Struer

Flot fremmøde til demonstration for flere hænder

Lørdag gik børn og forældre på gaden i Struer. Privatfoto
Der blev sunget, råbt og talt i Struer lørdag eftermiddag i håbet om, at der vil blive lyttet helt ovre i hovedstaden - nærmere bestemt på Christiansborg.

Struer: I omegnen af 150 børn og voksne var lørdag eftermiddag mødt op ved rådhuset i Struer for at protestere over for få hænder i kommunens daginstitutioner.

Ifølge Trine Kynde Forbæk, som er kvinden bag demonstrationen, var det tal "ret flot" også set i sammenligning med, hvad der kom i andre byer. Der blev nemlig afholdt demonstrationer under samme tema i flere end 50 byer landet over.

- Jeg bød velkommen og sagde, at vi skulle gå en march, selv om gågaden egentlig var lukket, og der ikke var mange mennesker, så for at komme i den rigtige stemning, og fordi det hører sig til, fortæller Trine Kynde Forbæk.

Der blev efterfølgende delt bannere og skilte ud til dem, der ikke selv havde med, og så gik turen ellers op ad gågaden.

- Folk gik stille og roligt. Det var jo folk med deres børn og barnevogne, siger Trine Kynde Forbæk, der sammen med andre hjælpere havde fået delt program for dagen, sangblade og kampråb ud.

Herefter gik turen tilbage til rådhuset, hvor Trine Kynde Forbæk efter lidt teknisk bøvl fik gang i megafonen.

Jeg føler, vi er blevet hørt, og at de ikke bare kan ignorere os på Christiansborg. Nu håber vi så bare, at der bliver gjort noget ved det snart og ikke først om nogle år.

Trine Kynde Forbæk, arrangør af demonstration i Struer

Opbevaring, nej tak!

- Nærhed, ja tak, opbevaring, nej tak, lød det blandt andet lørdag i Struer, og da teknikken ville det, holdt Trine Kynde Forbæk også en tale.

Der blev sunget sange, og på dagen gik turen også til den store plads over for rådhuset. Her var lagt lærreder frem for hver institution i kommunen, hvor børnene kunne sætte deres håndaftryk og forældrene skrive en hilsen.

- De bliver så afleveret til institutionerne i dag, forklarer Trine Kynde Forbæk, der kunne notere sig, at flere politikere også var mødt op til demonstrationen.

- Det var da blandt andet rart at høre, at Peter Vestergaard (R) (formand for børne- og uddannelsesudvalget, red.) ikke var afvisende over for flere hænder. Det er rart at have en kommune, der støtter op, sagde hun.

En rigtig god dag for nu at sige det helt kort, lyder det fra Trine Kynde Forbæk. - Jeg føler, vi er blevet hørt, og at de ikke bare kan ignorere os på Christiansborg. Nu håber vi så bare, at der bliver gjort noget ved det snart og ikke først om nogle år.

0/0
Annonce
Struer For abonnenter

Der stod danger på GPS'en: - Der var en reel risiko for at blive slået ihjel, hvis man røg ud over

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Ulfborg/Vemb

Medlemmerne flygtede efter sag om grusvej: Nu ser det lysere ud for MC-klubben

Fodbold For abonnenter

Sådan skal HB forlænge det forrygende forår

112

Brød ind i friluftsbadet og stak af med pengene

Struer

Klar til første spadestik til kunstgræsbane

Holstebro

Brugs udsat for røveri: Blev truet med 'pistol'

Holstebro For abonnenter

Kæmpevarehus har nye store byggeplaner i Holstebro

112

Vej kortvarigt lukket efter færdselsuheld

Annonce