Debat

Flere stressede og depressive danskere skriger på handling

På kant: Når du brækker benet, får du hjælp, men knækker psyken er du alene. Jeg har svært ved at forstå, hvordan vi i velfærds-Danmark anno 2019, fortsat selv må svinge dankortet, hvis vi med en lægeerklæring i hånden må forbi en psykolog.

På sygehusene har sygeplejerskerne ikke tid nok til patienterne, og konstant står de i dilemmaer, hvor de må prioritere mellem syge mennesker, som har brug for deres hjælp. I børnehaverne og vuggestuerne har pædagogerne ikke tid nok til børnene, og der er hele tiden børn, som ikke får den hjælp og omsorg, de har brug for. På begge områder er der ikke bare tale om personale, som må gå på kompromis med deres faglighed, men om personer som føler, at de ikke kan leve op til det ansvar, de er blevet givet. Der er derfor heller ikke noget at sige til, at et stigende antal danskere går ned med stress, depression og angst.

Det faktum skriger på handling, og der er brug for mange flere ressourcer på både sygehuse og i daginstitutionerne. Men der er også brug for hjælp her og nu til alle dem, der har fået konstateret psykiske lidelser, men fortsat selv må punge ud, når de skal til psykolog. Ingen skal begrænses i at få hjælp, fordi de ikke har råd – psykologhjælp bør være gratis.

Nanna Bonde
0/0
Annonce
Læserbrev

Sundhed. Selvfølgelig skal AUH fortsat tilbyde hjemmedialyse

Leder For abonnenter

Kan man drukne i kulturelle tilbud?

Læserbrev

Skoler. S-forslag om frie skoler er et skridt på vejen – men i den forkerte retning

Leder For abonnenter

Kan man stemme forkert?

Det er bestemt ikke altid let at have fremmed baggrund i dette land. Når valgdeltagelsen er lav for beboere i særlige boligområder og med anden etniske baggrund, så bliver det udlagt som et demokratisk problem. Når de samme mennesker så benytter deres demokratiske mulighed for at sætte et kryds, får de skudt i skoene, at de er blevet mobiliseret i blandt andet moskeerne til at stemme, og at der er derfor, at de i høj grad har stemt på De Radikale og Enhedslisten. Lad os nu bare minde om, at vi her i landet har hemmelige afstemninger. Ingen ved, hvad du og jeg stemmer, og ingen ved, hvem der har stemt hvad og hvorfor. At flere danskere med indvandrerbaggrund nu benytter sig af deres demokratiske rettigheder, er kun godt, og at etniske danskere i de sociale boligområder har valgt at stemme på partier, som de mener forsvarer deres interesser, er da kun lige efter bogen. Det havde alt andet lige været underligt, hvis de havde stemt anderledes - og hvis fænomener som Paludan og Nye Borgerlige ikke også skulle kunne få danskere med indvandrerbaggrund til at gå til stemmeurnerne. Man kan ikke først opfordre folk til at stemme, hvorefter man påstår, at de har stemt forkert. Der er i Danmark en lang og ganske forstandig tradition for ikke at blande religion og politik sammen, og er der vitterligt foregået en mobilisering af stemmer til fordel for bestemte partier i moskeer, så må man naturligvis tage det alvorligt og kunne debattere det. Men umiddelbart virker det som en langt større trussel mod demokratiet, at der er områder i landet, hvor politikere fra bestemte partier ikke kan færdes uden et større opbud af sikkerhedsvagter. At der nogle steder i landet er blevet afholdt vælgermøder, hvor kun enkelte partier - og alle fra den samme politiske blok - er blevet inviteret, og at bestemte partier oplever at deres valgplakater bliver udsat for hærværk. Det er uacceptabelt. Men at flere folk stemmer, det kan man kun blive i glad i klaphatten over.

Læserbrev

Konservative. Tak for jeres støtte - og god sommer

Leder For abonnenter

Er det nu en mandekamp

Læserbrev

Gødning. Alle taler om klimaet – Landbruget gør noget ved det

Læserbrev

Indvandring. Hellere tillid end vrede og angst

Annonce