Annonce
Erhverv

Fiskerne mister igen kvoter - denne gang til Norge

Formanden for Thyborøn Havns Fiskeriforening, Alfred Fisker Hansen, må nok engang konstatere, at fiskerne mister kvoter i forlængelse af Brexit. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Vi har ikke råd til at blive ved med at betale, siger formanden for fiskerne i Thyborøn

Thyborøn: Efter næsten tre måneder i uvished har EU, Storbritannien og Norge indgået en aftale om en række fiskekvoter for 2021, og samtidigt har de danske fiskere fået adgang til norsk farvand.

Men det er en dyr aftale for de danske fiskere. Det siger både formanden for Danmarks Fiskeriforening, Svend-Erik Andersen, samt den lokale formand for Thyborøn-fiskerne, Alfred Fisker Hansen.

- Vi kan slet ikke være skarpe nok på, hvor dårligt det her er for dansk fiskeri, siger Alfred Fisker Hansen.

Annonce

Ingen byttevare

Normalt bytter EU kvoter væk til nordmændene mod adgang til norsk farvand. Brexit kostede imidlertid dyrt og skar i forvejen en stor del af EU's kvoter bort, og derfor har EU ikke haft meget at bytte med. Det er ifølge de danske fiskere årsagen til, at fiskerimulighederne falder i norsk farvand for en lang række arter.

- Nu mærker vi for alvor konsekvenserne af Brexit. De drastiske fald i kvoter er en klar følgevirkning af Brexit, som har vendt fuldstændig op og ned på hele situationen, siger Svend-Erik Andersen.

Annonce

Høj, høj pris

Det eneste, som Alfred Fisker Hansen kan glæde sig over er, at der nu igen er adgang til norsk farvand.

- Men det er til en høj, høj pris. Det er også en pris, vi var stillet i udsigt ikke skulle betale i år. Men der er netop rørt ved balancen. Det er en voldsom regning. Vi har snart ikke råd til at betale længere, siger Alfred Fisker Hansen.

Både han og Svend-Erik Andersen er enige om, at fiskerne nu har behov for at blive kompenseret for de voldsomme tab.


Fiskeriet skal have fuld kompensation for alle de tab, vi lider som følge af Brexit. Det bør stå hævet over enhver tvivl

Svend-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening


- Fiskeriet skal have fuld kompensation for alle de tab, vi lider som følge af Brexit. Det bør stå hævet over enhver tvivl. Derved kan vi sikre, at fiskeriet fortsat kan bidrage til vækst og beskæftigelse i de små havnesamfund og samtidig udvikle fiskeriet i en endnu mere bæredygtig retning, siger Svend-Erik Andersen.

- Ja, vi skal selvfølgelig kompenseres. Vi kan ikke blive ved med at fjerne værdier fra folks virksomheder uden at kompensere. Det næste, vi bliver nødt til at snakke om, er en tilpasning af fiskerflåden, siger Alfred Fisker Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

HB skifter ud på trænerbænken

Annonce