Annonce
Holstebro

Tredje trafikuheld på stribe: Udrykningskøretøj kørt galt

Privatfoto
Netop nu: Lange bilkøer på Herningvej efter ikke mindre end tre trafikuheld inden for en time - to på Holstebromotorvejen og ét på Herningvej ved Nybo Bakke.

OPDATERET: 16.51: Der meldes om lange bilkøer på Herningvej, ved Halgaard - i nordgående retning.

For bilister, der skal sydpå fra Holstebro mod Herning, er der lavet en omkørsel via Nybo Vej, indtil Herningvej igen er farbar. Her forulykkede en af de udrykningskøretøjer, som var blevet kaldt til et af de to tidligere trafikuheld på Rute 18/Holstebromotorvejen, som skete næsten samtidigt.

---

OPDATERET: 16.19: Flere bilister på Rute 18 oplyser, at der ligger meget vand på vejbanen og er stor risiko for aquaplaning, men at mange trafikanter kører alt for stærkt og uden baglys.

DMI udsendte tidligere på dagen en risikomelding om skybrud i Holstebro, men ifølge pressevagten hos DMI, så var der frem til klokken 15 tirsdag ikke faldet mere end 7,5 milimeter regn i Holstebro og otte milimeter regn i Herning.

Men bilisterne har god grund til at slække på speederen - også i morgen tidlig, når de skal på arbejde.

- Den næste halve time kommer der en del regn, hvorefter det holder tørt om aftenen og først på natten. Men sidst på natten og i løbet af morgenen kommer der flere byger, oplyser DMI.

Skybrud er, når der lokalt falder 15 milimeter regn eller mere på 30 minutter. Kraftig regn er, når der lokalt falder mere end 24 milimeter regn på seks timer.

----

OPDATERET 15.44: Et tredje trafikuheld har nu ramt Rute 18/Herningvej ved Nybo Bakke - altså inden tilkørslen til Holstebromotorvejen.

- Det er et af udrykningskøretøjerne, som skulle ud for at hjælpe med at rydde op efter de to første trafikuheld på Holstebromotorvejen. Der er også påkørt et træ, som ligger ud over vejen, så Herningvej er spærret for trafik, oplyser vagthavende René Pagh fra Midt- og Vestjyllands Politi, der nu opfordrer bilisterne til helt at undgå Herningvej.

----

- Det er meget lidt, hvad vi kan sige endnu, andet end at der har været to uheld, så motorvejen er spærret i både nord- og sydgående retning, oplyser vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Rute 18 er spærret mellem afkørsel 20 og 21 - det vil sige mellem Tvis og Holstebro Øst. Holstebro-motorvejen er ligeledes spærret fra Herning mod Holstebro mellem afkørsel 20, Tvis, og afkørsel 19, Aulum. Her ligger der vragdele i venstre spor.

Politiet opfordrer derfor bilisterne til at køre ad alternative ruter.

- Bilister skal køre fra i Aulum for at komme i nordgående retning, mens trafikken i sydgående retning skal køre fra i Tvis og tage landevejen, oplyser vagthavende ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Politi og redningsmandskab er på stedet. Rute 18 forventes tidligst genåbnet klokken 16.

Vi opdaterer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce