Annonce
Lemvig

Flere prøver viser miljøgifte på Tangen - hør om dem på et udendørs kaffemøde

Der var mange fremmødte til borgermødet i april i Thyborøn. Så mange ventes der ikke til søndagens borgermøde. Foto: Johan Gadegaard
Region Midtjylland vil igen informere om, hvordan man arbejder med jordforureningerne på Tangen

Thyborøn: Det er blot 14 dage siden at Region Midtjylland inviterede til borgermøde i Thyborøn for at fortælle om kræftundersøgelsen, men samtidigt informerede man også om fundene af de giftige PFAS-stoffer på Harboøre Tange.

Nu bliver der fulgt op med endnu et dialogmøde samtidigt med, at nye prøver viser en endnu større udbredelse af PFAS. De seneste prøver, som Region Midtjylland har taget blandt andet langs kysten nord og syd for Høfde 42, viser også indhold af PFAS-stoffer.

Mødet er på søndag 15 maj, hvor der er mulighed for at få en kop kaffe og en snak med Region Midtjyllands jordforureningsmedarbejdere. De vil fortælle sidste nyt om de tre generationsforureninger efter Cheminovas kemikalieproduktion og om den seneste tids fund af PFAS på Harboøre Tange. Jordforureningsteamet står klar til en udendørs snak sammen med fagmedarbejdere fra Lemvig Kommune samt Naturstyrelsen.

Annonce

Arrangementet foregår klokken 10.00-13.00 på p-pladsen ved Sdr. Tværdige, Vesterhavsgade i Thyborøn, hvor man bare kan dukke op, hvis man vil være med.

PFAS fundet i flere prøver

I slutningen af april blev der konstateret høje PFAS-koncentrationer i en prøve af havskum fra stranden ved Thyborøn. Siden har Region Midtjylland også fået svar på nogle af de prøver, der er taget cirka 800 meter nord og syd for Høfde 42 både i havvand, på stranden og bag klitterne. Der er desuden taget prøver i engene ved Thyborøn Fjord og Harboøre Fjord og i vandet i de to fjorde.

De foreløbige resultater viser, at der er fundet PFAS over de gældende kriterier i alle prøver af havvand, fjordvand og grundvand.

Region Midtjylland er sammen med Lemvig Kommune, Naturstyrelsen og andre aktører i gang med at opspore, hvor den udbredte PFAS-forurening på Harboøre Tange stammer fra. Foreløbig er der ikke fundet en kilde til forureningen.

Der kigges blandt andet på, hvilke aktiviteter der har været i området, og der ventes flere prøvesvar i den kommende periode, som skal være med til at undersøge, om forureningen kan stamme fra PFAS i havet.


Annonce
Vinderup

Nu kommer den: Cykelsti hele vejen mellem Vinderup og Holstebro

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Mads Mikkelsens nyeste film skal kun optages to steder i Danmark - i Holstebro og Viborg

Erhverv For abonnenter

Underskuddet er på 27,8 millioner kroner, men optimismen er intakt: Der er meget, der går vores vej

Holstebro

Mælkebønderne jubler over høje priser: - Nu er der én ting, der gælder. Afdrag, afdrag, afdrag

Holstebro

Nu er der kun én by tilbage: Så få bliver testet

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Holstebro For abonnenter

Skole er blevet til boligområde: Kom indenfor i den første færdige bolig

Leder For abonnenter

Problemet er reelt - men tvang er og bliver dumt

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Holstebro

Lastbiler er stødt sammen: Tag ikke denne vej, siger politiet

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Holstebro

Den delte vandene - nu gør museum den aktuel igen

Sport For abonnenter

Det bliver aldrig til liga igen, men nu bliver der på ny kørt speedway i Skave: - Vi laver morgendagens stjerner

Struer

Nu må talentet Hassan klare sig uden tilskud fra Struer Kommune

Annonce