Annonce
Struer

Fiskesnøre spændt ud over Oddesundbroen: "Det kunne have gået meget galt"

Tre stykker fiskesnøre var søndag aften spændt ud over gang- og cykelstien på Oddesundbroen - til stor fare for de passerende. Foto: Frede Stengaard

En samling fiskesnøre spændt ud over cykelstien på Oddesundbroen var søndag skyld i en ulykke. I værste fald kunne situationen have været livsfarlig, fortæller politiet.

Struer: Søndag aften omkring klokken 19 var en knallertkører på Oddesundbroen i livsfare.

Han vidste det bare ikke.

Den 31-årige knallertkører, der oprindeligt stammer fra Thyholm, kom søndag aften kørende over Oddesundbroen fra syd mod nord. Hvad knallertkøreren ikke kunne se var, at tre stykker fiskesnøre, der nærmest er usynlige, medmindre man ved, de er der, var spændt ud over cykel- og gangstien på Oddesundbroen. Det ene stykke var placeret i en højde, så det matchede knallertkørerens hage. Det andet så det ville ramme hans ankler. Det tredje stykke var spændt ud mellem de to andre, så det nærmest dannede et sæt på tværs mellem de to.

Og den 31-årige mand kørte direkte ind i det.

- Det er en meget alvorlig sag. Det kunne have gået meget galt, siger vagthavende ved Midt- og Vestjyllands Politi, Peder Christensen.

Heldigvis slap knallertkøreren for slemme skader. Han kom ud af kurs og fik sig en hudafskrabning samt nogle meget tydelige mærker efter fiskesnøren.

- Men det kan jo være livsfarligt. Han kunne være blevet ramt på struben og nærmest halshugget. Det her er ikke bare drengestreger, siger Peder Christensen.

Hændelsen fandt sted søndag aften, men er først blevet anmeldt mandag eftermiddag. Nu skal politiet i gang med at undersøgelse, om det er muligt at finde frem til gerningsmanden ved et gennemsyn af videoovervågningen fra Oddesundbroen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gymnasiet må afskedige to undervisere

Leder For abonnenter

En fiasko(le)

Det er næppe en overraskelse, at folkeskolereformen fra 2015 ikke er blevet en succes. Det har mange børn og forældre kunnet mærke på egen krop på dag til dag basis. Men at det fem år efter reformen står så elendigt til, som Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, VIVE, nu har analyseret sig frem til, er alligevel bemærkelsesværdigt. Den helt grundlæggende tanke bag folkeskolereformen var sådan set rigtig nok; der var brug for at løfte fagligheden, især i kernefagene. Men i praksis har reformen ført til alt for rigid styring, alt for meget spildtid, alt for mange vikartimer, alt for mange frustrerede børn, lærere og forældre. De svageste elever, der skulle løftes med blandt andet understøttende undervisning, har ikke rykket sig en tøddel - de har i bedste fald stået stille. Og et af de mest konkrete og mærkbare resultater af den store reform er, at andelen af elever med høj trivsel i skolen er faldet. Folkeskolen er en grundsten i velfærdssamfundet. En god folkeskole med et højt fagligt niveau er dét, der kan give alle børn lige muligheder på trods af ulige udgangspunkter. Derfor skal man naturligvis tage VIVE’s konklusioner seriøst, inden alle landets børn og forældre finder ud af, hvor slemt det egentlig står til. Men der er næppe brug for en helt ny folkeskolereform - forskerne peger selv på, at det kan tage mellem fem og 15 år før store reformer for alvor slå igennem. Det har de færreste forældre nok tålmodighed til, og derfor kan der være brug for justeringer, inden den sidste elev har søgt tilflugt på en af landets mange succesfulde friskoler. Man kunne jo begynde med at sætte folkeskolen mere fri. En stor del af de bindende mål, der nok er indført i bedste mening, er endt som spændetrøje, og kunne afskaffes helt, og afløses af mere frihed til den enkelte skole i forhold til at opfylde folkeskolens formål. Det kunne måske give tid til ægte forældreinddragelsen og større metodefrihed. Og det bedste af det hele: Det koster ikke en krone.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];