Annonce
Holstebro

Flere unge i jagtforeningerne: Det giver en helt anden ånd

Der er kommet flere unge i jagtforeningerne i Holstebro. Arkivfoto
Holstebro bys to jagtforeninger har haft held til at lokke flere unge jægere til. Det betyder en del for både klub-ånd og frivillighed.

Holstebro: I lang tid har det været de ældre hanner i flokken, som Jagtforeningerne har haft held med at lokke til. Men nu har lokkepiben fået en anden lyd. For nu har Holstebro bys to jagtforeninger haft held til at få flere unge medlemmer ind i klubberne.

- Altså fra samme tidspunkt sidste år har vi fået 21 flere medlemmer under 30 år, siger Esben Hansen, der er formand i Holstebro Jagtforening - en forening.

Det er et stort spring for foreningen, der sæsonen før slet ikke fik unge under 30 år til. Og generelt set har der de sidste fem år tilbage "kun" sket en tilførsel på et par stykker om året, vurderer formanden.

Klubben har tidligere - for flere år siden - haft en medlemskare på 250 medlemmer, men er nu nede på 216. Og det er helt afgørende for klubbens fremtid, at flere unge har lyst til at være en del af foreningen, mener Esben Hansen.

- Det gør da, at vi får en yngre forening. Men det gør også, at det bliver nemmere for os at finde nogen, som vil hjælpe med at passe skydebanerne. Det er ellers noget, der er svært at finde, for det er ulønnet, frivilligt arbejde, siger han.

Spørger man formanden, bør tilgangen tilskrives det store opsøgende arbejde, klubben har været i gang med:

- Det er blandt andet i forbindelse med skydetræning, og når nogen har besøgt vores skydebane, at vi har prikket til dem og spurgt om ikke de skulle være medlem her hos os, siger Esben Hansen.

Annonce

En fornyelse af foreningen

Også I Holstebro Standjagtforening er der kommet flere unge til.

- Der er på tre år kommet cirka hundrede flere medlemmer til og en stor del af dem er unge under 30 år, siger bestyrelsesformand, Kim Jensen.

Han vurderer at, hvor det for fem år siden var hver femte eller sjette medlem, der var under 30 år, er det nu hver tredje eller fjerde.

- Det skyldes, at vi har lavet en fornyelse af foreningen. Det er nemt for en forening som vores at gøre meget for de ældre medlemmer, så det kræver mod, at bryde med det, og begynde at lave flere tiltag for de unge, siger han.

- Det har vi gjort ved blandt andet at lave nyjæger-jagter, unge-arrangementer og mere opsøgende arbejde, siger han.

En helt anden ånd

Ialt er der 370 medlemmer i Holstebro Standjagtforening.

Og her er man glade for den store tilgang.

- Det giver en helt anden ånd. Unge er anderledes end ældre. Man tør nogle nye ting. Og så er det jo også vigtigt for klubben overlevelse fremover, siger Kim Jensen, der tror, at de mange nye medlemmer af foreningen tyder på, at der også generelt set, er kommet mange nye jægere til.

- Førhen var det jo mest folk lidt oppe i årene, der tog jagttegn, men jeg synes, at vi ser flere og flere unge, siger han.

Og det er ikke et lille problem, der nu så småt er ved at blive løst:

- Spørger man ude i jagtforeningerne rundt omkring, så er det et stort problem, det her med at gennemsnitsalderen er relativt høj, siger han.

- Men vi kan se nu, at når først nogle unge er kommet ind i foreningen, så søger de unge jo hinanden, og så kommer der på den måde endnu flere til, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Annonce