Annonce
Holstebro

Trods nedlukning af storcentre: Flere center-butikker må gerne åbne igen på mandag

Tilbage i december 2020 etablerede flere butikker i Nørreport Centret midlertidige indgange direkte fra gaden. De kommer nu i brug igen - fra mandag formiddag.  Arkivfoto: Morten Stricker
De midlertidige adgangsdøre, som reddede julehandlen for flere butikker i Nørreport Centret, tages i brug igen. Dispensationen løber frem til maj.

Holstebro: Landets storcentre skal fortsat holde lukket.

Og dog. Flere butikker i Nørreport Centret åbner igen fra mandag. For anden gang på kun få måneder trækker de det fuldt lovlige corona-kort og benytter muligheden for at lukke kunderne ind i butikken direkte fra gaden - i stedet for via center-indgangene mod gågaden og parkeringspladsen.

- Vi har mistet en stor del af vores vintersæson, og i år, hvor det har været en streng vinter, er det dobbelt surt, siger Bjarne Jeppesen, medindehaver af Mr. Holstebro, som er en af de syv butikker i centret, som holder åbent og håber på lige så stor lokal opbakning som sidst.


Vi kan ikke nå at hente det hele. Vintersæsonen kommer ikke tilbage. Men jeg tror, at vi vil se en ketchup-effekt, fordi der er et opsparet behov for at komme ud og mødes, fester og dermed også for at købe tøj. Måske kan vi også hente en del i sommersæsonen, hvis der er mange, der holder ferie hjemme i Danmark.

Bjarne Jeppesen, medindehaver af Mr. Holstebro.


Annonce

Ketchup-effekt

Detailhandelen har været lukket ned i mere end to måneder, kan I hente det tabte?

- Vi kan ikke nå at hente det hele. Vintersæsonen kommer ikke tilbage. Men jeg tror, at vi vil se en ketchup-effekt, fordi der er et opsparet behov for at komme ud og mødes, fester og dermed også for at købe tøj. Måske kan vi også hente en del i sommersæsonen, hvis der er mange, der holder ferie hjemme i Danmark, mener Bjarne Jeppesen.

Han vurderer, at ti procent af forretningens varelager på de tunge vintervarer er man nødt til at realisere til lavere priser.

Annonce

Bytter julegaver hele året

- Vi har også en udfordring med bytning af julegaver. Her har vi besluttet, at der ikke er nogen tidsbegrænsning, men at vi bytter resten af året. Kunderne kan jo ikke gøre for det, og på den lange bane er det vigtigt, at vores kunder føler sig godt behandlet, siger Bjarne Jeppesen.

Det var tilbage i december 2020, at flere forretninger i centret udskiftede butiksruder med døre ud til Lægårdvej og "polititorvet"og fik bygget træramper op til de nye indgange.

- Det har bestemt været pengene værd. Vi reddede omsætningen i den sidste uge op til jul, som er årets vigtigste uge, siger Bjarne Jeppesen.

Annonce

Stationær løsning

Indtil videre har Holstebro Kommune givet dispensation til de midlertidige adgangsdøre frem til 1. maj.

- Og så tror jeg da, at vi vil prøve at snakke med udlejeren om en mere stationær løsning, som kan rulles frem og tilbage, siger Bjarne Jeppesen.

De syv butikker i Nørreport Centret, som holder åbent fra mandag er: Mr. Holstebro, Nørreport Isenkram, Nicolaisen, Matas, Koala Apotek, Rema og Burger Concept (for take away).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Vil du alligevel have AstraZeneca-stik? Regeringen vil se om droppet vaccine kan tilbydes danske borgere

Annonce