Annonce
Holstebro

Flere unge i jagtforeningerne: Det giver en helt anden ånd

Der er kommet flere unge i jagtforeningerne i Holstebro. Arkivfoto
Holstebro bys to jagtforeninger har haft held til at lokke flere unge jægere til. Det betyder en del for både klub-ånd og frivillighed.
Annonce

Holstebro: I lang tid har det været de ældre hanner i flokken, som Jagtforeningerne har haft held med at lokke til. Men nu har lokkepiben fået en anden lyd. For nu har Holstebro bys to jagtforeninger haft held til at få flere unge medlemmer ind i klubberne.

- Altså fra samme tidspunkt sidste år har vi fået 21 flere medlemmer under 30 år, siger Esben Hansen, der er formand i Holstebro Jagtforening - en forening.

Det er et stort spring for foreningen, der sæsonen før slet ikke fik unge under 30 år til. Og generelt set har der de sidste fem år tilbage "kun" sket en tilførsel på et par stykker om året, vurderer formanden.

Klubben har tidligere - for flere år siden - haft en medlemskare på 250 medlemmer, men er nu nede på 216. Og det er helt afgørende for klubbens fremtid, at flere unge har lyst til at være en del af foreningen, mener Esben Hansen.

- Det gør da, at vi får en yngre forening. Men det gør også, at det bliver nemmere for os at finde nogen, som vil hjælpe med at passe skydebanerne. Det er ellers noget, der er svært at finde, for det er ulønnet, frivilligt arbejde, siger han.

Spørger man formanden, bør tilgangen tilskrives det store opsøgende arbejde, klubben har været i gang med:

- Det er blandt andet i forbindelse med skydetræning, og når nogen har besøgt vores skydebane, at vi har prikket til dem og spurgt om ikke de skulle være medlem her hos os, siger Esben Hansen.

Annonce

En fornyelse af foreningen

Også I Holstebro Standjagtforening er der kommet flere unge til.

- Der er på tre år kommet cirka hundrede flere medlemmer til og en stor del af dem er unge under 30 år, siger bestyrelsesformand, Kim Jensen.

Han vurderer at, hvor det for fem år siden var hver femte eller sjette medlem, der var under 30 år, er det nu hver tredje eller fjerde.

- Det skyldes, at vi har lavet en fornyelse af foreningen. Det er nemt for en forening som vores at gøre meget for de ældre medlemmer, så det kræver mod, at bryde med det, og begynde at lave flere tiltag for de unge, siger han.

- Det har vi gjort ved blandt andet at lave nyjæger-jagter, unge-arrangementer og mere opsøgende arbejde, siger han.

Annonce

En helt anden ånd

Ialt er der 370 medlemmer i Holstebro Standjagtforening.

Og her er man glade for den store tilgang.

- Det giver en helt anden ånd. Unge er anderledes end ældre. Man tør nogle nye ting. Og så er det jo også vigtigt for klubben overlevelse fremover, siger Kim Jensen, der tror, at de mange nye medlemmer af foreningen tyder på, at der også generelt set, er kommet mange nye jægere til.

- Førhen var det jo mest folk lidt oppe i årene, der tog jagttegn, men jeg synes, at vi ser flere og flere unge, siger han.

Og det er ikke et lille problem, der nu så småt er ved at blive løst:

- Spørger man ude i jagtforeningerne rundt omkring, så er det et stort problem, det her med at gennemsnitsalderen er relativt høj, siger han.

- Men vi kan se nu, at når først nogle unge er kommet ind i foreningen, så søger de unge jo hinanden, og så kommer der på den måde endnu flere til, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Ekstra julegave som tak for indsatsen

Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Annonce