Annonce
Debat

Flertallet misbruger sit flertal

Arne Noe. Pressefoto
Annonce

Debat: Vindmølleparken - igen. Kommunens høringssvar skulle til debat på kommunalbestyrelsesmødet onsdag 24.juni.

Men debatten udeblev.

Borgmesteren godkendte sammen med sit flertal, at møllerne kan placeres ud for Bovbjerg Klint. Flertallet gad ikke en gang forholde sig til forslaget om frit udsyn fra Bovbjerg ved at rykke seks møller nordpå.

Dette på trods af, at miljøkonsekvensrapporten finder den nordlige linjeføring parallel med kysten både visuelt bedre og mulig ved de aktuelle bundforhold. Den parallelle linjeføring ville endda være til fordel for fugletrækkene.

Men nej, det spillede ingen rolle.


I SF er vi rystede over den arrogante og nedladende holdning i behandlingen af dette meget væsentlige emne. Vi talte for døve øren – eller rettere: Under punktet blev der småsnakket med sidemanden og udvist en nærmest ringeagtende attitude.

Arne Noe


Flertallet vil hellere placere møllerne ud for Bovbjerg end ud for et erhvervsområde. Flertallet misbruger sit flertal. I SF er vi rystede over den arrogante og nedladende holdning i behandlingen af dette meget væsentlige emne. Vi talte for døve øren – eller rettere: Under punktet blev der småsnakket med sidemanden og udvist en nærmest ringeagtende attitude.

Man har selvfølgelig lov til at være uenig. Men man har pligt til at tage debatten alvorligt, til at lytte, til at argumentere. Hele denne høringsproces viser manglende forståelse for demokratiets sande væsen. Demokrati er her forandret til et flertalsdiktatur. Borgmesteren slipper endda godt fra at erklære sig tilfreds med, at møllerne placeres længere fra kysten, samtidig med at han hævder, at man på intet tidspunkt har accepteret placeringen.

Derfor: Deltagerne i høringsprocessen blev holdt for nar. Man har ikke lyttet til de mange indlæg, heller ikke, når de stemte overens med miljøkonsekvensrapportens tilkendegivelser. Hvem har så bestemt høringssvarets indhold? Høringssvarets betydning kender ingen, men dets indhold skal være fremkommet i respekt for alle parter.

Det er ikke sket her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Film. Selvfølgelig er det kultur

Annonce