Annonce
Lemvig

Fitnessinstruktør kan fejre 25 års jubilæum: Jeg elsker det sociale ved jobbet

Mikael Graff fejrer sit 25 års jubilæum hos Lemvig Motionscenter med en reception fredag den 14. august. Foto: Allan Damgaard
Mikael Graff kan fejre 25 års jubilæum i Lemvig Motionscenter 24/7. Han arbejder 17 timer om ugen i motionscentret og passer desuden sit fuldtidsjob hos Heta.
Annonce

Lemvig: Når man hører en arbejdstid, der strækker sig fra kl. 7 til kl. 21, så tænker man nok umiddelbart, at det lyder som en hård dag at komme igennem.

Men sådan tænker Mikael Graff fra Lemvig ikke. Og det er nok også meget godt. For dem har han to af om ugen.

Og det er ikke kun noget, der står på i en kortere periode. Mikael Graff kan nemlig fejre 25 års jubilæum hos Lemvig Motionscenter 24/7. Det fejres med en reception fredag den 14. august, hvor alle er velkomne til at komme forbi og hilse på jubilaren.

De 17 ugentlige timer i LOFI's motionscenter på Transportvej er Mikael Graffs "andet arbejde". Han arbejder desuden fuldtids hos Heta i Rom. Den smedeuddannede Mikael Graff er i dag lageransvarlig hos brændeovnsproducenten.

Når arbejdsdagen slutter lidt før kl. 16 mandag og torsdag, så sætter Mikael Graff med det samme kurs mod Lemvig Motionscenter, hvor han dukker op kl. 16 til fem timers arbejde.

- Jeg føler ikke, at det er hårdt. Sådan tænker jeg ikke på det. Det er nærmere opkvikkende at begynde på arbejdet her i motionscentret. Jeg elsker det, siger Mikael Graff, der foruden at være fitnessinstruktør , løbeinstruktør og instruktør på et såkaldt TRX-hold også er personalechef for de i alt 48 instruktører, der er tilknyttet det store motionscenter.

Der er ingen dediceret daglig leder af Lemvig Motionscenter 24/7, men Mikael Graff indgår i det trekløver, der har en finger med i det meste i den daglige drift. De to andre er Jackie Lund-Hansen og formanden for Lemvig og Omegns Firmaidræt, Niels Kristian Madsen.

Mikael Graff elsker at være en del af det sociale fællesskab i motionscentret.

Annonce

Holdtræning er populær

- Det sociale spiller en stor rolle for mig - jeg er i kontakt med mange i løbet af dagen. Og jeg ved også, at det sociale spiller en vigtig rolle for mange af vores medlemmer. Det er også derfor, at holdtræningen er så populær. Man er en del af et fællesskab, og samtidig er det mere forpligtende at komme af sted, når man er en del af et hold, siger Mikael Graff.

Han fremhæver motionscentrets caféområde, som en af de klare fordele ved at være på denne adresse, hvor motionscentret har ligget siden 2016. Der er højt til loftet i den gamle fabrikshal, og det giver nogle rummelige og lyse lokaler, der bestemt også tæller kraftigt med på pluskontoen hos de cirka 1200 medlemmer, som Lemvig Motionscenter 24/7 har.

- Vi begyndte med cirka det halve antal medlemmer for fire år siden, så det må siges at have været en succes at flytte ind i disse rammer, og det er også baggrunden for, at vi nu skal udvide med 400 kvadratmeter. Pladsen til vores holdtræning er blevet for trang, siger Mikael Graff.

Han er typisk i motionscentret fire dage om ugen, og hvis han af en eller anden grund bliver afskåret for at komme i sit "andet hjem", så vil han lynhurtigt savne det. Det ved han alt for godt af erfaring.

Annonce

To trælse perioder

Der har nemlig i de 25 år været to perioder af hver cirka tre måneder, hvor han i lighed med alle andre var forhindret i at komme i centret. Første gang var i 2007, hvor motionscentret - som på det tidspunkt lå i Lemvig Idræts- og Kulturcenter - brændte. Anden gang var her i foråret, hvor centret som alle andre fitnesscentre i landet var lukket på grund af coronakrisen.

- Nu står forårets nedlukning jo stadig frisk i erindringen. Her savnede jeg virkelig at komme i motionscentret, siger Mikael Graff.


Nu står forårets nedlukning jo stadig frisk i erindringen. Her savnede jeg virkelig at komme i motionscentret.

Mikael Graff, 25 års jubilæum hos Lemvig Motionscenter


Familiens to børn - 14-årige Selina og 12-årige Sander - er også så småt begyndt at komme i centret. Selina er blevet ungarbejder, mens Sander har trænet nogle gange.

Nu har Mikael Graff som nævnt 25 års jubilæum, mens hans daglige gang i et motionscenter i Lemvig går endnu længere tilbage. Den nu 50-årige Mikael Graff begyndte tilbage i 1986 i motionscentret i den daværende Limfjordshallen - det er her, hvor Rema 1000 ligger i dag.

Annonce

Større muskler

- Jeg var 16 år, da jeg begyndte i motionscentret sammen med nogle kammerater. Jeg gjorde det jo sikkert for at få større muskler. Det er også i dag årsagen til, at mange begynder, siger Mikael Graff.

Lemvig Motionscenter flyttede i 1993 op i Lemvig Idræts- og Kulturcenter, og i 1995 begyndte Mikael Graff som instruktør hos den daværende leder Thomas Østergaard.

- Op gennem årene er der kommet et meget større fokus på motion og fitness. Folk tænker meget på sundhed i dag, og det er grunden til, at fitnesscentrene har så mange medlemmer, siger Mikael Graff, der håber at kunne fortsætte i mange år endnu med at kombinere de to jobs. Det giver en perfekt tilværelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce