Holstebro

Flygtningekvinder halter langt efter mændene

Genrefoto: Scanpix
Mens flere af landets virksomheder skriger på arbejdskraft, er meget få kvinder med nyere flygtningebaggrund i arbejde. Det er mændene i stedet.

Holstebro: Ligestillingen halter gevaldigt, når man måler på, hvor mange flygtninge eller familiesammenførte som er i arbejde.

Af de 121 kvinder, der er kommet til Holstebro enten som flygtninge eller familiesammenførte siden 2015, er kun omkring 20 procent i arbejde - heraf er mange af dem i en form for arbejde, hvor de får økonomisk støtte fra kommunen.

Ifølge udviklingskonsulent i Holstebro Kommune, Steen Gram Hansen, findes der ikke et nøjagtigt tal for, hvor mange af kvinderne der er i ordinære ustøttede job.

- Men det er ikke et voldsomt stort tal, siger Steen Gram Hansen.

Det tilsvarende tal for mændene er 60 procent, der er ude på arbejdsmarkedet - eller tre gange så mange.

- Vi har for at sige det lige ud nok set en tendens til, at mændene ofte ser sig som forsørgere, og derfor ser vi en meget højere erhvervsfrekvens for dem, siger formand for arbejdsmarkedsudvalget Lars Stampe (S).

Han fortæller, at en stor del af indsatsen overfor de familiesammenførte og flygtningekvinderne derfor har rettet sig mod at give dem uddannelse.

- Det har vi faktisk stor succes med. Vi har 63 kvinder i uddannelse, og det er ganske mange. Det gør også, at de ikke bliver så konjekturudsatte, når de kommer ud på arbejdsmarkedet, siger Stampe.

Hvorfor skal mændene ikke have samme tilbud om uddannelse, hvis det er med til at fremtidssikre deres job?

- Vi har bare observeret, at mændene selv er mere målrettet og motiverede for at komme i beskæftigelse og blive selvforsørgende. Kvinderne har vi lettere kunnet motivere mod en uddannelse. Men uanset, at vi skal have respekt for de kulturelle forskelligheder, så er det naturligvis målet at gøre alle - eller så mange som muligt - selvforsørgende, siger Stampe, der fortæller, at kommunen på baggrund af den store forskel i erhvervsfrekvensen er begyndt at sætte større fokus på også at sikre kvinderne mulighed for at komme ud på arbejdsmarkedet.

0/0
Annonce
Holstebro For abonnenter

Kendt meteorolog: - Vi er nødt til at tage klimaforandringerne seriøst

Erhverv

Frituregryde skød stikflammer i køkkenet: Hvad gør man så med et fyldt hotel og 168 bryllupsgæster?

Holstebro For abonnenter

Til minde om en mand, hvis kælenavn sagde alt: "Tivoli Hans"

Kultur

Sub Festivalen er i gang: - I Holstebro er det sgu cool at være frivillig

Holstebro For abonnenter

Valget er i gang: Det mener vælgerne er det vigtigste

Holstebro

Ligger i strid med kommunen: Vi er både magtesløse og helt til grin

112

Bil i brand i nat

Holstebro

Kandidat fik ødelagt valgplakater

Annonce