Annonce
Debat

Fjern modregning for førtidspensionister

Meritta Bjerregaard. Pressefoto
Annonce

Læserbrev: Kærligheden er fantastisk – hvis man har råd til den.

For gifte eller samlevende førtidspensionister kan kærligheden dog være en dyr affære, der kan skabe skår i den fælles glæde.

Som førtidspensionist er man i den arbejdsdygtige alder, men forhindret i at deltage på arbejdsmarkedet. Ikke på grund af manglende vilje, men alene på grund af sygdom. At være på førtidspension er ikke en midlertidig tilstand. En førtidspension er en varig ydelse, man får resten af det arbejdsliv, man kunne have haft, og frem til folkepensionsalderen.

Men ikke nok med at man mister sit tilhørsforhold til arbejdsmarkedet, når man overgår til førtidspension - med de nuværende regler, mister man også sin økonomiske selvstændighed, hvis man har været så letsindig at forelske sig og leve sammen med et andet menneske.


De urimelige modregningsregler er med til at fastholde par, hvor den ene er førtidspensionist, på en kronisk lav husstandsindkomst, idet en ekstra indsats på arbejdsmarkedet fra partneren, modregnes i førtidspensionen.


Som gift eller samlevende får man en lavere sats på førtidspension, end hvis man var enlig. Det kan man måske forsvare, idet det trods alt er dyrere at leve alene, frem for at leve to sammen. Men at man derudover skal straffes økonomisk, fordi den, man bor sammen med, stadig er så heldig at kunne være en del af arbejdsmarkedet, er uhørt.

De urimelige modregningsregler er med til at fastholde par, hvor den ene er førtidspensionist, på en kronisk lav husstandsindkomst, idet en ekstra indsats på arbejdsmarkedet fra partneren, modregnes i førtidspensionen. Samtidig gør man førtidspensionisten økonomisk afhængig af partneren. Det er uværdigt!

I øjeblikket kan vi i forskellige medier læser historier om ansatte i for eksempel sundhedsvæsnet, der bliver modregnet deres ekstra indsats under Corona epidemien, i partnerens førtidspension. Det får jo blot de tåbelige og urimelige regler til at fremstå endnu mere klare. Men urimeligheden var der også før Corona, den er der under Corona, og den vil fortsat være der efter Corona, hvis ikke vi får lavet de regler om!

Modregning i førtidspension for gifte og samlevende skal ganske enkelt helt afskaffes! Det er det eneste rigtige, og det er det eneste værdige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Boykot Vinter-OL i Beijing 2022

Holstebro

Slidt vejstrækning får nyt liv

Annonce