og tog hjem

Lederen af Regionens Jordforureningskontor, Morten Bondgaard, er i færd med at flytte ind i Klimatorium sammen med otte af hans medarbejdere. De bliver modtaget af bagerst fra venstre direktør for Klimatorium, Lars Nørgaard Holmegaard, borgmester Erik Flyvholm (V) samt formanden for Lemvig Vand, Steffen Damsgaard (V). Foto: Benny Gade
Jordforureningskontor flyttede torsdag ind i Klimatorium - men de næste dage skal de fortsat arbejde hjemmefra

Lemvig: Klimatorium i Lemvig fik torsdag nye indflyttere, men kun i nogle ganske få timer. Medarbejderne skal nemlig fortsat arbejde hjemmefra, så derfor var de blot forbi deres nye arbejdsadresse for at indrettet kontoret, hvorefter de igen blev sendt hjem for at arbejde hjemmefra.

Det drejer sig om ni medarbejdere fra Region Midtjyllands Jordforureningskontor, der fremover skal have arbejdsplads i Lemvig. De har indtil nu haft kontor i ledige lokaler på Sygehus Vest i Holstebro, der snart skal ryddes. Derfor bliver medarbejderes kontor fremover på Klimatorium.

- Vi er 38 mand i alt, men de øvrige skal arbejde fra deres kontor i Viborg, siger Morten Bondgaard, der er leder af kontoret.

Han får heller ikke selv kontor i Klimatorium, selv om han dog vil komme forbi en gang om ugen.

Annonce

Bedre service

Morten Bondgaard er glad for, at en del af kontoret nu kan placeres i Lemvig.

- Det betyder, at vi bibeholder et kontor i den vestlige del af regionen, og dermed bedre kan servicere hele regionen, siger han.

Jordforureningskontoret arbejder blandt andet med at sikre grundvandet og rense eksisterende, forurenede grunde i hele regionen. Derfor er det også Morten Bondgaard og hans folk der står i spidsen for den kommende oprensning af høfde 42, den gamle fabriksgrund på Rønland samt den nuværende fabriksgrund. Medarbejderne på Klimatorium har dog ikke høfde 42 som deres særlige ansvarsområde.

- Det bliver meget forskellige medarbejdere, der rykker til Lemvig. Der er blandt andet en ingeniører, geologer, sekretærer, IT-folk, en miljøtekniker og flere andre. Der bliver også et par gæstepladser, hvor medarbejdere fra regionen kan arbejde, når de er i området, siger Morten Bondgaard.

Annonce

Sendt hjem

Selv om skriveborde og IT-systemer nu er på plads, skal medarbejderne dog ikke ind på deres arbejdspladser endnu.  Først omkring 6. maj ventes offentligt ansatte igen at kunne vende tilbage på deres arbejdspladser.

Alligevel blev indflytningen markeret. Både direktøren for Klimatorium, Lars Nørgård Holmegaard, borgmester Erik Flyvholm (V) samt formanden for Lemvig Vand, Steffen Damsgaard (V) stod klar til at tage imod husets nye beboere.

Annonce

Udstillingsvindue

Når oprydningen af Høfde 42 går i gang, skal der inddrages mange forskellige partnere. Oprydningen foregår i et Natura 2000 område, så derfor skal både kommune, Kystdirektoratet og Naturstyrelsen med i arbejdet, lige som virksomheder har udviklet nye metoder til at rense især kviksølvet ud af giftene. Det er første gang, at teknikken skal anvendes til en oprensning, og derfor ventes det at vække opsigt over alt i verden. Håbet er, at Klimatorium både vil blive et udstillingsvindue for teknikken, der samtidigt kan være med til at skabe nye arbejdspladser. Det er et udviklingsarbejde, der blandt andet kan foregå hos Klimatorium i Lemvig.

- Jeg tror, at vi også vil se et stort erhvervspotentiale i projektet, siger Erik Flyvholm.

- Det vil spille godt sammen med Lemvig Vand, Coast-to-Coast projektet samt hele den grønne omstilling. Der vil være mange snitflader ind til Lemvig Vand, siger Steffen Damsgaard, og Lars Nørgaard Holmegaard gav ham ret.

- Vi glæder os meget over det faglige miljø, som samarbejdet vil tilføre huset, og jordoprensningen vil blive et udstillingsvindue til den store verden, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

44 sorte minutter knækkede HB på Sydfyn

Annonce