Annonce
112

Flere blev standset uden lys på cyklen

Politiet har de seneste dage tjekket lygter på cyklister ved flere skoler i Lemvig Kommune den seneste uge. Arkivfoto: Michael Bager
Færdelspolitiet understreger vigtigheden af at have lys på cyklen i den mørke tid

Lemvig: Selv om der har været enkelte smuttere, er politiet overordnet set tilfreds med trafikken omkring folkeskolerne i Lemvig Kommune i den første hele uge af det nye år.

Betjente fra færdselsafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi har flere gange været på besøg i Lemvig Kommune i denne uge, hvor der som et led i en landsdækkende kampagne har været fokus på mørklagte cyklister.

Onsdag morgen blev fem unge under 18 år standset af politiet i nærheden af Thyborøn Skole, fordi de ikke havde ordentligt lys på cyklen. Samme antal blev noteret ved Harboøre Skole torsdag, mens der var syv cyklister uden lovligt lys på cyklen ved Lemtorpskolen samme dag.

Fredag var færdselsafdelingen på besøg ved Tangsø Skole i Bækmarksbro. Her var der en enkelt cyklist uden lovligt lys på cyklen, og det samme gjaldt en cyklist på Danmarksgade i Lemvig, mens ingen cyklister ved Klinkby Skole fik en hilsen fra politiet.

Politiet havde også taget opstilling ved Lemtorpskolen fredag, hvor man holdt øje med bilisterne. Her blev en enkelt bilist sigtet for ikke at bruge sikkerhedssele, mens en anden bilist kan se frem til et klip i kørekortet. Bilisten havde et barn med i bilen, der ikke var fastspændt.

- Generelt ser det pænt ud de fleste steder. Men det er stadig vigtigt, at man har ordentligt lys på cyklen især i morgentimerne, når vejret er regnfuldt, og det er mørkt, siger politikommisær Jørgen Christensen, der er leder af den operationelle færdselssektion ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Han tilføjer, at forældrene generelt tager det pænt, når politiet ringer til dem for at fortælle, at deres barn er blevet stoppet uden lovligt lys på cyklen.

Ifølge Rådet for Sikker Trafik skal cykellygterne kunne ses tydeligt på mindst 300 meters afstand og også være synlige fra siden. Forlygten skal lyse hvidt, gult eller blåligt, mens baglygten skal lyse rødt. Hvide, blålige og røde lygter må gerne blinke med mindst 120 blink i minuttet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi skal kunne stole på kontrolrapporterne

Der er ret stor sikkerhed for, at man ikke bliver syg af at spise danske fødevarer - eller fødevarer solgt i Danmark. Det skyldes blandt andet en ret finmasket fødevarekontrol, som er til for at sikre forbrugerne mod dårlige, ulovlige og skadelige fødevarer. Kontrollen finder sted i alle led, og resultaterne offentliggøres på fødevarestyrelsens hjemmeside, hvor alle kan læse med. Mest kendt for forbrugerne er nok smiley-ordningen, som ved indgangen til butikker og restauranter fortæller, om der er styr på alt fra rengøring, til egenkontrol og papirarbejdet. Men også rapporterne fra produktionsleddet findes på nettet. Det er en fin sikkerhed for forbrugerne, men det er samtidig en velfungerende, moderne udgave af gabestokken for dem, der træder ved siden af. Derfor er det altafgørende, at vi kan stole på det, der står i Fødevarestyrelsens rapporter. Før jul - lige mens de fleste af landets husstande havde en and på indkøbssedlen - kom en rapport fra kontrolbesøget hos Dan Duck i Struer frem. Den fortalte blandt andet om massive problemer med medarbejdernes håndhygiejne. En sand bombe under virksomhedens julesalg. Problemet var blot, at rapporten indeholdt fejl på det område. Fejlen endte i medierne, og det har uvægerligt påvirket salget. Medierne havde ganske forståelig tillid til fødevarestyrelsen, præcis som forbrugerne har. Dan Duck er netop nu ved at regne på, hvad den fejlagtige rapport har kostet og forventer at lægge sag an mod Fødevarestyrelsen for de millioner, virksomheden er gået glip af. Sagen er på alle måder uheldig, og den viser bagsiden af medaljen ved et ellers velfungerende system baseret på stor tillid fra befolkningen. Vi vil have sunde og hygiejniske fødevare produceret under ordentlige forhold. Og med de offentlige kontrolrapporter har vi mulighed for at fravælge dem, vi ikke stoler på. Det er rigtig godt. Men rapporterne har en kæmpe magt, og selv myndigheder laver fejl. Men den store magt, som kontrolrapporterne har, gør det tæt på utilgiveligt at fejle.

Annonce