Annonce
Lemvig

Flot opbakning til Stafet for Livet

Camilla Houlind (tv) fra Lemvig og Amalie Busk fra Thyholm - begge elever på Lomborg Gymnastik- og Idrætsefterskole - løb og gik lidt over 60 kilometer i løbet af et døgn i den gode sags tjeneste. Foto: Johan Gadegaard
Den anden udgave af Stafet for Livet i Lemvig oplevede fremgang i forhold til sidste års debut. Med 835 deltagere var der 200 flere end sidste år. Heldigvis stoppede regnen og efterlod "kun" et mudret underlag.

Lemvig: I weekenden var der masser af liv på boldbanen ved Lemvig Sø og stien rundt om søen.

Her fandt den anden udgave af Stafet for Livet nemlig sted. Stafet for Livet er ét døgn med holdstafet, aktiviteter, underholdning og oplysning - formålet er at give håb og støtte til alle, der er berørt af kræften, og samtidig få samlet penge ind til kampen mod kræft.

De deltagende hold skulle døgnet igennem have mindst én deltager ude på ruten rundt om Lemvig Sø. Det handler ikke om at komme først, men om at være fælles om at gøre en aktiv indsats for at bekæmpe kræft.

- Vi er 835 deltagere i år, og det er cirka 200 flere end sidste år. Så det er helt fantastisk, sagde Anne Lund, der er formand for Kræftens Bekæmpelse i Lemvig Kommune og samtidig tovholder for lokalforeningens deltagelse i Stafet for Livet, der finder sted mange steder rundt i landet.

De 835 deltagere var fordelt på 27 hold, hvilket var tre hold flere end sidste år.

Det var ellers med bange anelser rent vejrmæssigt, at arrangørerne i løbet af fredagen gjorde klar til det store arrangement. Boldbanen ved Lemvig Sø ligger lavt, og med ugens hidsige regnbyger kunne græstæppet hurtigt forvandle sig til et stort mudderland. Men der blev lagt plader ud, så man kunne gå tørskoet rundt på banen og samtidig ikke gjorde alt for meget skade på underlaget.

- Heldigvis har vi så haft solskin det meste af tiden, så det har været perfekt. I år har vi lagt ruten, så man både skulle rundt om Lemvig Sø og samtidig gå en runde inde på banens plader, inden man havde gået en hel omgang. Det var med til at skabe mere liv inde på banen blandt de mange telte, sagde Anne Lund.

Boldbanens yderkreds var fyldt med telte fra foreninger og virksomheder, og på den ene langside fandt man blandt andet scenen. Det var herfra, at formanden for Stafet for Livet, Lena Birch, kunne gøre status over et nyt tiltag. Fem virksomheder havde hver fået 1000 kroner, som de skulle få til at yngle mest muligt i den gode sags tjeneste.

Annonce
Både de to- og de firbenede nød turene rundt om Lemvig Sø til Stafet for Livet. Foto: Johan Gadegaard

Pengene ynglede

- Vi har valgt fem virksomheder fra hele Lemvig Kommune for at symbolisere, at Stafet for Livet dækker hele Lemvig Kommune og ikke kun Lemvig by, sagde Lena Birch.

De fem virksomheder havde virkelig gjort en stor indsats, og det vrimlede med kommentarer som "Det er helt vildt", da det ene beløb efter det andet blev afsløret oppe på scenen. Topscorer blev Slagter Mortensen fra Lemvig med 25.000 kroner. Tangsø Centret fulgte efter med 20.000 kroner, og så var der ellers 11.349,50 kroner fra Nørregade 18 B i Harboøre, 8600 kroner fra JyllandsAkvariet i Thyborøn og 2500 kroner fra På Isværket, Lemvig Bowling- og Festcenter.

Det er alt sammen noget, der skæpper godt i kassen, når det samlede regnskab for arrangementet skal gøres op.

- Sidste år blev der samlet 263.000 kroner kroner, og i løbet af en måneds tid har vi opgjort dette års resultat, sagde Anne Lund.

Aktive elever

Der var deltagere i alle aldre. På Lomborg Gymnastik- og Idrætsefterskole deltog de elever, der havde valgt at blive på skolen i weekenden, i Stafet for Livet. Avisen mødte 14-årige Camilla Houlind fra Lemvig og 16-årige Amailie Busk fra Thyholm. De går i henholdsvis 9. og 10. klasse på efterskolen i Lomborg. De var efterhånden godt trætte søndag kl. 11.30 - blot en halv time før afslutningen.

- Vi har løbet og gået i alt 31 omgange, når vi slutter. I går løb vi hovedsageligt. I dag er det lidt hårdt, så nu går vi, sagde Camilla Houlind.

Der er to kilometer rundt om søen med tillægget inde på banen, så med 21 runder lørdag løb de også en maraton. Imponerende.

- Det er dejligt at være med til at støtte en god sag og samtidig opleve fællesskabet, sagde Amalie Busk.

Familie og venner har støttet eleverne, så de for hver omgang tjener penge til Kræftens Bekæmpelse.

- Vi har boet i et telt på pladsen og været i gang hele døgnet. Det er ikke blevet til meget søvn - blot tre timer, sagde Camilla Houlind.

Anne Lund oplyser, at der bliver en ny omgang Stafet for Livet i Lemvig næste år - ligeledes i begyndelsen af september.

Brødtekst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forhåbentlig kun forretten

Efter en vinter med regn, regn og regn - blæst, blæst og blæst. Med oversvømmelser både inde i landet ved vandløbene og ude ved kysterne, er der vist ikke mange, der ikke mener, at klima-debatten er relevant. Det kan vist ikke være på et mere passende tidspunkt, at Klimatorium onsdag kunne holde rejsegilde på Østhavnen i Lemvig. Der kommer forhåbentlig til at ske noget i den bygning, som kan blive rammen om klima-løsninger, så man i Lemvig kan vende klima-udfordringer til en gevinst, hvor der skabes arbejdspladser, økonomi og udvikling ved at være centrum for forskning, der kan give øget befolkningstal og gevinster for det lokale erhvervsliv. Det er selvfølgelig for tidligt at konkludere, om Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand lykkes med denne store satsning. Man er så småt i gang med de første projekter, og når Klimatorium står klar til indvielse i august med klima-topmøde og meget andet, så skal det begynde at vise sig, om det virkelig kan lykkes for en af landets mindste kommuner at blive den store aktør på dette område både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt, som er ambitionsniveauet. Det er etape 1, der onsdag var rejsegilde på. Det er et halvt Klimatorium, som først og fremmest er arbejdsplads for Lemvig Vand & Spildevands medarbejdere samt kommunale medarbejdere med plads til studerende og udviklere fra private firmaer, som kan låne et skrivebord her, mens man er med i samarbejder. Den anden halvdel - etape 2 - er det, der rent fysisk vil gøre Klimatorium til en succes. Men den skal bygges af en privat investor, og det skal være med private virksomheder som lejere. Det er slet ikke på plads endnu, og dermed kan man slå fast, at drømmen om, at håndværkerne bare kunne fortsætte med næste etape efter indvielsen af den første, ikke bliver en realitet. Men forhåbentlig sker det ikke så længe efter. Ikke bare fordi man kan få overstået byggerodet på Østhavnen. Men også fordi det er etape 2, der virkelig skal sætte gang i de private initiativer, som man håber så meget på, og så Klimatorium ikke blot ender som en flot bygning, der er halvt færdig og med halvfærdigt ambitionsniveau. Etape 1 er godt, men forhåbentlig kun forretten.

Annonce