Annonce
Kultur

Flot hæder til børnetræner: Manglede fodboldhold til sin to-årige

Anja Kjælder Hvam (til højre) blev tirsdag aften hædret for sit initiativ med at starte fodboldtræning for de alleryngste i Lemvig GF. Arkivfoto
Anja Kjælder Hvam blev belønnet for initiativ

Aulum/Lemvig: Hvad gør man, når man har en datter på to år, som man gerne vil have til fodboldtræning?

Man gør som Anja Kjælder Hvam fra Lemvig. Hun startede et fodboldhold for de alleryngste, og tirsdag aften blev hun hædret med Åge Eltons Initiativpris ved DBU Jylland Region 2's årsmøde i Aulum.

I foråret 2018 startede Anja Kjælder Hvam holdet Små Fødder op. Det blev en succes fra første dag, hvor hele 22 spillere dukkede op til træning sammen med deres forældre eller bedsteforældre. Og succesen fortsatte i år, hvor 35 børn i alderen tre-fire år har deltaget på holdet og betalt kontingent til Lemvig GF, der står for træningen.

- Anja kom selv til klubben med idéen og ville være selv være træner og ville selv sørge for at melde ud via de sociale medier. Anja lavede alt arbejdet og sørgede for det meste – kun med lidt hjælp fra klubben, skrev formanden i Lemvig GF, Hanne Sig Weibel, i sin indstilling for Anja Kjælder Hvam ifølge en pressemeddelelse fra DBUJylland.

- Vi valgte at indstille Anja til prisen, fordi det er dejligt at se én, der henvendte sig til klubben med en god ide og samtidig også gå forrest med den. Man må gerne komme med gode ideer, men det er lækkert, når man også går forrest med arbejdet, siger Hanne Sig Weibel.

Hun kalder holdet for en stor succes, og Lemvig GF har fået henvendelser fra forældre, der har fortalt, at deres børn var så glade for træningen, at de havde svært ved at vente til næste træning.

Ud over selv at stå for træningen fik Anja Kjælder Hvam også sørget for, at to af klubbens U15-spillere er med som træner for holdet.

Med hæderen modtog Anja Kjælder Hvam en pokal og 5000 kroner.

Tidligere har Bent Jeppesen fået samme initiativpris for sit arbejde med Limfjords Cup gennem en lang årrække.

Johanne Berg fra Harboøre brugte årsmødet til at stoppe som formand for DBUJyllands Region 2. Men der var også hæder til hende. Hun fik overrakt DBU Jyllands Hædersemblem som anerkendelse for hendes indsats som formand gennem de seneste fem år, og frivillig i DBU Jylland gennem de seneste ti år.
Annonce
Johanne Berg modtog DBUJyllands hædersemblem, da hun efter fem år som formand for DBUJylland Region 2 takkede af. Pressefoto: DBUJylland
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Fra bølgedal til guldskvulp

112

Måtte en tur på stationen

Leder For abonnenter

Det var kun de pæne ord

I de seneste år har folketingspolitikerne fra mange partier nærmest stået i kø ved Høfde 42, hvor de har lovet, at der skulle ske noget, og de ville foreslå, der skulle mange penge af til oprensningen. På samtlige vælgermøder på Lemvigegnen op til det seneste folketingsvalg var der ikke et eneste parti, der ikke mente, der skulle sættes penge af, og det skulle være nu. Ikke mindst partier, som i dag er en del af regeringsgrundlaget, har været i offensiven for at fortælle, at her var de i front, og de ville arbejde for pengene til ikke blot Høfde 42, men alle generationsforureningerne i Danmark. Så kom finanslovforslaget. Og hvad indeholdt det? Ikke en krone til Høfde 42 endsige til andre af generationsforureningerne. Skuffende må man sige - ja, vel nærmest utroværdigt. Når man nu har fået magt til at gøre, som man har agt, så er det sølle, at man prioriterer anderledes, end hvad man har sagt, da det gjaldt om at skaffe stemmer til valget. Men det viser endnu en gang, at når det kommer til toppolitik på Christiansborg, så fylder det ikke meget, hvad der optager sindene i de dele af landet, der ligger langt væk fra Christiansborg. Derfor er man måske heller ikke så overrasket. Høfde 42-problematikken er flere gange tidligere sendt til hjørnespark, når der skulle findes penge - uanset de mange gyldne ord, der er blevet sagt på forhånd. Men måske troede man mere på det denne gang, fordi også Region Midtjylland havde taget teten og sat penge af til, at nu skal der ske noget, inden klimaudfordringerne gør, at depotet bliver oversvømmet med flere storme og stigende vandstand. Men heller ikke regionsrådsmedlemmerne kunne påvirke deres egne partiers topfolk til at prioritere det at få ryddet op. Og hvad lyder svaret så, når man spørger politikerne om, hvad der nu skal ske? Jo, de vil arbejde hårdt på, det kommer på næste års finanslov. Hvem er det lige, der vil tro på, at det så vil ske? Det kræver en ualmindelig stor optimisme.

Annonce