x
Annonce
Holstebro

Flere hænder søges i til vikarjob

Corona-krisen kan blive langvarig, og det sætter det sundhedsfaglige og pædagogiske personale under pres. Derfor oprettes der nu en jobbank. Pressefoto
Borgere med en sundhedsfaglig eller pædagogisk baggrund opfordres til at melde sig til en vikarliste og give en hånd med under corona-krisen.

Holstebro: Nedlukningen af Danmark fortsætter nu til efter påske, og det kan være svært for det sundhedsfaglige personale at få enderne til nå sammen. Derfor søger kommunen nu sundhedsfaglig vikar-hjælp.

Kommunen opfordrer alle, med en sundhedsfaglig eller pædagogisk baggrund at melde sig til corona-jobbanken. Det kan eksempelvis være pensionerede, studerende, arbejdsløse, eller dem, der er sendt hjem fra arbejde med løn.

- Lige nu arbejder alle medarbejdere med kritiske funktioner på højtryk og klarer det helt fantastisk. Men de er under hårdt og stadig større pres. Så vi kan komme i en situation, hvor vi får brug for flere folk med de rigtige forudsætninger til at hjælpe og aflaste vores faste personale, siger vicekommunaldirektør Claus Brandt i en pressemeddelelse.

Annonce

Hjemmepleje og bosteder

Der er brug for folk til eksempevis hjemmeplejen, ældre- og specialcentre, sundhedsplejen og på bosteder. Men også, pædagoger, ergo- og fysioterapeuter, køkkenpersonale samt andre fagligheder er nødvendige på listen. I tilmeldingsformularen kan man se alle de fagligheder, der bliver brug for.

Nogle vil kunne udfylde vigtige funktioner med det samme. Andre vil få en hurtigt oplæring i den funktion, de skal udfylde. Hvis man bliver aktiveret, får man overenskomstmæssig løn, i den periode man hjælper til.

Man kan tilmelde sig listen på www.holstebro.dk/jobbank.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce