Annonce
112

Flere blev standset uden lys på cyklen

Politiet har de seneste dage tjekket lygter på cyklister ved flere skoler i Lemvig Kommune den seneste uge. Arkivfoto: Michael Bager
Færdelspolitiet understreger vigtigheden af at have lys på cyklen i den mørke tid
Annonce

Lemvig: Selv om der har været enkelte smuttere, er politiet overordnet set tilfreds med trafikken omkring folkeskolerne i Lemvig Kommune i den første hele uge af det nye år.

Betjente fra færdselsafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi har flere gange været på besøg i Lemvig Kommune i denne uge, hvor der som et led i en landsdækkende kampagne har været fokus på mørklagte cyklister.

Onsdag morgen blev fem unge under 18 år standset af politiet i nærheden af Thyborøn Skole, fordi de ikke havde ordentligt lys på cyklen. Samme antal blev noteret ved Harboøre Skole torsdag, mens der var syv cyklister uden lovligt lys på cyklen ved Lemtorpskolen samme dag.

Fredag var færdselsafdelingen på besøg ved Tangsø Skole i Bækmarksbro. Her var der en enkelt cyklist uden lovligt lys på cyklen, og det samme gjaldt en cyklist på Danmarksgade i Lemvig, mens ingen cyklister ved Klinkby Skole fik en hilsen fra politiet.

Politiet havde også taget opstilling ved Lemtorpskolen fredag, hvor man holdt øje med bilisterne. Her blev en enkelt bilist sigtet for ikke at bruge sikkerhedssele, mens en anden bilist kan se frem til et klip i kørekortet. Bilisten havde et barn med i bilen, der ikke var fastspændt.

- Generelt ser det pænt ud de fleste steder. Men det er stadig vigtigt, at man har ordentligt lys på cyklen især i morgentimerne, når vejret er regnfuldt, og det er mørkt, siger politikommisær Jørgen Christensen, der er leder af den operationelle færdselssektion ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Han tilføjer, at forældrene generelt tager det pænt, når politiet ringer til dem for at fortælle, at deres barn er blevet stoppet uden lovligt lys på cyklen.

Ifølge Rådet for Sikker Trafik skal cykellygterne kunne ses tydeligt på mindst 300 meters afstand og også være synlige fra siden. Forlygten skal lyse hvidt, gult eller blåligt, mens baglygten skal lyse rødt. Hvide, blålige og røde lygter må gerne blinke med mindst 120 blink i minuttet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce