Annonce
Erhverv

Flere års minus er vendt til overskud

Nicolaisen & Larsen kommer ud af 2018/19 med et overskud for første gang siden 2014/2015. Arkivfoto: Morten Stricker
Ulfborg-firmaet Nicolaisen & Larsen leverede et plus på 725.000 kroner efter flere år med millionunderskud.

Ulfborg: Firmaet Nicolaisen & Larsen er en af de store og synlige virksomheder i Ulfborg.

De seneste år har været præget af underskud, men i det netop afsluttede regnskab for 2018/19, er der fremgang at spore for virksomheden, der primært sælger og reparerer entreprenør- og landbrugsmaskiner. Det helt store mærke er JCB.

Årsregnskabet viser et overskud på 725.000 kroner. Det lyder måske ikke af meget, men når det bliver sammenlignet med de seneste års regnskaber, er det gode nyheder for virksomheden, der blev etableret i 1962.

Året før lød underskuddet på 2,9 millioner kroner. Det største underskud kom i 2015/16 med et underskud på 9,4 millioner kroner. Det seneste overskud var i 2014/15.

Administrerende direktør Morten Krusborg er tilfreds med udviklingen for firmaet. Aktivitetsniveauet og driften er forbedret, og det påvirker bundlinjen positivt.

- Resultatet er tilfredsstillende. Vi er på vej i den rigtige retning. Vi har ændret på en række interne og eksterne processer, og det begynder at give resultat. Vores dygtige medarbejdere er også en væsentlig grund til, at vi har fået ændret udviklingen, siger Morten Krusborg.

Han har en forventning om, at den positive udvikling kan fortsætte de kommende år.

- Jeg ser positivt på fremtiden. Vi har stadig flere områder, hvor vi kan forbedre os på. Der kommer også en række nye maskiner, som vi ser frem til at præsentere, siger Morten Krusborg.

Nicolaisen & Larsen beskæftiger i dag 65 medarbejdere. Der er tre afdelinger med hovedkontor i Ulfborg. De øvrige ligger i Vissenbjerg og Benløse. Firmaet har en stærk egenkapital på 65 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bør være den gode gæst

Via de lokale landboforeninger er en række landmænd i clinch med energinet.dk, som er navnet på den instans, der står bag nedgravningen af det store elkabel fra den nye transformatorstation i Klinkby frem til Idomlund. Et kabel, der skal transportere strømmen fra vindmølleområdet Vesterhav Nord videre til elnettet. Ja, kablet er stort set lagt ned. Transformatorstationen er stort set klar. Det eneste, der mangler, er strømmen, og det er lige i øjeblikket meget uvist, hvornår den kommer - hvis den kommer. I hvert tilfælde er der stadig storm omkring projektet, og der er ingen dato på, hvornår det ligger fast, at der også bliver sat kysnære møller op her. Kystbefolkningen ser dem gerne skubbet ud på det nye vindmølleområde Thor, der ligger langt fra land. Imens strides landmændene så med energinet.dk. Ikke om de erstatninger, de skal have, for at der bliver gravet på deres mark, og at der bliver lagt et kabel ned. Disse erstatninger er til at finde ud af. Men det er det såkaldte "gæsteprincip". Landmændene mener, at energinet.dk er gæster på landmandens jord, og hvis han får brug for at udvide eller lægge om, så kablet er i vejen, så skal gæsten naturligvis flytte det., Men det mener energinet.dk ikke. Her slår man fast, at det er landmandens problem at flytte kablet, hvis det skulle blive nødvendigt. Og da det koster 20 millioner kroner at flytte én kilometer kabel, så siger det sig selv, at det vil landmanden aldrig kunne finansiere. Dermed mener landmændene, de er stavnsbundne i fremtiden. Er de så det? Man kan sige, at de fleste jo nok udmærket ved i dag, om der er mulighed for, at de skal bygge hen over noget jord, der ligger 100 meter fra ejendommen. Men ved man det, når man taler 20 år ud i fremtiden? Nej, det gør man ikke, så derfor er det korrekt, at man binder en landmand på arme og ben, hvis man lægger et kabel, som han ikke har mulighed for at flytte, hvis det viser sig, det er nødvendigt for driften af hans ejendom. Vil det ske ret tit? Sandsynligvis ikke, men bare for én landmand langs det 35 kilometer lange kabel kan det være katastrofalt. Derfor bør energinet.dk være den gode gæst, at hvis det sjældne skulle ske, at et kabel nødvendigvis må flyttes, så er energinet.dk også klar til at betale for selv at flytte kablet.

Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

112

Videoovervågning skal fælde tøjtyve

Annonce