Annonce
Kultur

Flot hæder til børnetræner: Manglede fodboldhold til sin to-årige

Anja Kjælder Hvam (til højre) blev tirsdag aften hædret for sit initiativ med at starte fodboldtræning for de alleryngste i Lemvig GF. Arkivfoto
Anja Kjælder Hvam blev belønnet for initiativ

Aulum/Lemvig: Hvad gør man, når man har en datter på to år, som man gerne vil have til fodboldtræning?

Man gør som Anja Kjælder Hvam fra Lemvig. Hun startede et fodboldhold for de alleryngste, og tirsdag aften blev hun hædret med Åge Eltons Initiativpris ved DBU Jylland Region 2's årsmøde i Aulum.

I foråret 2018 startede Anja Kjælder Hvam holdet Små Fødder op. Det blev en succes fra første dag, hvor hele 22 spillere dukkede op til træning sammen med deres forældre eller bedsteforældre. Og succesen fortsatte i år, hvor 35 børn i alderen tre-fire år har deltaget på holdet og betalt kontingent til Lemvig GF, der står for træningen.

- Anja kom selv til klubben med idéen og ville være selv være træner og ville selv sørge for at melde ud via de sociale medier. Anja lavede alt arbejdet og sørgede for det meste – kun med lidt hjælp fra klubben, skrev formanden i Lemvig GF, Hanne Sig Weibel, i sin indstilling for Anja Kjælder Hvam ifølge en pressemeddelelse fra DBUJylland.

- Vi valgte at indstille Anja til prisen, fordi det er dejligt at se én, der henvendte sig til klubben med en god ide og samtidig også gå forrest med den. Man må gerne komme med gode ideer, men det er lækkert, når man også går forrest med arbejdet, siger Hanne Sig Weibel.

Hun kalder holdet for en stor succes, og Lemvig GF har fået henvendelser fra forældre, der har fortalt, at deres børn var så glade for træningen, at de havde svært ved at vente til næste træning.

Ud over selv at stå for træningen fik Anja Kjælder Hvam også sørget for, at to af klubbens U15-spillere er med som træner for holdet.

Med hæderen modtog Anja Kjælder Hvam en pokal og 5000 kroner.

Tidligere har Bent Jeppesen fået samme initiativpris for sit arbejde med Limfjords Cup gennem en lang årrække.

Johanne Berg fra Harboøre brugte årsmødet til at stoppe som formand for DBUJyllands Region 2. Men der var også hæder til hende. Hun fik overrakt DBU Jyllands Hædersemblem som anerkendelse for hendes indsats som formand gennem de seneste fem år, og frivillig i DBU Jylland gennem de seneste ti år.
Annonce
Johanne Berg modtog DBUJyllands hædersemblem, da hun efter fem år som formand for DBUJylland Region 2 takkede af. Pressefoto: DBUJylland
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De svedte for at bekæmpe kræft

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce