Danmark

Flashdance - the musical: Tre ting du - måske - ikke vidste

Prøverne på "Flashdance - The Musical" er i fuld gang i Aarhus, hvor Silas Holst og Sicilia Gadborg har hovedrollerne som Nick og Alex. 50.000 billetter er allerede solgt i forsalg til forestillinger i Aarhus og København. Foto: Michael Svenningsen

Tre ting du (måske) ikke vidste om "Flashdance - The Musical":

1 Det hele begyndte med en film

Filmen "Flashdance" fra 1983 blev i 2008 forvandlet til en musical og er siden blevet opført blandt andet på West End og på turnéer i England og USA.

I Sverige blev musicalen opført i Stockholm og Göteborg i 2014, hvor den blev en stor succes og solgte endnu flere billetter end "Dirty Dancing - The Musical".

I musicalen er der tilført flere nykomponerede sange, foruden de velkendte hit som "What a Feeling" og "Maniac".

2 Filmstjerne dansede ikke alt selv

Skuespiller Jennifer Beale, der spillede rollen som Alex Owen i filmversionen af "Flashdance", havde indtil flere dance-doubles, altså dansere der udførte hendes dansescener i filmen.

Du husker måske slutscenen, hvor Alex Owen skal til en audition og viser sin ekspressive dansestil for et panel af dommere. På et tidspunkt laver hun en kompliceret breakdance-koreografi på gulvet i sit sorte trikot, men her er det ikke Beale, man ser i aktion. Det er derimod Richard "Crazy Legs" Colón. Han var på det tidspunkt 16 år og en del af breakdancegruppen The Rock Steady Crew, som også spillede en mindre rolle i filmen.

I musicalversionen danser skuespiller Sicilia Gadborg alle dansescener selv.

3 Folk kommer langvejs fra

Over halvdelen af de publikummere, som har købt billet til "Flashdance - The Musical" i Musikhuset Aarhus, kører minimum 50 kilometer for at se forestillingen.

0/0
Annonce
Kultur For abonnenter

Rod'et affære: Stewart sejlede i Boxen

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Video: Se den fulde statsminister-duel mellem Mette Frederiksen og Lars Løkke

Danmark

DMI advarer: Risiko for lokale skybrud

Danmark

Paludan sendte brev til 500: Alle i chikaneoffers omgangskreds skulle kende hans version

Danmark For abonnenter

Se billederne: Greven af Egeskov hemmeligt gift med prinsesse

Kultur For abonnenter

Anne, Sanne og Lis triumferede: Fortræffelig fredagsfest med toptunet trekløver

Forrygende: De 7000 publikummere i Ceres Arena i Aarhus genererer en elektricitet, som forplanter sig ned i halgulvet, allerede inden Anne, Sanne og Lis indtager scenen. Med dette publikum i ryggen kan det ikke gå galt, tænker jeg et par minutter før kampstart. Den forudsigelse viser sig at holde stik. Lyden i arenaen er fremragende (omend til den høje side), bandet spiller nærmest fejlfrit og de tre kvinder, som alles øjne og ører hviler på, leverer ikke mindre end en pragtpræstation. Allerede fra åbningsnummeret, Anne Linnet Bands "You're Crazy", konstaterer jeg, at de tre ikoniske, danske sangerinder synger markant bedre end flertallet af deres jævnaldrende mandlige kolleger. I de første sange er det især Sanne Salomonsens soulede stemme, som imponerer mig. Jeg har ikke hørt hende synge bedre i 15 år. Det er sikkert, selvsikkert og sprudler af determination. Da hun alene på scenen trakterer med "Det er ikke det, du siger", er det svært ikke at få gåsehud i den glohede arena. Ufatteligt, at hun kan proppe så meget nerve og sjæl ind i et nummer, hun må have fremført mange hundrede gange.

Erhverv For abonnenter

Godt for svinebønder - skidt for forbrugerne: Syge grise i Kina udløser eksplosive prishop

Danmark

Nu er dommen faldet: Eks-politiker erkender 73 sexorgier i hele Danmark

Annonce