Annonce
Holstebro

Fjerkræslagteri giver stadig millionunderskud

Arkivfoto

- Den bedste garanti for medarbejderne i Vinderup er, at danskerne efterspørger danske kyllinger, siger direktør for den danske afdeling, Jukka Nikkinen.

Vinderup: Fjerkræslagteriet i Vinderup har siden 2011 leveret en stribe underskud i millionklasen.

Og den tendens fortsætter.

Onsdag offentliggjorde den finske slagterikoncern, HK Scan, resultatet for 2018, og her er underskuddet på 44 millioner kroner for det danske slagteri.

Den administrerende direktør for den danske afdeling, Jukka Nikkinen, ser dog en positiv retning, selv om resultatet stadig er skuffende.

- Vi er ikke glade for resultatet i Danmark, selv om det er en forbedring i forhold til 2017. Vi skal stadig arbejde meget hårdt for at opnå bedre resultater, siger Jukka Nikkinen.

Effektiviseringer og mindre omkostninger har været med til at forbedre det danske resultat i forhold til året før, hvor underskuddet lød på 104 millioner kroner, men prisen på kyllinger er stadig lav. Den almindelige krise og usikkerhed i fødevareindustrien i efteråret 2018 betød også, at afslutningen på året ikke blev godt for slagteriet i Vinderup.

Danmark i en positiv udvikling i et år, hvorimod koncernens samlede resultat er forringet i forhold til 2017 og derfor har koncernen annonceret en større effektiviseringsplan.

Den finske direktør har stadig tiltro til slagteriet i Vinderup, hvor der umiddelbart ikke er lagt op til store ændringer.

- Vi har et godt team i Vinderup, hvor der bliver arbejdet godt. Den bedste garanti for medarbejderne i Vinderup er, at danskerne efterspørger danske kyllinger på grund af sikkerhed og kvalitet, siger Jukka Nikkinen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Lemvig For abonnenter

Ældrerådet utilfreds med overflytning af plejehjemspladser fra Nørre Nissum til Harboøre.: - Det er helt uacceptabelt

Annonce