Annonce
Holstebro

Flytning: Have-ejere skal måske trække lod om nye haver

Kun ti af de 32 haveejere i Nyholm har valgt at flytte til en nye kolonihave i Fredhøje, efter de har solgt deres grund til kommunen. De må godt flytte huset med, men de skal selv betale for flytningen, og så skal der plantes træer og anlægges nye kolonihave helt fra grunden. Arkivfoto: Morten Stricker.
Mens ti fra Nyholm flytter deres havehus til ny kolonihave i Fredhøje, så ønsker syv andre kolonihave i området med plads til 34 kolonihaver. Men hvor måske kun halvdelen vil blive gjort klar til de ny brugere.
Annonce

HOLSTEBRO: Snart bliver der sat pinde i jorden, som vil vise, hvor hver af de 34 nye kolonihaver skal ligge i Ellebæk.

Det er et område, som er reserveret til de haveejere i Nyholm, som har solgt til grunden med deres egne kolonihaver til kommunen - og hvor de skal være væk inden årsskiftet.

Det er dog kun ti havejere fra Nyholm, som har valgt at flytte med.

- Vi skal snart ud at se det nye område, og så skal vi fordele haverne. Det skal gøres på den bedst tænkelige måde, og måske ender det med en lodtrækning, siger Lene Laursen, der er kasserer i haveforeningen Nyholm.

Der er over 20 haveejere fra Nyholm, som har valgt ikke at flytte med til det nye sted - og heraf flere ældre.

- Det har ikke været en rar proces at sælge og skulle lukke, men nu er vi landet i det. Og det er de ti, som gerne vil fortsætte og har mod på at starte på en frisk, som fortsat er med, siger Lene Laursen.

Kommunen skal etablere veje og plante hække i det nye område, hvor haveejerne bliver lejere på kommunal jord. Men ellers starter de på bar mark med at bygge og plante i de nye kolonihaver.

Efter aftale med kommunen må de ti haveejere flytte deres nuværende hus med fra Nyholm, selv om det er større end de normale højst 40 kvadratmeter.

- Jeg har i dag et godt hus på 60 kvadratmeter, men det kan ikke flyttes. Så jeg overtager et andet mindre hus på 38 kvadratmeter, som jeg skal flytte, siger Lene Laursen.

De kan også få nye haver på 600 kvadratmeter, som de i dag har i Nyholm - hvor kolonihaver normalt er 400 kvadratmeter.

Når haverne er mærket op og fordelt, skal der støbes fundament, før der kan flyttes.

- Vi skal have hyret en vognmand til at flytte husene, så det bliver ikke billigt at flytte, siger Lene Laursen.

I øvrigt bliver haveforeningen Nyholm nedlagt i forbindelse med flytningen - og blive i stedet en del af Fredhøje.

- Vi er for få til at have vores egen haveforening, siger hun.

Ti havejere fra Nyholm flytter til de ny kolonihaver, som bliver en del af Fredhøje. Haveejerne fra Nyholm kan få store kolonihaver på 600 kvadratmetere i Fredhøje, og det har de ni valgt. Det sikrede de sig i aftalen, da de solgte Nyholm-grunden til kommunen. Ill.: Holstebro Kommune
Annonce

Plads til flere

Kommunen har haft annonceret med de resterende nye kolonihave ved Fredhøje - og her har syv meldt sig på banen.

- Når vi ved, hvor mange der er med, får vi grundene afsat, siger Martin Meisler, der er teamleder for drift i Holstebro Kommune.

Siden fristen udløb, har yderligere to henvendt sig på kommunen som interesseret.

- Dem har vi henvist til haveforeningen Fredhøje. Og så aftaler vi med Fredhøje, om vi skal havemodne flere grunde, siger Martin Meisler.

Kommunen vil altså kun byggemodne det antal haver med veje, el, vand og kloakering, hvor der er lejere.

- Husene er flyttet, inden vi anlægger veje, og Vestforsyning skal kloakere. Så det bliver omvendt rækkefølge i forholdt til det normale, siger Martin Meisler.

Det ser altså ud til, at mindst 17 af de 34 kolonihaver bliver forsynet med el, vand og kloakering, mens resten forbliver ubebygget i denne omgang.

- Jo flere, vi kan lave på én gang, jo billigere bliver det per have, siger Martin Meisler.

Annonce
Annonce
Sport

Akademichef roser topscorer Tønnesen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce