Annonce
Sport

Pludselig var der en seddel i forruden: Fjern din bil inden midnat

Der skal være fri bane for rytterne, så parkerede biler skulle være fjernet fra vejene på ruten senest til midnat. Dorthe og Bjarne Holmekold, som bor i Kirkegade, gjorde det gerne. Foto: Frede Stengaard
Dorte og Bjarne Holmekold var helt med på, hvad det gik ud på, da de blev bedt om at fjerne deres bil fra Kirkegade. Alice Pedersen fandt først ud af det, da hun for et par dage siden så et skilt på vejen og fik en seddel i forruden

Struer: Onsdag bliver det meste af Struer midtby spærret af for trafik, og asfalten bliver på en 1,8 kilometer lang rundstrækning reserveret til et formidabelt felt af cykelryttere med de danske Tour de France-ryttere i spidsen.

På Tegltorvet vil der blandt andet være mulighed for at møde 23-årige Jonas Vingegaard fra Glyngøre, som kom på podiet som nummer to, da Tour de France sluttede på Champs-Élysées i Paris, og når løbet bliver skudt i gang klokken 19, kan man følge løbet tæt langs hele ruten.

Det kræver så, at alle forhindringer er ryddet af vejen.

Annonce


Jeg havde ingen anelse om, hvad det gik ud på, og vidste ikke, at der skulle være cykelløb,

Alice Pedersen, Kirkegade, Struer


Der bliver i løbet af dagen sat afspærringer og bander op, så rytterne ikke risikerer at få en fodgænger på tværs, når de kommer tordnende gennem byen, og desuden er beboerne langs ruten blevet bedt om at fjerne, hvad de måtte have stående af parkerede biler, motorcykler, og andet, der gerne skulle være væk fra vejbanen, når det går løs.

Lidt irriterende

- Lidt irriterende er det da, mener Alice Pedersen, som flyttede til Struer 1. november 2020, da hun fik lejlighed i Kirkegade.

Alice Pedersen var ikke klar over, at der var arrangeret gadeløb i Struer, og hun var også lidt usikker på, hvor hun så kunne parkere, når hun fik besked om at fjerne bilen fra vejbanen i Kirkegade. Foto: Frede Stengaard

Alice Pedersen var derfor ikke i Struer under første udgave af Tour de France Revanchen i 2019.

- Jeg havde ingen anelse om, hvad det gik ud på, og vidste ikke, at der skulle være cykelløb, før jeg kom ned og så et af de skilte, der blev sat op. Det er kun et par dage siden, fortæller hun.

Samme dag fik hun en seddel ind ad døren med en påmindelse om, at bilen skulle være fjernet inden midnat tirsdag aften, og den samme seddel fandt hun tirsdag formiddag under sin vinduesvisker på bilen.

- Jeg synes godt, de kunne have informeret os noget før, og jeg er også lidt i tvivl om, hvor jeg kan køre hen og parkere. Det må vi se. Jeg finder nok ud af det, men altså lidt mere vejledning ville være rart, mente hun.

Annonce

Gør det gerne

Dorthe og Bjarne Holmekold, som har boet i Kirkegade, i 25 år, glæder sig til løbet og flytter gerne bilen.

- Det har vi slet ikke problemer med. Vi parkerer nede ved Guds Hus i Enggade. Det må de finde sig i, og så hygger vi os bare med løbet. Vi har sådan en lille smøge, hvor vi kan sidde med en øl og følge med i, hvordan de kommer susende. Det er helt fantastisk og fuldstændig vildt, hvordan de kan komme rundt i svinget nede for enden af Kirkegade med den fart, de får på. Det er imponerende, fortalte Bjarne Holmekold, da de tirsdag middag fandt en seddel i forruden med besked om, at bilen skulle være fjernet senest til midnat.

- Vi gør det gerne, forsikrede han.

Annonce
Erhverv For abonnenter

19 ud af 20 ledige anmeldt til a-kasse for ikke at stå til rådighed - men det førte aldrig til en sanktion: Se her, hvad nogle af grundene kunne være

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Det er Nordeuropas største solcellepark, men hvor meget fylder den præcist: Som 888.000 skriveborde? Som en bagatel? Som en forringelse af livskvaliteten?

Kultur For abonnenter

Verdens måske største af sin slags: Familien Kristensens samling fylder nu 600 kvadratmeter

Sport

Tidligere landsholdskeeper tager over som målmandstræner i TTH

Navne

Stort skulderklap til lokal kok: - Tårerne var lige ved at komme, men jeg holdt dem heldigvis tilbage

Struer

Politiet er tilbage efter fire års fravær: Både på cykel, i bil og i nye lokaler

Leder For abonnenter

Højere afgift på dieselolien er det rene talmagi- det sænker ikke CO2-udledningen

Sport For abonnenter

Karakterbogen: 2 mål på 12 afslutninger gør ikke Thymann til en skurk

Holstebro

Han kyssede på ekspedienten, slikkede på sygeplejersken og forsøgte at flygte fra retten: Måtte overmandes af to betjente

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Holstebro For abonnenter

Vil have psykolog frakendt retten til at arbejde med børn: Tiltalt for overgreb på 15-årig klient

Kultur

Geoparken giver den gas - du kan deltage i 44 arrangementer

Annonce