Annonce
Holstebro

Flere sunde kunder: Vestjysk Bank løfter bundlinjen

Vestjysk Bank realiserede i 1. halvår 2019 et resultat efter skat på 163 millioner kroner., svarende til en fremgang på 37 procent i forhold til samme periode sidste år. Det glæder administererende direktør, Jan Ulsø Madsen. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Vestjysk Bank kom ud med et overskud på 163 millioner kroner efter skat. Det er en fremgang på 37 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Banken forventer nu, at årets overskud ligger tæt på 410 millioner.

Holstebro: Resultatet for årets første seks måneder viser, at Vestjysk Bank kom ud med et overskud på 163 millioner kroner. Banken forventer, at overskuddet ligger tæt på de 410 millioner.

- Det er tilfredsstillende. Vi er jo i Vestjylland, så der er sikkert andre steder i landet, hvor man ville kalde det for meget tilfredsstillende, siger administrerende direktør, Jan Ulsø Madsen.

Den positive udvikling, som banken har været inde i, betyder, at man har været i stand til at få nedbragt nedskrivningerne fra 95 millioner kroner til 37 millioner kroner. Derudover kommer banken til at bogføre en engangsindtægt på 135 millioner kroner, da man har solgt 75 procent af sin ejerandel i Spar Invest til Nykredit.

- Vores nedskrivninger har helt afgjort udviklet sig i den rigtige retning og er nu nede på et niveau, der svarer til resten af den finansielle sektor. Det er vi rigtig godt tilpasse med, siger Jan Ulsø Madsen.

Det er især nedskrivningerne på landbruget, som er blevet mindre for banken. Og her peger den administrerende direktør især på, at svinepriserne er steget markant, mens afregningspriserne på mælk er blevet stabiliseret.

- Disse forhold har givet de fleste af vores landbrugskunder den "medvind", de så hårdt har haft brug for, og gjort det muligt for os at tænke i mere langvarige løsninger med de mest udfordrede af vores landbrugskunder, siger han.

Udover nedskrivningerne på landbruget har banken ikke oplevet nedskrivninger på andre områder.

Annonce

Fokus på hvidvask

En af de ting, der er en udgift for Vestjysk Bank er, den fokus der er kommet på hvidvask. Det betyder, at banken har haft større IT-investeringer.

- Vi følger med i, hvad der foregår i branchen, og vi kan se, hvilke politiske toner det er, at der kommer. Det betyder, at vi bruger mere og mere mandskab på det, siger Jan Ulsø Madsen.

Udover at banken har et større på fokus på hvidvask, så slap banken i april af de restriktioner, som den var underlagt af EU-Kommissionen.

- Jeg tror egentligt ikke, at det er noget, som vores kunder kunne mærke. Det har mere været internt, at vores medarbejdere har kunnet mærke det. Nu kan man sige, at nu er vi mere en fri fugl, siger den administrerende direktør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce