Annonce
Navne

Flemming Schantz: Først da jeg gik konkurs og mistede alt, lærte jeg at drive forretning

- Jeg har ikke noget forhold til alder. Jeg føler mig som en på 20 år med men masser af gå-på-mod, erfaringer, ideer og lyst. Jeg glæder mig over at kunne fejre min 50-års fødselsdag med den største grad af frihed, siger Flemming Schantz. Foto: Malene Wonsbek
For Flemming Schantz, der er født i Holstebro, spiller alder egentligt ingen rolle, men han har i mange år haft sin 50-års fødselsdag som et særligt pejlemærke i livet. 23. september er han der – ved sit mærke…
Annonce

Varde: Det tog ham seks år at betale gælden tilbage. Han mistede alt. Sit firma, biler, de to iskiosker han ejede og det hus, han lige havde købt. Han søgte om gældssanering men fik afslag. Flemming Schantz var dengang 18 år.

- Jeg havde fuld fart på og store ambitioner, men ikke styr på en skid. Jeg knoklede i seks år, indtil gælden var betalt af, det var dyre lærepenge, men sikkert godt givet ud, tilføjer han med et smil.

- Jeg gad ikke skolen og pjækkede mig igennem 9. klasse, fordi jeg hellere ville ud og tjene penge. Mit mål var at knokle, så jeg kunne blive økonomisk uafhængig, senest når jeg fyldte 50 år. Drivkraften var frihed. Frihed til at kunne gøre, hvad jeg ville, fortæller forretningsmanden, der allerede for ti år siden havde nået sit mål.

Ikke alene, men i samarbejde med sin ekskone Malene Fjord Schantz.

-Min bolig ligger godt nok 100 meter inde i Esbjerg Kommune, men jeg betragter mig selv som 100 procent vardenser. Det er jo i Varde, jeg har mine aktiviteter.

Flemming Schantz

Annonce

En blød mand

- Malene og jeg var sammen om at opbygge entreprenør- og byggefirmaet, der igennem årene bare voksede og voksede. Vi var et godt team, hvor familie, arbejde og fritid gik op i en højere enhed. Sammen har vi to børn, og Malene er stadig ansat i firmaet, hvor hun styrer diverse aktiviteter i Schantz Ejendomme, sammen ejer vi Vestgården og projekter i Spanien. Vi blev skilt i 2010, men det glæder mig, at man på trods af en skilsmisse stadig kan have et godt samarbejde, fortæller Flemming, der for godt to år siden mødte sin forlovede Anette Tingberg.

Om kærligheden siger han:

- Inde bag facaden er jeg en blød mand. En romantisk type, der græder over en film eller bliver rørt til tårer, når nogen gør noget godt. Jeg var single i en række år, men nu har jeg fundet kærligheden i Anette og glæder mig over at kunne dele min frihed og min fremtid med hende, siger Flemming Schantz.

Annonce

Afhændet indenfor et år

Det har altid været en klar målsætning for Flemming Schantz at afhænde sit livsværk. I 2007 gjorde han det første forsøg. Sammen med Malene og børnene rejste han til Spanien for at påbegynde et nyt eventyr. Der var lavet en aftale om at afhænde virksomheden over en treårig periode. Men det gik ikke som planlagt.

- Jeg måtte rejse hjem fra Spanien i 2009 og overtog atter fuld kontrol over alle aktiviteter. For et par år siden fandt jeg nye investorer. I dag ejer jeg 41 procent af entreprenørfirmaet Schantz Byg – de øvrige 59 procent ejes af tre dygtige medarbejdere, der indenfor et år overtager endnu 30 procent, så jeg til sidst kun ejer ti procent af virksomheden. Når jeg har overdraget den sidste andel, vil jeg sejle, gå på jagt, være bondemand og rejse, når det passer mig. Jeg vil dog stadig have fuld fokus på min forretning med ejendomsinvestering og udlejning, tilføjer han.

Flemming Schantz

Født 23. september 1969 i Holstebro

Fraskilt, far til fire børn i alderen 16-25 år, forlovet med Anette Tingberg

Har gået i folkeskole i Bork og Tarm

Kom i tømrerlære som 15-årig i Holstebro, udlært svend i 1988

1988 startede selvstændig tømrerfirma i Lemvig

1989 Gik konkurs med virksomheden

1989-1993: Selvstændig tømrervirksomhed med kompagnon i Varde/Tistrup.

1994 Etablerede F. Schantz Aps (i dag Schantz Byg A/S og Schantz Holding ApS)

2007-2010 Bosat i Spanien

2014 Flyttede ind på Stenhøj, Hjerting Landevej, hvor han bor i dag sammen med Anette

Annonce

Livet skal leves

I 2020 skal Flemming og Anette på en længere sejltur. Båden har han købt for flere år siden - en 41 fods sejlbåd.

- Planen er, at vi skal sejle rundt i Middelhavet i et par måneder. Det bliver fantastisk. Jeg har altid ønsket at sejle ud i en længere periode, og nu skal den drøm udleves, fortæller han med et twist af alvor.For livet skal leves, mens man har det.

To gange har Flemming selv været tæt på at dø, og han har for nylig oplevet alvorlig sygdom blandt sine nærmeste.

- Jeg har ikke dårlig samvittighed over at bruge penge, for jeg har knoklet for hver eneste krone, jeg har tjent. Jeg vil ikke ende som den rigeste mand på kirkegården. Jeg vil leve livet og have "kvalitet til tiden". Sidstnævnte er i øvrigt både mit personlige mantra, men også sloganet i Schantz Byg, tilføjer fødselaren, der glæder sig over, at den aftale, han engang lavede med sig selv om at være fri og økonomisk uafhængig som 50-årig, kom til at holde stik. Og det bliver fejret med en mega fest.

Flemming og Anette rejser lige så ofte, det kan lade sig gøre. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Møde skal afgøre Lokalhistorisk Arkivs fremtid: Enten overtager de frivillige - ellers kommer Rigsarkivets makulator

Lemvig

Børn formede is til skulpturer

Annonce