Annonce
Holstebro

Flere pizzeriaer har fået sure smileys og bøder

To pizzeriaer beliggende i henholdsvis Holstebro og Vinderup har fået sure smileys af Fødevarestyrelsen. Arkivfoto: Morten Stricker

Det ene pizzeria har dog allerede fået vendt den triste mundvige opad igen efter besøg af håndværkere.

Holstebro/Vinderup: To pizzeriaer i Holstebro Kommune har inden for en måned fået sure smileyer hængende i indgangspartiet.

I det ene tilfælde er der dog allerede rettet op på forholdene, så pizzeriaet igen kan vise en glad smiley frem.

Det er hos Miami Pizza i Holstebro, der 11. januar fik en sur smiley og en administrativ bøde på 5000 kroner, fordi forholdene i restaurantens kælderrum, der blev brugt som lager, ikke levede op til kravene. Lokalet fremstod rodet og snavset og var umuligt at kontrollere for skadedyr, fremgår det blandt andet af Fødevarestyrelsens beskrivelse. Så sent som i november fik pizzeriaet ellers en glad og tilfreds smiley, hvor der ikke var negative bemærkninger.

- Jeg er selvfølgelig ked af det, men vi har taget det til efterretning, og nu har vi fået lavet et helt nyt lagerrum, der ligger på første sal i stedet for i kælderen. Vi bestræber os altid på at følge reglerne og holde det så rent som muligt, fortæller Inger Bendtsen, der er ejer af Miami Pizza, og som den 22. januar igen fik en glad smiley i vinduet.

Det andet pizzeria, der fik en sur smiley og bøde på 5000 kroner af Fødevarestyrelsen, har dog stadig den sure smiley hængende. Det drejer sig om Vinderup Pizza & Grill, der ifølge styrelsens beskrivelse blandt andet døjer med møbler i køkkenet, hvorunder der er snavs og 'et tykt lag støv og spind', ligesom der er 'ansamling af produktrester og skidt af ældre dato' i kanter ved gulv ved ovn, der benyttes til opbevaring af løg. Gulve og paneler i virksomheden fremstår generelt som snavset, lyder det.

- Jeg har skiftet alt inventar ud i forretningen og fået gjort ekstra rent, så jeg er klar til, at Fødevarestyrelsen kommer igen, fortæller ejeren af Vinderup Pizza & Grill, Gholan Nabi Samimi, der ikke ønsker at vurdere, om den sure smiley er berettiget eller ej.

Fødevarestyrelsens besøg i pizzeriaet skete som følge af en forbrugerhenvendelse, og den henvendelse synes han til gengæld ikke er berettiget.

- Jeg har mange gode kunder her i byen. Jeg elsker dem, og de elsker mig. Men der er nogle mennesker, der kommer hertil med en negativ holdning til mig - måske på grund af min race. Det er dybt uretfærdigt, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.

Annonce